פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
|
6408-10-13
10/05/2015
|
בפני השופטת:
עפרה אטיאס
|
- נגד - |
מבקש:
מועתז שחאדה עו"ד אופיר דידי
|
משיבים:
כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון
|
פסק דין |
לפניי בקשת המנהל המיוחד לביטול ההליך.
עיון בתיק מגלה כי למרות החלטת בית המשפט מיום 18.1.15, החייב לא הגיש לתיק בית המשפט את אישור המנהל המיוחד בדבר הסרת מחדליו.
מבקשתו החוזרת של המנהל המיוחד לביטול ההליך, מיום 23.3.15, עולה כי החייב טרם הסיר את מחדליו והמציא למנהל המיוחד דו"חות חודשיים ללא צירוף אסמכתאות כלל, וכן לא המציא למנהל המיוחד מסמכים שנדרשו ממנו בחקירתו. עוד עלה כי לחייב 3 פיגורים בסך של 2,400 ₪ לקופת הכינוס.
בנסיבות אלו, ובזיקה להתראה שניתנה בהחלטה מיום 18.1.15, אין לי אלא לראות את החייב כמי שוויתר על הצורך בהמשך ההליך, ועל כן אין מנוס אלא למחוק את בקשתו העיקרית.
יובהר כי מחדלי החייב שעה שהוא חוסה תחת צו הכינוס שניתן בעניינו, מהווים התנהגות בחוסר תום לב שעה שמחד גיסא, נהנה החייב מהטבות הנובעות מצו הכינוס, ומאידך גיסא, אינו מבצע הנדרש ממנו במסגרת הליך הפש"ר.
לפיכך, אני מורה על מחיקת הבקשה לפשיטת רגל על כל השלכותיה.
בנסיבות אלה, ההגבלות שהושתו בצו הכינוס מבוטלות, וצו עיכוב יציאה מן הארץ יעמוד על כנו למשך 90 יום נוספים.
תנאי להגשת בקשה עיקרית חדשה הינו הפקדת סך של 2,400 ₪ בקופת בית המשפט.
תנאי להגשת בקשה לביטול פסק דין זה הינו צירוף אישור מחלקת הפיקוח במשרדי הכונ"ר או אישור המנהל המיוחד בדבר סילוק מחדלי החייב בתוך 60 יום מהיום.
החייב יצרף פסק דין זה לכל בקשה שתוגש בעניינו.
הוצאות ההליך ישולמו בהתאם לתקנות (הוצאות המנהל המיוחד בסך של 500 ₪ ישולמו בנוסף), ולחלופין, לפי הנחיות הכונ"ר לעניין תעריפים מינימאליים, לפי הגבוה מביניהן, והיתרה תועבר לנושים בכפוף לכל דין תקף.
המזכירות תשלח פסק דין זה לצדדים.
פסק דין זה ניתן על ידי כרשמת.
ניתן היום, כ"א אייר תשע"ה, 10 מאי 2015, בהעדר הצדדים.