פש"ר
בית המשפט המחוזי
|
4062-12-12
26/01/2016
|
בפני השופטת:
מיכל עמית - אניסמן
|
- נגד - |
המבקשת:
יונה חיה רחל ז"ל
|
המשיב:
1. כונס נכסים רשמי תל אביב 2. אורי כדורי חורש (נאמן)
|
החלטה |
בפני בקשה לפסיקת שכר טרחתו של הנאמן.
החייבת ז"ל הוכרזה כפושטת רגל ביום 11.7.13. ערב הדיון בבקשת ההפטר בעניינה של החייבת הלכה החייבת לעולמה. בדיון שהתקיים ביום 31.12.13 נתבקש הנאמן להגיש תוך 30 יום עדכון בדבר שווי נכס החייבת בהינתן העובדה כי הוגשו כנגדה שתי תביעות חוב.
ביום 6.4.15 הגיש בא כוחה של המבקשת בקשה לסגירת התיק מהטעם כי שני נושיה של החייבת ז"ל "חזרו בהם מהוכחות החוב שהוגשו על ידם". הנאמן התנגד לבקשה זו.
בעקבות תגובת כנר, בהחלטה מיום 20.5.15 נתבקשה תגובת הנושים לשאלה באם שווי הנכס של החייבת הובא לידיעתם וכן האם הובא לידיעתם מהם הסכומים ששולמו לכל אחד מהנושים במסגרת הסדר. משהנושים לא הגיבו להחלטה זו, נקבע בהחלטת כב' השופט שמולביץ מיום 17.7.15, כי "נראה כי אין לנושים ענין בהליך", והכנר נתבקש להודיע עמדתו באשר להמשך ההליך.
בשל בקשה חוזרת לסגירת התיק, נקבע דיון בפני ליום 29.12.2015. בהמלצת הכנר, ובהינתן העובדה כי שני הנושים של העזבון הודיעו על חזרתם מתביעת החוב ולא הגיבו להחלטות קודמות, על פי המלצת הכנר, בוטל צו הכינוס בהתאם להוראות סעיף 181 לפקודת פשיטת הרגל, הגם שצויין מפורשות בהחלטה זו כי דעתו של בית המשפט איננה נוחה מהתנהלות זו, ולפיה עזבון החייבת מגיע להסכמות עם נושיה, ללא אישורו של הנאמן.
עם זאת, בית המשפט התיר לנאמן להגיש בקשה לפסיקת שכר טרחה, היא הבקשה שלפני. הנאמן טוען כי התנהלות העזבון של החייבת חותרת תחת מהות הליך פשיטת הרגל, במיוחד ולרבות נוכח סירובו של ב"כ העזבון לחשוף את ההסדרים אליהם הגיע עם כל אחד מהנושים, ועל העזבון, כמו על הנושים לחשוף נתונים אלו.
בא כוחו של עזבון החייבת ז"ל טען כי הנאמן לא הכריע בתביעות החוב ולא פעל לקידום התיק ואף הפנה את בא כוחה עזבון להגעה "להסכמות" עם הנושים. משכך, יש להעמיד את שכר טרחתו על "סך מינימלי".
הכנר צדד בעמדת הנאמן ולפיה יש מקום כי ההליך יתנהל בשקיפות מלאה ועל ב"כ העזבון להציג את ההסכמים אליהם הגיע עם הנושים.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, מצאתי לקבוע כי בטרם תידון הבקשה לפסיקת שכר הטרחה לגופה, וקביעת גובה שכר הטרחה המגיע לנאמן, על עזבון החייבת ז"ל, באמצעות בא כוחו, אשר הגיע להסדרים עם הנושים ללא קבלת אישורו של הנאמן, הגם שהיה תחת המטריה של דיני פשיטת הרגל, לפעול בשקיפות מלאה ולגלות את ההסכמים עליהם חתם עם כל אחד מהנושים.