חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 1795-07 לב ואח' נ' בנק הפועלים והאחרים ואח'

תאריך פרסום : 19/10/2016 | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
1795-07
24/08/2016
בפני השופט:
דורון חסדאי

- נגד -
המבקש :
כונס נכסים רשמי תל אביב
"החייב" :
1. דוב לב
2. דורון ערוסי -עו"ד (נאמן)

החלטה
 

 

הכנ"ר הגיש ביום 15/3/15 בקשה למתן הפטר חלוט לחייב .

צו כינוס בעניינו של החייב ניתן כבר ביום 8/10/07 והוא הוכרז כפושט רגל ביום 17/9/08 .

הנאמן בהודעתו מיום 14/2/15 הבהיר כי בקשת הכנ"ר היתה על דעתו ובהסכמתו .

דיון בבקשת ההפטר נקבע ליום 2/3/16 ( ר' ההחלטה מיום 15/2/15 ) .

נושים זומנו כדין לישיבה זאת ולא התייצבו ואף לא נתקבלה התנגדות מטעם נושה כלשהו להפטרו האפשרי של החייב .

 

בהחלטה מאותו יום נקבע בין היתר ,כי על מנת לאפשר לנאמן לבוא בדברים עם ב"כ החייב המייצגו בהליך בביה"ד לעבודה במסגרת תיק ד"מ 13766-01-13 סע"ש 38425-06-13, טרם שיאושר הפטרו של החייב מאושרת הארכה שנתבקשה ע"י הנאמן . יצויין כי ניהול ההליך בביה"ד הותר לחייב בגדרי ההחלטה מיום 25/8/13 .

 

הוגש ע"י הנאמן דיווח במסגרת בקשה מס' 6 באשר להליך המתנהל בביה"ד , תנאי שכ"ט עו"ד שם והוצעה לביהמ"ש חלוקה של הכספים ככל שהחייב יזכה בתביעתו .

 

לאור עמדת/המלצת הנאמן וב"כ הכנ"ר , בשים לב למצבת החובות ( טרם בדיקה ) ולאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים ועמדתם , הנני מורה כי חלוקת הסכומים שיקבל החייב בהליך בביה"ד לעבודה, לאחר ניכוי ההוצאות (סע' 1.1 לדיווח הנאמן מיום 10/5/16) יהא 22.5% לחייב ו- 77.5% לקופת הכינוס .

ניתן צו עיקול /איסור דיספוזיציה בכספים הנ"ל ,להם יהא זכאי החייב במסגרת תביעתו.   

החייב ינהג כנדרש בסע' 3.1 ו -3.3 לדיווח הנאמן הנ"ל .

 

בשים לב לטעמי הכנ"ר בבקשתו מיום 15/3/15 ( ר' גם סע' 9 שם ) ועמדתו ,הנתמכת בדעת הנאמן , לפי שלא יוחס לחייב חוסר תו"ל ביצירת החובות , בשים לב למשך זמן שהייתו בהליך ולאור שנקבע בהחלטה זאת , ותוך מתן עדיפות לתכלית החברתית והשיקומית העומדת בבסיס ההליך ועל מנת לאפשר לחייב ( בן ה- 68 ) יציאה לדרך חדשה בחייו מצאתי להורות על הפטרו של החייב .

 

כל נכס, כספים וזכויות השייכים לחייב מכל מקור שהוא (לרבות כספים בחב' ביטוח, זכויות להחזרי מס וכד') ולא דווחו ע"י החייב במהלך הליכי פשיטת הרגל, יועברו לקופת פשיטת הרגל במלואם מיד עם גילויים, בין אם התגלו לאחר אישור תכנית הפירעון או לאחר סיום ביצועה ואף לאחר קבלת הפטר חלוט.

הסתרת מידע מהכנ"ר וביהמ"ש בנוגע לזכויות החייב עשויה לשמש גם עילה לביטול הליכי פשיטת הרגל או ביטול ההפטר, במידה וניתן הפטר, ולהגשת כתב אישום פלילי כנגד החייב. זאת, בנוסף על מימוש כל נכסי החייב לזכות הנושים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ