פש"ר
בית המשפט המחוזי באר שבע
|
1681-09-14
02/11/2016
|
בפני השופט:
ישראל פבלו אקסלרד
|
- נגד - |
החייב:
רבאח עראר
|
****:
*****
|
החלטה |
צו לכינוס ניתן לחייב ביום 01.09.14, במסגרתו הושת על החייב צו לתשלומים בסך של 500 ₪ לחודש.
ביום 22.03.16 התקיים דיון בעניינו של החייב לבחינת האפשרות להכריז עליו כפושט רגל ולאפשרות של קביעת תכנית פירעון, אלא שהתברר כי לחייב מחדלים בתשלום צו התשלומים והגשת הדוחות החודשיים. כמו כן, המנהל המיוחד העלה מס' טענות אודות התנהלותו הכלכלית של החייב במסגרת ההליך, התנהלות שאינה הולמת חייב בהליך של פשיטת רגל, וטענות נוספות ביחס לשאלת תום הלב של החייב. בדיון נקבע כי על החייב להסיר המחדלים בתוך 30 יום, ולהשיב לטענות שעלו כנגדו בדו"ח המסכם.
לא למותר לציין שבשל מחדליו, החייב לא הוכרז והתיק בעניינו לא קודם .
בהודעת עדכון שהגיש המנהל המיוחד ביום 11/8/2016, למעלה מ- 4 חודשים לאחר הדיון, נטען כי החייב לא פעל להסרת המחדלים וחמור מכך, המשיך וצבר מחדלים נוספים ביחס לתקופה שלאחר הדיון שהתקיים, וכן כי החייב כלל לא פעל להשיב לטענות שהועלו כנגדו.
למעלה מן הצורך, על אף שניתן היה כבר אז להורות על ביטול ההליכים בשל אי הסרת המחדלים כנדרש, קבעתי, בהחלטה מיום 14/8/2016 כי על החייב להגיב תוך 20 יום , תוך שצוין בהחלטה כי בהיעדר תגובה לא יהיה מנוס מלהורות על ביטול ההליכים. החלטה זו התקבלה אצל ב"כ החייב כדין עוד ביום 14/8/2016.
החייב לא מסר תגובה מטעמו, עד היום, אשר על כן, הריני להורות כדלקמן:
-
צו כינוס הנכסים ועיכוב ההליכים שניתנו ביום 1/9/2014 להגנתו של החייב – בטלים.
-
בקשת החייב להכריז עליו כפושט רגל – נדחית.
-
צו עיכוב היציאה מן הארץ נגד החייב יבוטל בתוך 60 יום, על-מנת לאפשר לנושים לפעול להשגת צו כאמור בהליכים הפרטניים.
-
שכרו של המנהל המיוחד ישולם לפי תקנות 8(א) ו- 15(ה) לתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם), התשמ"א – 1981. כן זכאי הכונס הרשמי לשכר השגחה.
-
הכונס הרשמי יחלק את יתרת הכספים לנושים שתביעותיהם אושרו, בהתאם לסדרי הקדימה שבדין ו/או יעביר הכספים ללשכת ההוצאה לפועל.
-
כל סכום נוסף שיתקבל בחשבון פשיטת הרגל של החייב בשל הפרשי ריבית, ייזקף כשכר טרחת הכונ"ר.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת