פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
|
1593-02
05/11/2014
|
בפני השופטת:
תמר אברהמי
|
- נגד - |
החייב:
י.ח.
|
הכנ"ר:
1. כונס הנכסים הרשמי 2. המשיבה:מ.ח.
עו"ד יניב אינסל-הנאמן
|
החלטה |
כפי שנזכר בהחלטתי מיום 2.2.14, בהליך זה ניתן לחייב הפטר מותנה וזאת במסגרת החלטת כב' השופט ברנר בדיון שהתקיים ביום 16.1.11.
מתן ההפטר הותנה בתשלום של 170,000 ₪ (בנוסף לכל חוב פיגור), בתוך 120 יום. מקור התוספת הכספית אמור להיות (לפי החלטת 16.1.11) בדירה במודיעין הרשומה (גם) על שם גרושתו של החייב, המשיבה. בהחלטה מיום 14.9.11 (כב' השופט ברנר), ניתנה לחייב, לבקשתו, ארכה לביצוע התשלום (בו הותנה ההפטר), עד לאחר הכרעה שהיה תלוי ועומד בבית המשפט המחוזי מרכז. אותו הליך הגיע לכדי סיום בחודש מאי 2012.
אין חולק כי התשלום בו הותנה ההפטר לא בוצע עד למועד שנקבע, עד למועד הנדחה, ועד בכלל (היינו – עד עצם היום הזה). החייב אף מצהיר (מסמך שהוגש ביום 19.5.14) כי אין ביכולתו (שמא בכוונתו) לבצע את התשלום.
בנסיבות אלה מבוטל ההפטר המותנה שניתן ביום 16.1.11 וההליך חוזר לסדרו (לתשומת לב המזכירות). למען הסדר הטוב יצויין כי מעיון בשלל המסמכים בתיק עולה שצו כינוס בעניינו של החייב ניתן כנראה ביום 11.5.04 וכי החייב הוכרז פושט רגל במסגרת דיון מיום 7.6.06.
בקשה מס' 35 נוגעת לחלקו הנטען של החייב בדירה הנזכרת לעיל. בחודש מרץ 2014 עתר הנאמן למימוש חלקו של החייב בדירה (לרבות פירוק שיתוף לצורך כך). לאחר מכן עדכן הנאמן כי מסתבר שהחייב והמשיבה מתגוררים בדירה יחדיו (בניגוד למצג קודם) והתיימרו למכור את הזכויות בדירה בהסכם שנחתם באפריל 2014 (תוך כדי הליך הפש"ר). המשיבה טוענת כי הדירה היא למעשה (חרף אופן הרישום) בבעלותה היחידה לפי הסכם גירושין משנת 1995 וכי אף ניתן בענין זה פסק דין הצהרתי בשנת 2008. לשיטת המשיבה, הנאמן אינו זכאי לדבר מכספי הדירה (ובכל מקרה הסכם המכר מאפריל 2014 בוטל). לשיטת הנאמן והכנ"ר, פסק הדין ההצהרתי אינו יכול לסייע למשיבה משניתן ללא התנגדות החייב, מבלי שבית המשפט שם היה ער לכך שהחייב נמצא בהליכי פש"ר, מבלי שניתן היתר של בית המשפט של פש"ר ומבלי הנאמן היה צד להליך. בנוסף, הנאמן העלה טענות מפורטות בעניינם של המשיבה והחייב (לרבות בענין גירושין פיקטיביים והענקה בטלה) במסגרת תשובה שהגיש.
כפי שמציין הכנ"ר בתגובתו, לאור הטענות שהועלו במסמך האחרון מאת הנאמן, יש לאפשר למשיבה להגיש התייחסות. היא תעשה כן בתוך 20 יום. החייב יהא רשאי להגיש התייחסות בתוך אותה תקופה.
יצויין כי לפי רישומי התיק הממוחשב, התיק קבוע לדיון ליום 25.1.14 (וקביעת המועד נעשתה על ידי המזכירות בחודש מאי 2014, הגם שלא אותרו זימונים). מובהר כי למרות הרישום בתיק הממוחשב, אין מדובר בדיון הכרזה (שכן החייב כבר הוכרז) (לתשומת לב המזכירות). הדיון (שיש לסווגו כדיון כללי) יוכל לשמש לענין דיון בבקשה מס' 35 או בכל סוגיה אחרת, לפי שיקול דעתו של המותב הנעבר בתיקים אלה.
המזכירות תמציא ההחלטה לצדדים. בנוסף, הנאמן מתבקש לבצע מסירות אישיות.