פר"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
56229-06-15
08/09/2015
|
בפני השופטת:
איריס לושי-עבודי
|
- נגד - |
מבקשים:
עמי חי בלנדר
|
משיבים:
1. איי.בי.אנ.די. השקעות בע"מ 2. כונס נכסים רשמי תל אביב 3. ניר דור
|
החלטה |
בתיק זה הוגשה בקשה לפירוק החברה על-ידי אחד משני בעלי מניותיה, וזאת לאחר שהחברה ובעלי מניותיה הגיעו למבוי סתום מבחינת יכולת קבלת ההחלטות.
יש לציין כי היקף נכסיה של החברה עולה היקף חובותיה.
בדיון שהתקיים בפניי בבקשת הפירוק הוסכם על הצדדים שלא לנקוט לפי שעה בסעד הקיצוני של פירוק ונקבע כי "לאור הסכמת הצדדים והכנ"ר מורה על מינוי של רו"ח אלון פרדקין כמנהל מיוחד שיפעל כמגשר לסייע לצדדים לפעול למימוש נכסי החברה בהסכמת הצדדים" (להלן: "המנהל המיוחד"). בהתאם לכך אף נמחקה בהסכמה הבקשה למינוי מפרק זמני.
בין הצדדים מוסיפות להתגלע מחלוקות שהצדדים אינם מסוגלים להכריע בהן ובמסגרת זו הגיש אחד הצדדים בקשה נוספת בתיק.
בתגובתו לבקשה זו ציין המנהל המיוחד כי הצדדים נמצאים בהליך גישור אשר מתקדם באופן חיובי וכי להערכתו ניתן תוך זמן קצר להגיע להסדר שיחסל את כל המחלוקות והתביעות בין הצדדים. המנהל המיוחד הוסיף והציע כי "בתפקידו כקצין בית משפט, יקבל מנדט להצביע בשם החברה באסיפות ובדירקטוריון של החברות הבנות, ויקיים את סמכותו, בשים לב לטובת החברה או החברות הבנות (לפי העניין). כל עוד הגישור מתקיים, המנהל המיוחד ישאף להפעיל את סמכותו שבאופן שישמר את הסטטוס-קוו (בקשר עם החברה וחברות הבנות)".
אחד מבעלי המניות הסכים לעמדתו של המנהל המיוחד והשני התנגד לה.
בנסיבות אלה, ולאור עמדתו של המנהל המיוחד, אני שוקלת להיעתר לבקשתו של המנהל המיוחד. אכן, תיק זה הינו במקורו תיק פירוק, אך לאור ההסכמות בין הצדדים בדיון בפניי ומינוי המנהל המיוחד (אם כי לפי שעה כמגשר בלבד) – ולאור העובדה כי סעד הפירוק הינו, כאמור, סעד קיצוני שבמקרה זה יש מקום לקיימו כמוצא אחרון - אני סבורה כי ניתן לראות תיק זה כתיק פשרה או הסדר לפי סעיף 350 לחוק החברות, התשנ"ט-1999, ולהקנות למנהל המיוחד סמכויות מכוח סעיף 350ד לחוק.
ברם, בטרם אעשה כן מתבקשת עמדתו של הכונס הרשמי וזאת תוך 3 ימים.
יש לצפות כי בפרק הזמן האמור לא תתקיים כל אסיפה או כל מהלך שיהיה בו כדי לשנות את המצב הקיים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת