פר"ק
בית המשפט המחוזי חיפה
|
23983-01-16,19050-01-16
14/01/2016
|
בפני השופט:
דר' עדי זרנקין
|
- נגד - |
מבקשים:
1. כהנא דליה 2. סואעד מחמוד 3. גרגורי גוט 4. חגאזי מוחמד 5. סואעד מוחמד 6. יסטרבני חיים 7. בורנשטיין סרחיו 8. מחמד ראפע 9. חסן חוסיין 10. עלי אסדי 11. מוחמד עלי סואד 12. תמיר חסן
ועוד כ-40 עובדים נוספים
גב' ליזה חדש ועו"ד יובל ארד ועו"ד גב' שולי שני
|
החברה:
טקסטורה רהיטים בע"מ עו"ד אבי אליוב
|
החלטה |
שתי בקשות בפניי. האחת, בקשה של עובדי החברה טקסטורה רהיטים בע"מ מכרמיאל (להלן: "החברה"), למתן צו הקפאת הליכים לפי סעיף 350ב' (ג) לחוק החברות, והשנייה, בקשה לאכיפת שעבודים ומינוי כונס נכסים שהגישה החברה ט. ר. מסחר וייבוא עצים בע"מ (להלן :"בעל השעבוד").
החברה הינה חברה פרטית שעוסקת בייצור רהיטי תינוקות, ילדים ונוער ובין היתר היא בעלת המותג "משכל" שהוא , כך נטען , מותג ידוע ומוכר בתחום רהיטי הילדים.
בשנים האחרונות מימנה החברה את פעילותה מכספים שהעמיד לרשותה בעל השעבוד, אשר עמו נחתמו הסכמי הלוואה ואשר לטובתו עשתה הסכמי שעבוד ואגרות חוב שאינן מוגבלות בסכום . בין היתר שועבדו למען השעבוד הציוד ואמצעי הייצור של החברה, וכן ממסרי לקוחות וכן המוניטין שלה, והמסמכים נשוא השעבודים צורפו לבקשה לאכיפת השעבודים ולמינוי כונס נכסים.
לטענת בעל השעבוד, לאחרונה הורע מצבה התזרימי של החברה, היא לא פרעה במועד את חובותיה כלפי בעל השעבוד, ועל פי הנטען מצבת החובות היום כלפיו עומדת על כ – 44 מיליון ₪.
מלכתחילה הוגשה בקשתו של בעל השעבוד לבית המשפט המחוזי בנצרת, וזה העבירה לבית משפט זה שהוא בעל הסמכות המקומית להידרש לה. בנוסף, הוציא בית המשפט המחוזי בנצרת צו לאיסור דיספוזיציה בנכסי החברה עד לקיומו של הדיון כאן.
בדיון היום נידונו בצוותא חדא הן הבקשה להקפאת הליכים והן הבקשה לאכיפת אגרות החוב ומינוי כונס נכסים.
העובדים טוענים כי יש מקום ליתן פסק זמן קצר על מנת לבדוק את היתכנותה של הפעלת החברה כעסק חי ומכירתה לצדדים מעוניינים. העובדים מעלים שורה של ספקות לגבי טיב היחסים שבין החברה לבין בעל השעבוד ובכלל זה מטילים הם ספק בדבר מצבת החובות הנטענת על ידי בעל השעבוד.
העובדים טוענים כי הבטחת האינטרסים שלהם, כמו גם נושים אחרים, ובכללם ספקים אשר סיפקו לחברה תשומות, ולהם חבה החברה כספים רבים, מחייבת הימנעות ממתן צו כינוס ואכיפת השעבוד כבר כעת, וכי טובתם של אלו מחייבת מינוי בעל תפקיד מטעם בית משפט, במסגרת של הקפאת הליכים על מנת שיבדוק, אל נכון, את מצבת חובותיה, ואת תקפותם של שטרי השעבוד שעשתה החברה לטובת בעל השעבוד.
אף בעל השעבוד סבור כי יהא זה נכון לבדוק את אפשרות הפעלת החברה כעסק חי תקופת מה על מנת להשיא את התמורה שאפשר ותתקבל ממכירת החברה לרוכשים פוטנציאליים.
בעל השעבוד טוען, כי הפעלת החברה, ולו גם לתקופה קצרה ביותר כרוכה בעלויות משמעותיות ,אשר אין בכוחה של החברה לעמוד בהם, שכן בחשבונה בבנק ישנם כ- 2,000 ₪ ועליות ההפעלה החודשיות עולות כדי מאות אלפי שקלים.