רקע
לפניי חמש בקשות שעניינן פעולות חברת "פנמה פסיפיק בע"מ" (בפירוק) (להלן: "החברה") במקרקעין שהיו בבעלותה באזור המושבה מגדל שעל שפת אגם כנרת, הידועים כחלקה 10 בגוש 15515, (להלן: "הנכס"). החברה נוסדה ביום 31.8.2004 על ידי אהרון פרל (להלן: "פרל") והשתייכה לאשכול חברות שבבעלות פרל וביניהן: "חברת ריאלטי יזום פרויקטים בע"מ", "חברת G.M.M יוניברסל השקעות ויזמות בע"מ" ו-"חברת מועדון שוברי כסף הזהב + בע"מ" (כל אלה, לרבות פנמה פסיפיק, יקראו להלן: "החברות"). בין השנים 2004–2009 התקשר פרל באמצעות החברות בהסכמי מכר עם מאות רוכשים וביניהם הרוכשים 1–26, שבמסגרתם התחייבו הרוכשים להשקיע סכום כסף בחברה, שהתחייבה להשיב לרוכש את השקעה בתשואה גבוהה בתשלומים על פני מספר שנים. במסגרת זו הייתה החברה אמורה להעביר את הבעלות ביחידות הנופש של הרוכשים על שמה ולשלם את דמי ההחזקה של היחידה וכן להעניק לרוכשים חברות במועדון לקוחות שמעניק הטבות מהטבות שונות בנוגע לכפר הנופש (להלן בהתאמה: "הרוכשים" ו-"הפרויקט"). פרל שיכנע את הרוכשים להשקיע בחברה בין היתר על ידי מתן בטוחות שונות לכאורה שבדיעבד התברר שאינן מבטיחות את ההשקעה. פרל הציג לפני הרוכשים מצג שווא שלפיו מודבר בפרויקט תיירותי רווחי שנמצא בשלבים מתקדמים של מימוש. כל רוכש קנה למעשה חלקים זעירים במושע בקרקע; והעסקאות דווחו לרשויות המס; והרוכשים שילמו מס רכישה ונרשמה לטובתם הערת אזהרה על זכויות החברה בפנקס רישום המקרקעין. לימים התבררה התרמית של פרל שהונה את הרוכשים בכך ששלשל את כספים לכיסו זאת בטרם הושלמו העסקאות עם הרוכשים, מבלי שהפרויקט נבנה ובאופן שכספי ההשקעה ירדו לטמיון. בגין המעשים האמורים הוגש נגד פרל כתב אישום (ת"פ מחוזי ת"א 4072/09). פרל הואשם בגניבת כספי הרוכשים בסך 25 מיליון ₪ ובקבלת 3.7 מיליון ₪ בנסיבות מחמירות. ביום 23.5.2010 הורשע פרל ונגזר עליו מאסר בפועל תשלום פיצויים וקנס.
לחברה חובות ניכרים שמוערכים בעשרות מיליוני שקלים למספר רב של נושים, והיא נעדרת רכוש פרט לנכס. ביום 10.1.2010 ניתן צו פירוק לחברות ובהמשך מונה עו"ד שחר בן מאיר למפרק החברה (להלן: "המפרק"). המפרק קיבל את אישור בית המשפט לנקוט בפעולות למכירת הנכס ובהמשך ביום 9.1.2012 הגיש בקשה (בקשה 8) לאישור מכירת הנכס ל"חברת גלובל אחזקות בע"מ" (להלן: "הקונה") בסך של 540,000 ₪. המכירה הושתתה על חוות דעת שמאית שלפיה שווי הנכס 725,000 ₪ ולאחר הפחתה בגין מימוש מהיר לסך 580,000 ₪ (להלן: "חוות הדעת"), ולאחר קיום הליכים של הזמנה להציע הצעות ותוך שיתוף הכנ"ר והגשת בקשות לבית המשפט. נציין שהקונה שהייתה המציעה היחידה, הציעה בתחילה לרכוש את הנכס תמורת הסך של 500,000 ₪ ולאחר מכן העלתה את הסכום המוצע על ידה. הכנ"ר תמך במכירה ובית המשפט (כב' השופטת אלשיך) אישר ביום 21.02.2012 את המכירה של הנכס לקונה (להלן: "החלטת האישור"). בעקבות האישור נחתמה פסיקתא שלפיה יש לרשום הערת אזהרה לטובת הקונה בפנקס רישום המקרקעין.
לעת הזו הועברו הזכויות בקרקע על שם הקונה והערות האזהרה לטובת הרוכשים נמחקו.
לשם נוחות הדיון אפרט את הבקשות שבכותרת כסדרן;
בקשה 9 – העברת הזכויות בנכס לקונה
לאחר אישור המכר ותשלום מלוא התמורה על ידי הקונה, הגיש המפרק בקשה למתן צו פורמאלי שלפיו תירשם הקונה כבעלת הזכויות בנכס. במסגרת זו עתר המפרק למתן צו שיורה שהנכס יועבר לקונה כשהוא נקי מכל שעבוד, עיקול וכל זכות נוגדת. עוד ביקש המפרק להורות על מחיקת כל הערות האזהרה על שמם של הרוכשים בנכס.
לאור פרישת כב' השופטת אלשיך מכהונתה, הובאה הבקשה דנן לפניי. סברתי שנכון יהיה בטרם אישור הצו הפורמאלי לקבל את עמדת הרוכשים בעלי הערות האזהרה. משכך ביום 11.12.2013 הורתי למפרק להמציא את הבקשה לכל מי שלטובתו רשומה הערה בפנקס רישום המקרקעין על הנכס שיוכלו למסור עמדתם והסתייגויותיהם לבקשה עד ליום 18.12.2013. ציינתי שככל שלא יגיבו בעלי העניין בזמן האמור מיום המצאת הבקשה, יראו אותם כמי שלא מתנגדים לבקשה.