אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פרשנות חוזה ביטוח תאונות אישיות

פרשנות חוזה ביטוח תאונות אישיות

תאריך פרסום : 14/06/2015 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה חיפה
41974-04-12
27/05/2015
בפני השופטת:
אלה מירז תאריך

- נגד -
תובעת:
ח.ע. (קטינה)
עו"ד נאדר ג'רייס
נתבעות:
1. נ.מ.
2. ה.נ. (קטינה)

עו"ד עותמאן הריש
פסק דין
 

 

  1. התובעת, קטינה ילידת 2001, הגישה תביעה לקבלת 1/4 מסכום התגמולים בסך 320,758 ₪, בגין פוליסת תאונות אישיות, בחברת AIG ובסך הכל 80,189 ₪ ,בגין פטירת אביה נ.ע. בתאונה (להלן: "המנוח").
  2. הנתבעת 1 אלמנתו של המנוח. הנתבעת 2 בתם המשותפת של המנוח והנתבעת 1.
  3. המנוח נפטר בשנת 2008, בתאונת דרכים בה קיפח חייו. ביום 9.6.09 ניתן צו ירושה לפיו בת זוגתו (הנתבעת 1) זכאית למחצית העזבון ואלו שתי בנותיו התובעת והנתבעת 2 זכאיות ל-1/4 כ"א. הנתבעות פנו לחברת הביטוח וקיבלו את מלוא תגמולי הביטוח בסך 320,758 ₪, מבלי להעביר לתובעת את חלקה לטענתה.

 

טענות התובעת

  1. השאלה המרכזית הינה פרשנות הפוליסה ומי זכאי לקבלת התגמולים-

            א. היורשות

            ב. הנתבעת 1

            ג. התובעת והנתבעת 2

טוענת לפרשנות מילולית וסבירה. המדובר בפוליסת ביטוח תאונות אישיות ולאו דווקא פוליסת ביטוח חיים.

בסעיף ההגדרות נקבע :" המוטבים הם: המבוטחים או היורשים החוקיים במקרה מוות."

לטענתה, יש להבחין ולקבוע כי, במצב של מוות, היורשים הם המוטבים והזכאים לקבל את התגמולים ולפיכך זכאית ל1/4 מהתגמולים. במצב של נכות חלקית צמיתה או אשפוז יומי או שברים, מי שזכאי לתגמולים הוא אותו מוטב שניזוק .

 

טענות הנתבעות

  1. הנתבעת 1 בלבד, זכאית לקבל את התגמולים ולא היורשים. המשפט בפוליסת הביטוח, אינו מצריך פרשנות מיוחדת-המוטבים הם המבוטחים ורק במקרה מוות של שניהם, יהיו המוטבים היורשים החוקיים שלהם.

            פרשנות נכונה ותכלית היעדים נלמדת מספר הפוליסה, שבפרק ה' הקובע מפורשות כי במקרה מוות, ישולמו תגמולי הביטוח למוטבים הקבועים בפוליסה ורק בהעדר קביעה כאמור, ליורשיו החוקיים.

            גם אם קיימות פרשנויות שונות, יש לבחור בזאת הנוחה למבוטח, מכוח כללי פרשנות פוליסה. הפוליסה הינה חוזה, המגלם מטרות, יעדים ואינטרסים והתוכנית שהצדדים ביקשו להגשים. בהעדר נתונים לאומד דעת סובייקטיבי ,או בקושי לחלצו, יש לבחון תכלית אובייקטיבית ולאתר מטרות ואינטרסים שחוזה נועד להגשים.

            יש לאמץ פרשנות המגשימה את תכלית החוזה, ויוצקת לתוכו הגיון כלכלי, תוך בחינה אובייקטיבית, צודקת יעילה סבירה והגיונית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ