חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פרסום נצרת - מוניר אבו ליל בע"מ נ' מועצה מקומית עין מאהל

תאריך פרסום : 20/08/2013 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום עפולה
4127-08-12
12/08/2013
בפני השופט:
שאדן נאשף-אבו אחמד

- נגד -
התובע:
פרסום נצרת - מוניר אבו ליל בע"מ
הנתבע:
מועצה מקומית עין מאהל

החלטה

לפניי בקשת הנתבעת (להלן: "המבקשת") לדחיית התובענה מחמת התיישנות.

עסקינן בתביעה כספית ע"ס 18,591 ₪ בגדרה עותרת התובעת (להלן: "המשיבה") לתשלום התמורה המגיעה לה, לטענתה, בגין ציוד משרדי שרכשה ממנה המבקשת.

המבקשת טוענת, כי בכתב התביעה נטען כי היא הזמינה וקיבלה מאת המשיבה ציוד משרדי ביום 07.12.2003 ולא שילמה את התמורה המגיעה לאחרונה בגינו.

התביעה דנן הוגשה בשנת 2012 בחלוף למעלה מ- 7 שנים ממועד עריכת העסקה.

המבקשת מפנה להוראותיו של סעיף 5 לחוק ההתיישנות, תשי"ח – 1958 אשר קובע כי דין תביעה כספית להתיישן לאחר 7 שנים.

המשיבה מתנגד לבקשה.

בתגובתה, טוענת המשיבה כי בכתב התביעה נפלה טעות קולמוס ברישום מועד רכישת הציוד נשוא התובענה, כך שבמקום 07.12.2008 נרשם 07.12.2003. מכאן, שבמועד הגשת התובענה בתאריך 02.08.2012 טרם התיישנה התביעה.

המשיבה ביקשה להישען על חשבונית רכישה והזמנה שהופקה על ידה בגין העסקה ואשר צורפו לכתב התביעה ובהן נרשם תאריך ההזמנה ביום 04.12.2008.

בתשובה לתגובת המשיבה טוענת המבקשת, כי המשיבה נמנעה מלצרף ראיות המבססות טענתה בדבר המועד האמיתי בו נערכה העסקה נשוא התובענה. עוד נטען, כי החשבונית וההזמנה עליהן נסמכת המשיבה בתביעתה אינן מלמדות על המועד בו הוזמן וסופק הציוד נשוא התביעה בפועל.

אחר עיון בטענות הצדדים, אני מחליטה להורות על דחיית הבקשה.

עסקינן כאמור בתביעה כספית שעניינה חוב נטען בגין אי תשלום התמורה המגיעה למשיבה עבור ציוד משרדי שרכשה המבקשת, לפי הנטען, מאת המשיבה.

לתמיכה בתביעתה, צירפה המשיבה חשבונית מס שמספרה 11552 מיום 17.12.2008 וכן הזמנה ערוכה בכתב יד מיום 04.012.2008.

המועדים הנקובים בחשבונית ובהזמנה שצורפו לכתב התביעה תומכים בטענת המשיבה אודות טעות דפוס שנפלה ברישום מועד העסקה בכתב התביעה.

מכל מקום, באם טוענת המבקשת כי הציוד נשוא התביעה הוזמן על ידה וסופק לה במועדים שונים מן הנקוב בחשבונית ובהזמנה, הרי שיש לקיים בירור עובדתית בנושא ואין מקום לדון בטענת ההתיישנות כטענת סף.

מכלל טעמים אלה, איני רואה להורות על דחיית התביעה מחמת התיישנות.

נוכל מסקנתי לעיל, מוצאת אני לנכון להורות למשיבה על תיקון האמור בסעיף 4 לכתב התביעה באופן שיירשמו המועדים האמתיים והנכונים בהם נערכה ההזמנה וסופק הציוד נשוא התביעה.

כתב תביעה מתוקן יוגש תוך 14 יום.

המבקשת תגיש כתב הגנה מתוקן, במידה ותחפוץ בכך, בתוך המועד החוקי הקבוע בתקנות.

ימי הפגרה יבואו במניין הימים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ