חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פס"ד בערעור על החלטת הממונה על האכיפה ברשות להגנת הצרכן להטיל עיצום כספי על דאבל פיס מועדון חברים בע"מ

תאריך פרסום : 11/05/2021 | גרסת הדפסה
עש"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
28631-11-20
03/05/2021
בפני השופט:
עדי הדר

- נגד -
המערערת:
דאבל פיס מועדון חברים בע"מ
המשיבה:
הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן
פסק דין
 

 

לפני ביהמ"ש ערעור על החלטת הממונה על האכיפה ברשות להגנת הצרכן להטיל עיצום כספי על המערערת מכח סמכותו על פי חוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981 (להלן: "החוק").

 

טענות המערערת

  1. המערערת הגישה ביום 11.11.20 הודעת ערעור על דרישת תשלום מיום 1.10.20 בסך של 159,944 ₪. המערערת טענה בהודעת הערעור כי בהודעת החיוב מיום 10.5.20 הודע לה על כוונת המשיבה להטיל עליה עיצום כספי בסך של 3,086,800 ₪. אולם, לאחר הגשת טיעוניה, הופחת סכום העיצום ובהתאם לגובה מחזור עסקאותיה, לסך של 159,944 ₪.

 

  1. המערערת טענה כי בנסיבות מקרה זה, היה על הרשות לבטל כליל את העיצום הכספי, נוכח השיהוי הרב במעשה המנהלי. המערערת טענה שההפרות הנטענות התרחשו לטענת המשיבה בשנת 2015 (הפרה אחת), בשנת 2016 (15 הפרות מתוך 22 נטענות) ובשנת 2017 (7 הפרות).

 

  1. עוד טענה שההודעה על הכוונה להטלת עיצום כספי, נושאת תאריך 10.5.20. בהתאם לחומר החקירה, ומכאן שקיימות אסמכתאות בכתב כי החקירה בעניין המערערת החלה לכל המאוחר בחודש פברואר 2017.

 

  1. המערערת טענה שפרק הזמן שחלף מאז מועד תחילת החקירה ועד ליום ההודעה הינו שלוש שנים ושלושה חודשים. משכך, ניתן לקבוע באופן ברור כי מדובר בהפרות נטענות, אשר כלי האכיפה החלופית שהחליטה הרשות להפעיל, הופעל בשיהוי חריג, ובחריגה בולטת וניכרת ממסגרות הזמנים, אשר נקבעו באופן מפורש בהחלטת היועמ"ש לממשלה.

 

  1. המערערת טענה שכאשר חורגת המשיבה, באופן תהומי ממסגרת הזמנים שהיא צוותה לפעול על פיה בהנחיית היועמ"ש לממשלה, הרי שחריגה זו, ושיהוי זה מהווה בעצמו ראייה כי המשיבה שוקלת שיקולים זרים. המערערת טענה כי בפעולה בשיהוי, נוטלת לעצמה המשיבה סמכות שלא הוקנתה לה, להטיל עיצומים כספיים, ללא קשר לתכלית לשמה ניתנה לה הסמכות לעשות כן, כלומר פעולה מהירה להפסקת ההפרה- ולא כלי של ענישה.

 

טענות המשיבה

  1. המשיבה טענה בתשובתה כי היא קיבלה תלונות ממספר רב של צרכנים נגד המערערת. במהלך השנים 2016-2017, המערערת פנתה למספר רב של צרכנים באמצעות שיחות טלפון יזומות על מנת לבצע עסקת מכר מרחוק, שעניינה, איגוד קבוצות משתתפים לצורך השתתפות בהגרלות שונות של מפעל הפיס, בנוסף, המערערת הפעילה אתר מרשתת במטרה לשווק את השירותים אותם היא מציעה.

 

  1. בתהליך השיווק והמכירה בעסקאות מכר מרחוק ובשיווק מרחוק, המערערת נקטה פעולות של הטעיה בהשפעה בלתי הוגנת כלפי צרכנים רבים, וכן הפרה חובות המוטלות עליה בעסקת מכר מרחוק ובעסקה מתמשכת, הן לפני ביצוע העסקה והן לאחריה. שיחות המכירה אל הצרכנים התבצעו תוך הצגת מצג לפיו המערערת הינה מפעל הפיס עצמו, או למצער פועלת מכוחו ומטעמו, בעוד שלמערערת אין קשר למפעל הפיס.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ