ע"ת
בית הדין הצבאי לערעורים
|
28-02
11/03/2002
|
בפני שופט:
אל"ם עזרא קמא
|
- נגד - |
מערער:
סמל איגור קובלינסקי עו"ד קמ"ש מתן גולדבלט
|
משיב:
התובע הצבאי הראשי עו"ד סגן ענת ויינברג
|
פסק דין |
ערעור על פסק דין של בית הדין הצבאי לתעבורה במחוז שיפוט ח"א בתיק 110/01/31 (סא"ל יהושוע הלוי - שופט) שניתן ביום 14/2/2002. הערעור (חומרת העונש) נדחה.
פ ס ק - ד י ן
המערער, רב"ט איגור קובלינסקי, הורשע על פי הודאתו, בנסיעה אחורנית, בניגוד לתקנה 45(1) לתקנות התעבורה, בצירוף סעיף 38(2) לפקודת התעבורה. ההרשעה מתייחסת לנהיגת רכב צבאי, ביום 6/9/01 בשעה 21:30, באשקלון, ברכב מסוג פורד טרנזיט. המערער הסיע את הרכב האמור אחורנית ללא צורך ושלא במידת הצורך ומבלי שנקט אמצעים הדרושים בנסיבות העניין כדי למנוע סיכון או פגיעה.
הוא לא פנה פנייה נכונה, סובב את הרכב ונהג לאחור מבלי להתבונן במראה ופגע בעמוד תאורה שהוצב על המדרכה. כתוצאה מן התאונה נגרם נזק לרכב הצבאי בסכום של כ6,500- שקלים ולא הסכום שצויין בכתב האישום.
בית הדין קמא ציין בגזר דינו כי התחשב בהודיית המערער ובהיותו חייל מצטיין שמבצע את תפקידו בצורה טובה ונאותה, על פי מכתב מפקדו, שהוגש לבית הדין. בשל כך העמיד את הפסילה בפועל שהטיל על המערער על שלושה חודשים וכן הטיל עליו פסילה על תנאי של חודשיים, קנס 100 שקלים ופיצויים בסכום של 100 שקלים.
השאלה היחידה שעומדת להכרעתו של בית דין זה אם החמיר בית הדין קמא עם המערער, כאשר השית עליו פסילה בפועל של שלושה חודשים שהיא תקופת הפסילה המינימלית על פי סעיף 38(2) לפקודת התעבורה.
סבורני שאין החמרה בכך. הלכה למעשה, בית הדין קמא הביא בחשבון שיקוליו נתונים שלא להחמיר עם המערער יתר על המידה ובכך איזן, במסגרת שיקוליו, את הנימוקים לקולא לעומת חומרת העניין. אמת הדבר, שלא נפגע אדם כתוצאה מן התאונה, אולם עבירה של נסיעה אחרונית שלא לצורך תוך גרימת נזק לרכוש, אף היא מן העבירות שמחייבת פסילה של לפחות שלושה חודשים בפועל, ובעניין זה לא חרג בית הדין קמא מרמת הענישה בעניין זה. לפיכך אני דוחה את הערעור.
ניתן והודע היום, כ"ז אדר התשס"ב, 11/3/02, בפומבי ובמעמד בעלי הדין.
אל"ם עזרא קמא - שופט
חתימת המגיה:_________________ העתק נאמן למקור
רס"ן ציון סלמנזדה