מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"ק 000731/03 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"ק 000731/03

תאריך פרסום : 20/09/2005 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב
000731-03
25/03/2004
בפני השופט:
חג' יחיא

- נגד -
התובע:
שוסטק אסף
הנתבע:
1. חב' טרייד אין חולון בע"מ
2. אלימלך יניב

פסק-דין

סיכומה של המחלוקת בתיק אשר בפני הינה שהתובע רכש מאת הנתבע 2 דרך הנתבעת 1 רכב תוצרת הונדה סיוויק, שנת יצור 98, אשר במקורו היה  עם תיבת הילוכים ידנית שהוסבה לתיבת הילוכים אוטומטית.

התובע טוען, כי דבר ההסבה התגלה לו רק אחרי הרכישה וכי למעשה יש בהסבה משום גרימת ירידת ערך של הרכב בשוק אותו הוא מעריך ב - 10,000 ש"ח, ועל כן הוא תובע את הנתבעים לפצות אותו בסכום הנ"ל.

לתמיכת גרסתו בקשר לגובה הנזק צירף  התובע חוות דעת של שמאי מומחה, מוטי פרום, שקבע ירידת ערך בשיעור של  15%, המהווים 10,350 ש"ח.

הנתבעים טענו, כי דבר הסבת תיבת ההילוכים ידוע היה לתובע  בטרם הרכישה  הן מן הטעם שהדבר רשום בפירוש  ברשיון הרכב שהיה עם תיבת הילוכים ידנית, וכי כאשר התובע רכש אותו  הוא הבחין שמדובר ברכב אוטומטי, וכן מן הטעם שהם אמרו לו בפירוש שתיבת ההילוכים עברה הסבה.

הנתבעים צירפו חוות דעת של השמאי יצחק אנג'ל, שקבע שהסבת תיבת ההילוכים לא רק שלא הפחיתה להם את הרכב בשוק אלא אף העלתה אותו.

אתחיל עם גובה הנזק.

נוכח הפער הגדול בין שתי חוות הדעת מטעם הצדדים, מצאתי לנכון למנות מומחה מטעם בית המשפט, מר אליהו אגרנט, שבחן את הסוגייה, עיין בחוות הדעת של השמאים מטעם הצדדים, וקבע כי אכן יש בהסבה משום גרימת ירידת ערך בשיעור של 15% מערך הרכב.

מאחר וערך הרכב ליום עריכת חוות הדעת של השמאי  פרום היה 62,791 ש"ח, זאת על פי חוות הדעת של מר אגרנט. הוא קובע שירידת הערך נכון ליום  עריכת חוות הדעת של פרום הינו 9,418 ש"ח.

לשאלה האם הנתבעים הטעו את התובע והסתירו ממנו את עובדת היות תיבת ההילוכים מוסבת, כאמור, מצויין בפרוש ברשיון הרכב שדווקא התובע צירף אותה לכתב התביעה שלו, כי תיבת ההילוכים שלו ידנית ואף התובע מצא לנכון להדגיש את המילה " ידני" בצבע ירוק זוהר.

התובע מסתמך על האמור בסעיף  8 לזכרון הדברים לקניית הרכב, שם המוכר מצהיר, שפרטי הרכב הנ"ל תואמים לאלה המובאים ברשיון המקורי ובמשרד הרישוי ולא נעשו ברכב וברשיונות הרכב שינוי או תיקון שלא כדין.

והנה,  בפני התובע, כקונה פוטנציאלי, עמד הנוסח המודפס, טויטה מוכנה מראש של זכרון הדברים על האמור בסע' 8 בו ורשיון הרכב, בו מצויין שהמקוריות של תיבת  ההילוכים היא ידנית, ומנגד עמד הרכב גופא, שהתובע, יש להניח בחן אותו לפני הרכישה והתרשם ממנו, וראה שמדובר  בתיבת הילוכים אוטומטית.

התובע בעצמו מדגיש את המילה  ידני ברשיון הרכב. אך ברכב שהוא קיבל היתה תיבת הילוכים אוטומטית.

האם היה מותר לתובע כך לעצום את העיניים ולהעדיף את הכתוב בטיוטה של זיכרון דברים על המציאות בתוך הרכב?

הנתבעים טוענים גם, כי הם הסבירו במפורש לתובע  כי הרכב הוסב מידני לאוטומטי.

לא שוכנעתי בטענה, שכן אילו הטענה היתה נכונה, סביר היה להניח , שהנתבעים היו מציינים בפרוש את הדבר בזכרון הדברים למכירת הרכב.

לפיכך, אני דוחה את טענת הנתבעים שהסבירו בפרוש לתובע שהרכב הוסב, ונשאלת בפני השאלה - מדוע התובע מצא לנכון להתעלם מההבדל בין הרשום ברשיון הרכב ובין מה שראו עיניו בתוך הרכב, כתיבת הילוכים אוטומטית?

היתכן, שהתובע לא בחן את רשיונות הרכב לפני הרכישה? למשל לצורך בדיקה האם הרכב אינו מעוקל או לבדוק כמה בעלים היו לרכב לפניו והאם הרכב לא היה רשום על שם חברה או מונית וכהנה וכהנה גורמים המשפיעים על שוויו של הרכב בשוק.

אם הוא התעלם מכל אלה, אז הוא לא נהג כקונה סביר ולא פעל בהתאם לכלל בדיני חוזים [יזהר הקונה] ומאידך, אם הוא ראה את ההבדל אז הוא היה מודע להסבת תיבת ההילוכים.

זאת ועוד, בכתב התביעה מלין התובע על כך שכאשר יבקש למכור את הרכב ערכו ירד לעומת רכבים אחרים מסוגו בגלל ההסבה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ