אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"ג 12163-01-12

פסק-דין בתיק ת"ג 12163-01-12

תאריך פרסום : 04/09/2012 | גרסת הדפסה

ת"ג
בית משפט לעניני משפחה קריות
12163-01-12
26/07/2012
בפני השופט:
שירי היימן

- נגד -
התובע:
יהושע עבו
הנתבע:
היועץ המשפטי לממשלה
פסק-דין

בפני בקשה לתיקון גיל.

1.                 המבקש, יליד מרוקו, טוען כי שנת הלידה הרשומה במרשם האוכלוסין אינה נכונה. לטענתו לא נולד בשנת 1947 כפי שרשום במרשם אלא בשנת 1945.

המבקש עלה לארץ ביחד עם בני משפחתו - הוריו ואחיו בשנת 1962.

2.                 לפניי נחקר המבקש, חקירה קצרה, ובתום אותה ישיבת הוכחות הרצו ב"כ הצדדים את סיכם טענותיהם בעל פה. באותו מעמד ניתנה החלטה לפיה המשיבה תגיש צילום שאלון רישום עולה של הורי המבקש וששת אחיו של המבקש וכן המבקש יגיש צילום תעודות הזהות של אחיו ויצרף טבלה המשווה את תאריכי הלידה בתעודות הזהות לתאריכי הלידה בתעודת הזהות ממרוקו. וכך היה, המבקש הגיש ביום 26.6.12 את הדרוש ואילו המשיבה הגישה ביום 9.7.12 אך ורק שאלון רישום עולה של שלוש אחיות בלבד וזאת מהנימוק כי השאר נמצאים בגנזך המדינה ותידרש אורכה גדולה יותר להגשתם.

המבקש מבסס את בקשתו על הטיעונים הבאים:

3.                 שבוע לפני הגשת הבקשה, מצא המבקש את תעודת הזהות של אביו אשר נערכה במרוקו  בשפה הערבית והשפה הצרפתית בשנת 1959. בהתאם לתעודה זו, נרשמו תעודות הזהות של הילדים, לרבות המבקש, ושנות לידתם. מעיון בתעודת הזהות עולה, כי תאריך לידת המבקש הוא שנת 1945 (ובהתאם לתאריך ההיג'רי שנת 1364).

4.                 לטענת המבקש רישום שנת הלידה הנוכחי הינו שגוי ונעשה על סמך שאלון רישום עליה משנת 1962 כאשר הוריו לא ידעו לדבר את השפה העברית אלא רק את השפה הערבית. עוד טוען המבקש, כי  לא נרשם באותו שאלון רישום עליה על סמך מה נרשמה שנת הלידה.

מנגד טוענת המשיבה:

5.                 כי בהתאם למסמכים הנמצאים בידיה: שאלון רישום עליה, שלוש בקשות לרישום למתן תעודת זהות ותעודת הנישואין תאריך הלידה הנכון הינו 29.5.1947. עוד טוענת המשיבה כי הרישום על פי שאלון רישום עליה נעשה בזמן אמת - במועד עלית המבקש והתבסס על דרכון שמספרו 20338 ושהוצא בגיברלטר בשנת 1962. רישום זה נהנה מחזקת תקינות המעשה המנהלי והן מהעובדה שנעשה על בסיס דרכון ובעת עלייתו של המבקש, קרי בזמן אמת.

6.                 עוד טוענת המשיבה, כי תעודת הזהות של הורי המבקש לא מהווה ראיה קבילה על פי דיני הראיות, שכן לא נמסר מי נתן את ההצהרה שהביאה לרישום הפרטים מה גם שהמועד נרשם אינו מפורט אלא כולל רק שנת לידה.

7.                 המשיבה מוסיפה וטוענת, כי המבקש, לאורך חייו, מגיש בקשות שונות ובהן נוקב בשנת הלידה הרשומה במרשם האוכלוסין, דהיינו שנת 1947.

8.                 לטענת המשיבה, כי השיהוי בו נקט המבקש גרם נזק ראייתי כבד ביותר משום שהשתהה יותר מחמישים שנה.

דיון והכרעה:

9.                 סעיף 3 לחוק מרשם האוכלוסין, התשכ"ח - 1965 (להלן: " החוק") קובע:

"3. המרשם ראיה לכאורה

הרישום במרשם, כל העתק או תמצית ממנו וכן כל תעודה שניתנה לפי חוק זה יהיו ראיה לכאורה לנכונות פרטי הרישום המפורטים בפיסקאות (1) עד (4) ו-(9) עד (13) לסעיף 2".

10.             נטל ההוכחה בתביעה לתיקון גיל הוא אותו נטל הרובץ על התובע בכל תביעה אזרחית אחרת, בהתאם לכלל הראייתי לפיו המוציא מחברו עליו הראייה במידה הסתברותית של למעלה מחמישים אחוז (ראה: ע"א 283/61 דוראני נ' היועץ המשפטי לממשלה, פד"י טו 1935, עמ' 1937, ו- ע"א 448/59 סאלם עיראקי נ' היועץ המשפטי לממשלה, פ"ד יד 1070, עמ' 1072).

11.             ברישומי מרשם האוכלוסין רשומה שנת 1947 כשנת לידתו של המבקש. הנטל לסתור את הרישום מוטל על כתפי המבקש. נטל זה כולל בחובו את הדרישה להמציא ראיה פוזיטיבית להוכחת תאריך הלידה הנטען. (ראה לעניין זה, ע"א 171/60 סולטנה נ' היועץ המשפטי לממשלה פד"י י"ד 2177).

12.             לפניי הונחו שני מסמכים אשר יכולים לעזור לבית המשפט ולשפוך אור על המחלוקת שבין הצדדים. שני המסמכים כוללים רישום שונה לגבי שנת לידת המבקש. ונשאלת השאלה איזה מבין שני המסמכים משקף נכונה את שנת לידת המבקש?

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ