ר ק ע
1. התובע הוא הבעלים והמפעיל של אתר המרשתת http://www.mishloha.co.il (להלן: ,,משלוחה'') המאפשר הזמנת אוכל באמצעות קישור, ברשת ובטלפון, בין הגולש ובין המסעדות הרשומות באתר. הנתבע הוא הבעלים והמפעיל של http://www.pizzanet.co.il (להלן: ,,פיצהנט''), אתר המתמחה במשלוחי פיצה דרך המרשתת אשר בזמנים הנוגעים לתביעה הופיע שמו בראש רשימת התוצאות לערך ,,פיצה'' במנוע החיפוש ,גוגל'.
2. ,משלוחה' פעל בשיתוף פעולה עם אתרים אחרים, אשר נהגו להפנות גולשים לעמודים המוקדשים לכל מסעדה באתר ולקבל תגמול בעבור כל הפניה. לטענת התובע, באמצע שנת 2008 הוא הגה שיטה חדשה לתגמול האתר המפנה. השיטה פועלת כך שכאשר גולש מתקשר למספר הטלפון של בית העסק המקודם המוצג לפניו השיחה עוברת דרך השרת של ,משלוחה', וזה רושם מאיזה אתר הגיע הלקוח לפי המספר שחייג, שהוא מספר משתנה וייחודי לאתר המפנה. באופן כזה ניתן לתגמל את האתר המפנה לפי מספר הלקוחות שטלפנו לבית העסק המקודם ולא לפי מספר ההפניות לעמוד המוקצה לו (להלן: ,,השיטה העסקית'' או ,,השיטה'').
3. בשלהי חודש יוני ובתחילת יולי 2008 ניהלו בעלי
-הדין משא
-ומתן על שיתוף פעולה בין ,משלוחה' ובין ,פיצהנט' שיכלול שימוש בשיטה העסקית. ביום 05.07.08 שלח התובע לנתבע הצעה (המכתב הנלווה - בנספח 3 לתצהירו). הנתבע אישר את ההצעה בחתימתו ביום 9 ביולי ושיגר אותה בחזרה אל התובע (נספח 4 לתצהיר התובע) (להלן: ,,החוזה''). בחוזה סוכם, בין היתר, כי ,פיצהנט' תהיה זכאית לעמלה בשיעור שייגזר מההכנסות נטו שתיגבינה מהפניית גולשים ממנה ל,משלוחה'.
כשבועיים לאחר שנכרת החוזה הודיע הנתבע לתובע על סיומו. בין לבין, ועל כך אין מחלוקת, התקשר הנתבע עם האתרhttp://www.mishlohim.co.il (להלן: ,,משלוחים''), המתחרה ב,משלוחה', בהסכם לשיתוף פעולה דומה.
4. התובע טוען כי הנתבע הפר את החוזה, ובין היתר את חובת הסודיות הקבועה בו. כמו
-כן הוא סבור שהנתבע הפר את חובת תום הלב בקיום החוזה. השיטה, להשקפתו, היא בגדר סוד מסחרי, כהגדרת המונח בחוק עוולות מסחריות, התשנ"ט
-1999 (להלן: ,,חוק עוולות מסחריות'') והנתבע גזל את הסוד בכך שגילה אותו למתחרה. התובע עותר לפיצוי בעד הנזק שגרמה לו הפרת החוזה וכן לפיצוי ללא הוכחת נזק, עלפי סעיף 13 לחוק עוולות מסחריות. הנתבע משיב שלא בסוד מסחרי עסקינן, כי אם בשיטה ידועה שאתרים אחרים, לרבות ,משלוחים', השתמשו בה זה מכבר. לגבי דידו, השיטה לא פורטה בחוזה ועלכן לא הופר הסעיף המחייב אותו לשמור על סודיות. בהחלטתו לסיים את החוזה הוא אינו מוצא פסול, הואיל והחוזה הקנה לכל צד את האפשרות לעשות זאת בהתראה של שלושים יום מראש, כפי שעשה.
ד י ו ן ו ה כ ר ע ה
הפרת חוזה
1. בפתח הדברים אבהיר כי משחתם הנתבע על הצעתו של התובע ושלח אותה אליו, נכרת חוזה. הנתבע מושתק מלטעון כי החוזה לא נכרת, באשר הוא נתן לתובע הודעה על סיומו (נספח ד לתצהיר הנתבע).
2. עלפי החוזה, היו 25 אחוזים מההכנסות נטו שתיווצרנה מתנועת גולשים מ,פיצהנט' ל,משלוחה' אמורים לעבור לידי הראשון מדי חודש. בסעיף ,,שונות'' נקבע בזו הלשון:
,,- תקופת ההתקשרות אינה מוגבלת, עם זאת כל צד רשאי לצאת מההסכם בהתראה של 30 יום.''
ביום 16.07.08, שבוע לאחר חתימת החוזה, שלח הנתבע אל התובע מכתב שבו הודיע לו:
,,[...]
רציתי לעדכן אותך שדיברתי אתמול עם בחור בשם גיא מאתר
mishlohim.co.il.
בזמן שהם לא רואים את עצמם מתחרים, מצאתי לנכון לתת גילוי נאות לכם ולהם ששוחחנו.
מן הסתם לא אעביר שום פרטים בין הצדדים, פרט לעובדה שדיברנו.
הדיבור עם משלוחים הוא על שירותי קידום לאתר שלהם, אך במידה והם יהפכו להיות לקוח שלי, מן הסתם אהיה מוגבל ביכולת שלי לעבוד עם אתר משלוחה, ולהיפך, לכן הייתי ממליץ בינתיים לחכות ולא להשקיע משאבים בכל הנוגע לשיתוף הפעולה עם פיצה נט, עד שהמצב יתבהר.
כל עוד לא סגרתי איתם כלום, אשמח לשמוע מכם בנוגע להצעת המחיר לשדרוג אתר משלוחה.