אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"א 4548-08

פסק-דין בתיק ת"א 4548-08

תאריך פרסום : 20/03/2013 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
4548-08
01/07/2012
בפני השופט:
יחזקאל קינר

- נגד -
התובע:
1. מרדכי קאופמן
2. יצחק זילברפינג

עו"ד ערן פלס
הנתבע:
1. מרדכי סולטן
2. סלאמה יהורם
3. עזרן רפי
4. סולטן דוד
5. אזולאי ארז

עו"ד רון טורקלטאוב
פסק-דין

רקע

1.         בחודש יולי 2002 שכר מרדכי סולטן (להלן: "סולטן") ממרדכי קאופמן (להלן: "קאופמן") ומיצחק זילברפינג (להלן: "זילברפינג") (קאופמן וזילברפינג ייקראו להלן: "המשכירים") נכס מקרקעין ברחובות שעליו קיימים שני מבנים (להלן: "הנכס").

            בין הצדדים נחתמו שני הסכמי שכירות לתקופה שמיום 15.7.02 ועד יום 31.7.08. הסכם אחד התייחס ל"מבנה" והסכם אחר התייחס ל"בית מגורים".

2.         סולטן השכיר חלקים שונים מהנכס לשוכרי משנה ובהם גם אילן אביטן (להלן: "אביטן"), אשר הפעיל במבנה עסק למכירת צעצועים. שוכרי המשנה האחרים הם הנתבע שכנגד 2 (להלן: "סלאמה") שהפעיל בנכס חניה למכוניות והנתבע שכנגד 3 (להלן: "עזרן") אשר שכר חלק מבית המגורים (קומת הקרקע שלו) ומשתמש בו כעסק למיסגור תמונות ומחסן.

3.         בין הצדדים פרצה מחלוקת, שעה שסולטן טען כי סיכם בעל-פה עם קאופמן על הארכת תקופת השכירות ב-5 שנים נוספות, בעוד המשכירים הכחישו טענה זו. בינתיים, בספטמבר 2008 שכר אביטן מהמשכירים את הנכס כולו, לרבות את המבנה ששכר קודם לכן מסולטן, ואשר משמש אותו כעסק למכירת צעצועים.

4.         בעקבות כך הגיש סולטן תביעה לאכיפת ההסכם בעל-פה עם המשכירים, פינוי אביטן ורעייתו וכן תביעה כספית נגד המשכירים ונגד אביטן ורעייתו.

5.         המשכירים הגישו תביעה שכנגד כספית נגד סולטן, סלאמה, עזרן ושני נתבעים שכנגד נוספים (דוד סולטן וארז אזולאי, להלן: "הערבים") שערבו להתחייבויות סולטן בהסכם השכירות. לאחר מכן נוסף לתביעת המשכירים סעד של פינוי.

6.         כן הוסכם כי הדיון יפוצל באופן שתחילה יידונו התביעה לאכיפת ההסכם בעל-פה, לפינוי אביטן ורעייתו, וכן התביעה שכנגד של המשכירים לפינוי סולטן, סלאמה ועזרן.

7.         ביום 10.1.2010 ניתן פסק דין חלקי אשר קיבל את טענות המשכירים ודחה את טענות סולטן. בעקבות כך נדחתה תביעת סולטן לאכיפת ההסכם בעל-פה ולפינוי אביטן, ונתקבלה תביעת המשכירים לפינוי הנתבעים שכנגד 1-3 מהנכס, כשמועד הפינוי נקבע לא יאוחר מיום 10.2.10.

8.         בעקבות פסק הדין החלקי נותר לדון עוד בתביעתם הכספית של המשכירים שנכללה בתביעתם שכנגד. תביעה זו כללה סעדים שונים, ובהם צווי עשה וסעדים כספיים, שיפורטו בהמשך, ואשר הסתכמו בסך של 339,800 ש"ח. ב"כ סולטן שייר אמנם בישיבת יום 11.3.10 גם את תביעתו הכספית של סולטן נגד אביטן ורעייתו, בשל הפרת הסכם, אך הלכה למעשה נטש תביעה זו שאינה נזכרת בסיכומיו.

9.         בישיבת יום 10.10.10 ביקש ב"כ המשכירים לתקן את תביעת המשכירים והסכומים הנכללים בה, אך בעקבות התנגדות ב"כ סולטן הודיע הוא כך: "אם כך, אני אגיש תביעה חדשה בעניין הנ"ל, דהיינו לגבי העילות שנוצרו לאחר הפינוי כולל אלה שיווצרו לאחר שיפונה מר עזרן בפועל".

            כן הודיע ב"כ המשכירים כי חוו"ד שמאי מקרקעין שהוגשה על ידו נותרת רלבנטית בכל הקשור לדמי שכירות ראויים, ואילו לגבי עלויות תיקונים נדרשים בדירת המגורים המהווה חלק מבית המגורים שהושכר לסולטן, נושא זה יוותר לתביעה החדשה, וזאת לפי עילה בסעיף 9(ב) להסכם השכירות המחייב להחזיר את המושכר במצב טוב ותקין.

            גם בפתח סיכומיו הודיע ב"כ המשכירים כך: "הסיכומים נשוא המחלוקות בתובענה זו אינם כוללים את הנכס המכונה "הדירה".

10.        הוגשו תצהירי קאופמן וסולטן, וכן הוגשה חוות דעת שמאי המקרקעין רועי פרליס מטעם המשכירים. כל אלה נחקרו על תצהיריהם וחוות הדעת. עוד נחקר אביטן, הגם שלא הגיש תצהיר.

הסעדים שהתבקשו בתביעה שכנגד

11.        פיצוי מוסכם - התובעים עותרים לפיצוי מוסכם בסך 100$ לכל יום בו לא פונה הנכס (בהסכם השכירות לגבי המבנה נקבע סכום של 150$ ליום), וביקשו לחייב את סולטן בסכום זה מיום 31.8.08 ועד יום 1.1.09, וממנו עד הפינוי בפועל.

12.        הפרשים בדמי שכירות - המשכירים טענו כי סולטן לא שילם את מלוא דמי השכירות בתקופת השכירות, וביקשו לחייבו בהפרשים בסך 2,050$ לפי טבלה שצורפה.

13.        דמי שימוש ראויים - המשכירים טענו כי סולטן, סלאמה ועזרן לא פינו את הנכס בתום תקופת השכירות ולפיכך עליהם לשלם 6,000 ש"ח לחודש בגין תקופת ארבעת החודשים ספטמבר - דצמבר 2008 וכן לתקופה שמיום הגשת כתב התביעה ועד יום הפינוי.

14.        צו עשה להריסת מחסנים - המשכירים טענו כי סולטן בנה בקומת הקרקע (קומת עמודים) מחסנים מדפנות איסכורית. המשכירים טענו כי שטח זה לא הושכר לסולטן וכי הבניה נעשתה ללא היתר, ולכן נתבקש צו להריסת המחסנים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ