אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ת"א 20976-07

פסק-דין בתיק ת"א 20976-07

תאריך פרסום : 06/09/2012 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
20976-07
19/01/2012
בפני השופט:
זהבה אגי

- נגד -
התובע:
יוסי מימון
הנתבע:
1. או.אר.אס. משאבי אנוש בע"מ
2. הראל חברה לביטוח בע"מ
3. בית גנזים - שירותי גניזה מרכזיים (1995) בע"מ
4. כלל חברה לביטוח בע"מ
5. קטלית בע"מ
6. הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

1.         רקע כללי:

התובע,יליד 30.06.75 נפגע בתאונת עבודה ביום 1.9.02 בעת שסכין בה השתמש לצורך חיתוך סלט ירקות החליקה מידו ופגעה באגודל ידו השמאלית.

כתב התביעה המקורי הוגש כנגד הנתבעות 4-1 בגין תאונה מיום 19.06.02 (להלן: "התאונה הראשונה") וכנגד הנתבעות 6-5 בגין התאונה מיום 1.9.02.

ביום 31.05.09 ניתן פסק דין חלקי בהסדר פשרה בין התובע לבין הנתבעות 4-1 ביחס לתאונה הראשונה.

אשר על כן, פסק דין זה יעסוק במחלוקת שבין התובע לנתבעות 5-6 בהתייחס לתאונה מיום 1.9.02 [להלן - "התאונה"].

הנתבעת 5, "קטלית בע"מ" (להלן  - "הנתבעת"), הייתה מעסיקת התובע בעת התאונה. הנתבעת הינה חברה פרטית אשר עסקה בזמנים הרלוונטיים לתביעה באספקת שירותי קייטרינג לאירועים.

הנתבעת 6 הינה חברת הביטוח אשר ביטחה את אחריות הנתבעת כלפי עובדיה.ב

המחלוקת שבין הצדדים היא לעניין החבות ולעניין גובה הנזק, כאשר כל אחת מהפלוגתאות טומנת בחובה מספר פלוגתאות משנה: מהן נסיבות התאונה, חבות הנתבעת בגין התאונה, האם ראוי בנסיבות העניין להטיל על התובע רשלנות תורמת ובאיזה שיעור, מהו שיעור הנכות התפקודית שנגרמה לתובע, נזקי התובע.נ

מטעם התובע הוגש תצהירו של התובע ומטעם הנתבעות הוגש תצהירו של מר אודי שחר, הבעלים של הנתבעת. בנוסף הגישה הנתבעת תצהירו של מר רונן שוורץ [להלן - "רונן"], אך בהמשך ביקשה למשוך תצהירו מתיק בית המשפט.

2.         נסיבות אירוע התאונה:

התובע החל את עבודתו אצל הנתבעת כעוזר טבח לקראת סוף חודש אוגוסט 2002, כ-10 ימים לפני שארעה  התאונה. תפקידו היה קילוף וחיתוך ירקות ופירות.

לטענת התובע, ביום התאונה הוא החל את עבודתו בבוקר, בין השעות 07:00- 07:30, כאשר התאונה ארעה ב-15:00 אחר הצהריים.

גרסת התובע, העולה מתצהירו הינה, כי ביום התאונה שרר בעבודה, כבכל יום, לחץ גדול בכדי להספיק ולעמוד בלוח הזמנים. הטבח הראשי, רונן, האיץ בעובדים ובכללם בתובע, שיעבדו יותר מהר. 

על שיטת העבודה שהנהיגה הנתבעת הצהיר התובע: "שיטת העבודה המקובלת אצל קטלית הייתה כי עובדי המטבח עובדים עם הסכין שנמצאה פנויה ואינה בשימוש של שאר העובדים. אותה מערכת סכינים שימשה בעת ובעונה אחת את כל עובדי המטבח. לכן, לקחתי סכין גדולה (כ-30 ס"מ לפחות עם הידית) ומשוננת, היחידה אשר הייתה פנויה באותו זמן - לצורך חיתוך סלט ירקות לרבות לימון. סכין זו אינה חדה במיוחד ואינה מתאימה לחיתוך ירקות שכן לצורך חיתוכן יש להפעיל לחץ רב על הירק או הפרי. לאחר שחתכתי את מרבית הירקות שהיה עלי לחתוך, ותוך כדי שרונן מאיץ בכולם לסיים כמה שיותר מהר עקב אספקה חדשה שאמורה להגיע ויש לפרוק אותה ובניסיון לחתוך לימון על משטח העבודה שהיה מטבעו רטוב, חלק ושמוני, תוך כדי הפעלת לחץ על הלימון עם הסכין, הוסטה והחליקה הסכין הגדולה שאחזתי בידי הימנית לעבר אגודל יד שמאל וכתוצאה נחתכתי בגיד יד שמאל" (סעיף 31 לתצהיר התובע).

התובע הצהיר כי גם קרש החיתוך שעבד עליו לא התאים: מדובר בקרש חיתוך העשוי מחומר פלסטי, שהונח על משטח העבודה שהיה עשוי מנירוסטה, ואשר מטבע הדברים היה רטוב ושמנוני. כל הפעלת כח בעת החתוך גרמה לתזוזת קרש החיתוך על גבי המשטח.

על האוירה ששררה במקום העיד התובע: "..לא הייתה סכין נוספת. היה לחץ היסטרי הגיעה משאית של אספקה, רונן נכנס תוך 10 ד' להאיץ בנו שהגיעה אספקה ואין זמן (עמוד 11 שורות 2-1 לפרוטוקול)".

ובהמשך, חזר על הדברים:

"עבדנו בלחץ של זמן, מטבח זה מקום דינאמי זה נראה כמו בלגן היסטרי, אתה עובד בלחצים ואין לך יותר מדי שיקול מחשבה, אבל הסכין זה מה שאמרו לי לחתוך, שזה מה שיש ועם זה תחתוך" (עמוד 14 שורות 32-30).

לגרסת התובע, הוא הפנה את תשומת לב האחראי עליו לכך שהסכין לא מתאימה לחיתוך הלימון, אך נאמר לו להמשיך לעבוד ולהסתפק באותה הסכין: "אמרתי שהיא לא מתאימה לחתוך לימון ואמרו לי תחתוך עם מה שיש" (עמוד 10 שורה 22), ובהמשך: "היה שם משהו שהוא אחראי מעלי, חוץ מרונן שאמר לי תחתוך עם מה שיש אני חשבתי שאי אפשר והוא אמר שאפשר. בגלל שזה פחות נוח לחתוך לימונים עם סכין מסור. זה פחות נח לדעתי" (עמוד 10 שורות 29-27).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ