מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק עא 1921/06 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עא 1921/06

תאריך פרסום : 17/05/2007 | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
1921-06
10/09/2006
בפני השופט:
שרה דותן

- נגד -
התובע:
1. נציגות הבית ברח' יהודה הנשיא 96 הרצליה
2. סלי לוינסון
3. מרכוס לוינסון
4. לאה לוינסון
5. יהודית לוינסון
6. יצחק לוינסון
7. הלל לוינסון
8. חבקוק לוינסון
9. לילי ברגרבאום
10. שדלמה ברגרבאום
11. אבי אבי
12. ענת קומר
13. אליהו דקר
14. צרלס הולנדר
15. מרי שוונברג
16. יהודה פרי
17. ליאור פרי
18. ספרן אריה
19. ויויאן הולנדר
20. דניאל הולנדר
21. חוזה מנדלברג
22. מאיר פנחסי
23. אלכסנדר טננבאום
24. גני טננבאום
25. אדוארדו שלם

הנתבע:
1. קאלש מרדכי נכסים ובניין (1994) בע"מ
2. קאלש אלי
3. קאלש דוד

פסק-דין

ערעור זה מופנה כנגד החלטתו של כב' הרשם שמואל ברוך מיום 20.03.06 לפיה נדחתה בקשה לביטול פסק דין, שניתן בתאריך 28.12.05 בשל מחדלי המערערים שלא הגישו תצהירי עדות ראשית במועד שנקבע, למרות אורכה שניתנה להם, ולא שילמו את ההוצאות שהושתו עליהם.

מעיון בטיעוני הצדדים עולה, כי אין מדובר בתקלה חד פעמית ונראה כי ב"כ המערערים מנהל את ההליכים על פי פרשנות מיוחדת, המוענקת על ידו לתקנות סדר הדין האזרחי.

כך למשל הערעור על החלטת רשם, שהיה על המערערים להגיש 20 יום לאחר שניתנה ההחלטה נשוא הבקשה, הוגש רק ב- 25.04.06. דהיינו, באיחור של כשבעה ימים (לאחר ניכוי פגרת הפסח והבחירות שנערכו ב- 28.03.06).

במבוא להודעת הערעור טוען ב"כ המערערים, כי החלטת כב' הרשם מעולם לא הומצאה לו וכי נודע לו על תוכנה מהאתר הממוחשב של מערכת בתי המשפט בתאריך 29.03.06.

טענה זו עומדת בסתירה לנספח א' לעיקרי הטיעון של המשיבים, המעיד על כך שב- 22.03.06, לאחר שעורך דין תורג'מן הודיע לעוה"ד חנה בן יוסף ג'יני על תוכנו של פסק הדין, השיבה האחרונה כי " ערעור יוגש בימים הקרובים".

חזקה על מי שמצהיר הצהרה על כוונתו לערער, כי תוכנה של ההחלטה ידוע לו. מטעם זה בלבד ניתן היה לדחות את הערעור.

ולגופו של עניין.

בדיון שהתקיים ביום 27.06.05 החליט בית המשפט, כי על המערערים-התובעים להגיש תצהירי עדות ראשית במועד שנקבע על ידו.

בדיון שהתקיים בתאריך 21.11.05 הסתבר כי המערערים לא פעלו על פי ההחלטה.

למרות שכב' הרשם ראה בחומרה מחדל זה וסבר כי יש לראות בתובעים כמי שלא הוכיחו תביעתם, החליט לאפשר למערערים לתקן את המחדל והאריך המועד להגשת תצהירי עדות ראשית עד לתאריך 15.12.05, בכפוף לתשלום שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ש"ח למשיבים לא יאוחר מיום 01.12.05. עוד קבע כב' הרשם, כי אם לא ישולמו ההוצאות במועד יראו את ההחלטה להארכת מועד כבטלה ואת התובעים כמי שלא הוכיחו תביעתם.

ההוצאות לא שולמו במועד מן הטעם שב"כ המערערים סבר, כי המשיבים הסכימו לותר על ההוצאות שנפסקו. להנחה תמוהה זו אין כל תימוכין בחומר שהוצג לי ועו"ד פופר אשר הצהיר על "הבנה" זו לא נכח למעשה בדיון. לפיכך, גם לגרסתו, לא היה לה לסברה זו על מה שתסמוך.

אלא שבכך לא תמו מחדלי המערערים, וגם במועד הנדחה לא הוגשו התצהירים.  סבורה אני כי ההסבר ל"תקלה" זו אינו יכול להוות צידוק להתעלמות שיטתית ממועדים. העובדה שבמשרד ב"כ המערערים הועסקה פקידה חדשה, אשר לא הכירה את נוהלי העבודה אינה יכולה לעמוד במקרה זה, מאחר שאין מדובר במשלוח שגרתי של מסמכים, אלא בתיק שנפלה בו תקלה חמורה וניתן היה לצפות שהמשימה לביצוע ההחלטה תוטל על מי שבקיא בסדרי העבודה.

אלא שנראה כי גם הגרסה, בדבר טעותה של הפקידה אינה נקייה מספקות, מאחר שעל פי האמור בסעיף 11 לבקשה לביטול פסק דין לפחות שניים מבין העדים חתמו על התצהירים לאחר שחלף המועד המוארך להגשתם.

בתאריך 28.12.05 ניתן על ידי כב' הרשם פסק דין הדוחה את התביעה מן הנימוקים כדלקמן:

            " הגיעה העת לסיים את הסאגה העצובה של התנהלות התובעים בתיק זה. נקבע מועד להגשת תצהירים בו לא עמדו התובעים. התבקשה הארכת מועד, ולפנים משורת הדין נעתרתי לה, בכפוף לתשלום הוצאות, ההוצאות לא שולמו ותצהירים לא הוגשו. לפיכך, יש לקבוע שהתובעים לא הוכיחו את תביעתם, התביעה נדחית.

            התובעים ישלמו לנתבעת את הוצאותיה (שכר המומחה) וכן שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ש"ח בצירוף מע"מ...".

בקשה לביטולו של פסק הדין נדחתה לנוכח הזלזול שזלזלו המערערים ועודם מזלזלים בבית המשפט. כב' הרשם הדגיש בהחלטתו כי למרות שלל התירוצים, עד למועד הבקשה לא בוצעו ההחלטות.

בערעור שבפני מלינים המערערים על התוצאה החמורה של ההחלטה הנועלת בפניהם את דלתות בית המשפט ומונעת בעדם להוכיח את תביעתם.

באי כוחם גייסו לעזרתם שורה ארוכה של פסקי דין מהם משתמע, לכאורה, שיש להעדיף את בירור התביעה לגופה על סדרי הדין, אלא שמשום מה אין הם מתייחסים כלל לשאלה האם על פי הוראת תקנה 168(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, ניתן היה להורות על דחייתה של התביעה וכל שנאמר על ידם בסוגית ההליך שנקט כב' הרשם הוא, שהיה על בית המשפט להסתפק במחיקת התביעה ולא לדחותה (מבוא להודעת הערעור).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ