אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ע"ו 17951-01-13

פסק-דין בתיק ע"ו 17951-01-13

תאריך פרסום : 10/09/2013 | גרסת הדפסה

ע"ו
בית המשפט המחוזי בחיפה
17951-01-13
10/03/2013
בפני השופט:
ר. למלשטריך- לטר

- נגד -
התובע:
אליהו ועקנין
עו"ד גב' קפלן
הנתבע:
קצין התגמולים-משרד הבטחון-אגף השיקום
עו"ד גב' אוסנת בן אברהם
פסק-דין

1.         המערער יליד 1956, שירת במשטרה משנת 1978. המערער הוכר כנכה בגין ליקוי שמיעה בדרגת נכות של 1% וכן בגין חבלה אקוסטית ללא טנטון קבוע בדרגת נכות של 1%.

2.         תלונות המערער לגבי ליקוי בשמיעה החלו בשנת 1997 ודרגת הנכות האמורה לעיל נקבעה לו כבר באוקטובר 1999. למערער פניות רבות לקצין התגמולים להכרה בנכויות שונות שחלקן הוכרו . ערעור זה מתייחס לנושא השמיעה בלבד.

3.         במהלך השנים חזר ופנה המערער להכיר בהחמרה בגין מצב השמיעה שלו , תביעות שנדחו.

4.         בחודש ינואר 2012 הגיש המערער שוב בקשה להכיר בהחמרה במצב שמיעתו ובמצב הטנטון. ועדה מחוזית מיום 28.2.12 ו- 25.3.12  הפנתה אותו לבדיקת BERA חוזרת וזאת לאור הפער בין תוצאות בדיקות שמיעה אודיוגרמית לבין בדיקת BERA  משנת 2004. על בסיס בדיקת ה - BERA  קבעה הועדה כי לא חלה החמרה המזכה אותו בנכות נוספת. כמו כן לאור האגרבציה בבדיקת השמיעה, הועדה לא קיבלה את תלונותיו בדבר הטנטון הקבוע.

5.         המערער ערער לועדה רפואית עליונה שהתכנסה לדון בעניינו ביום 11.10.12. הועדה שמעה את תלונותיו. הועדה התייחסה לבדיקת BERA  מיום 6.3.12 ובדיקות אודיוגרם מיום 17.7.11 ומיום 20.2.12 . בקטע הדיון רשמה הועדה כך :"התובע מדבר בקול שקט למרות שהגיע ללא מכשירי שמיעה שלדבריו משתמש בהם.  בשני האודיוגרמים שהוזכרו שמיעתו משמאל פגיעה ברמת 30 דציבל בתדרי הדיבור עם ירידה נוספת בצלילים גבוהים ושמיעתו מימין פגיעה במידה חמורה עד קשה באודיוגרם האחרון. לעומת זאת, בדיקת BERA  מראה שמיעה תקינה משמאל וירידה קלה מימין. כידוע תלונה על טנטון תמידי דורשת תנאים נוספים להכרתה, וביניהם אודיוגרמים עוקבים ואמינים. במקרה זה, בדיקת BERA  סותרת את הממצאים שבאודיוגרמים ולכן התנאי המוזכר אינו מתקיים".

6.         המערער טוען כי הועדה הרפואית העליונה שגתה בכך שהעדיפה את תוצאות בדיקת ה-BERA   על פני בדיקת האודיוגרם. נטען, כי שתי בדיקות האודיוגרם היו זהות ואין בכוחה של בדיקת BERA  לפגוע באמינות זו. עוד נטען כי הועדה לא נימקה מדוע היא מעדיפה את בדיקת ה-BERA . ב"כ המערער טענה בדיון כי בדיקת ה - BERA  איננה מדויקת ואיננה מציפה את הנתונים הדרושים לצורך קביעת הנכות לפי תקנה 72 לתקנות הנכים.

7.         להלן פירוט ממצאי הבדיקות השונות שנערכו למערער:

7.1        בדיקת אודיומטריה מיום 17.7.11 על ידי בית חולים נהריה  - מבדיקה זו עולה כי סף השמיעה באוזן ימין הוא 75 דציבל. באוזן שמאל 30 דציבל. 

7.2        בהערכה אודיולוגית מיום 20.2.12 - בית חולים רמב"ם - סף השמיעה באוזן ימין 70 דציבל ובאוזן שמאל 30 דציבל.

7.3        בדיקת BERA  מיום 6.3.12  - נקבע כי בתדר של 1000 הרץ ו- 2000 הרץ הסף באוזן שמאל הוא כ- 20 דציבל ובאוזן ימין כ- 35 דציבל

7.4        בדיקת ה - BERA  משנת 2004 שעל קיומה אני לומדת מפרוטוקול הועדה לא צורפה לתיק הרפואי שהובא בפניי.

8.         מעיון בבדיקות עולה פער משמעותי בין הבדיקה האודיומטרית - אודיולוגית לבין תוצאות בדיקת ה - BERA . ידוע כי הבדיקה האודיולוגית היא בעיקרה בדיקה סובייקטיבית  שכן, הנבדק עצמו מתבקש לציין אלו צלילים הוא שומע ומתי איננו שומע. בדיקת ה - BERA  היא בדיקה אובייקטיבית המסתמכת על תוצאות  שאינן קשורות לאמירותיו של הנבדק. מטעם זה נוהגות הועדות לתת עדיפות למשקלה של בדיקת BERA  על פני בדיקה אודיומטרית.

            אמנם, סעיף 72א' קובע כי בליקויי שמיעה בתחום הדיבור (צלילים נמוכים) - אחוזי הנכות ייקבעו לפי לוח תוצאות אודיומטריה שמובא בבתקנה. כמו כן קובעת אותה תקנה את בדיקות החובה. אך אין באלו כדי לשלול הסתמכות הועדה על תוצאות בדיקת BERA  שיכולה אף היא ליתן את התוצאות לצורך השימוש בלוח האודיומטרי בתקנה 72. ראו לעניין זה דברי כב' השופט יעקובי שווילי בע"ש 848/02 : יעקובי נ. קצין התגמולים -

"אבהיר בהזדמנות שאת שהפרשנות הנ"ל למבחן 72(א), המתירה לועדה רפואית להסתמך על בדיקתBERA  במקום בדיקה אודיומטרית, היא משום שבעולם הרפואה כולי עלמא לא פליגי בדבר אמינותה ועדיפותה של בדיקת BERA.  כמובן, אין הצדקה לסטות ממתכונת בדיקה המפורטת בתקנות או במבחן, כאשר אין הסכמה כללית בין המומחים בדבר עדיפותה של בדיקה פלונית. ואכן כך מסביר הור"ע את העדפתה את בדיקת ה - BERA-

"א.  בדיקת BERA  הוכנסה לשימוש ונעשתה מקובלת לאחר   

      שנכתב קובץ התקנות ונוהלים לגבי הועדות הרפואיות של

      משרד הבטחון.

 ב.    בדיקת BERA  הינה בדיקה אוביקטיבית שאיננה תלויה 

       בשתוף פעולה של הנבדק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ