מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ע"א 28762-02-12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ע"א 28762-02-12

תאריך פרסום : 16/12/2013 | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי באר שבע
28762-02-12
03/06/2013
בפני השופט:
1. שרה דברת - אב"ד ס.נשיא
2. רחל ברקאי
3. אריאל ואגו


- נגד -
התובע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד רון נתן
עו"ד דוד לסגולד
הנתבע:
1. נחום סרי
2. תיווך ערבה
3. אלכסנדר גרניאק
4. מרים גרניאק
5. עמידר החברה הלאומית לשיכון
6. עיריית אילת

עו"ד ליזרוביץ
עו"ד ישראל כלוף
עו"ד מירב דסקל
עו"ד טל פרחי
פסק-דין

כב' השופטת רחל ברקאי

  1. ערעור זה מופנה כנגד החלטת בית המשפט השלום בבאר-שבע (כב' השופטת מ.וולפסון) מיום 02.01.12, בת.א. 4077/09, בו נדחתה תביעת המערער, בטרם שלב שמיעת הראיות,  תוך חיובו בהוצאות המשיבים.
  1. המערער, המוסד לביטוח לאומי, הגיש תביעת שיבוב כנגד המשיבים להחזר כספים ששילם עבור הנפגע מר שטויץ טילר (להלן: "הנפגע"), בגין תאונת עבודה מיום 16.10.02.

הנפגע הגיש תביעה כנגד המשיבים וכן כנגד מעבידו ונגד מדינת ישראל במסגרת ת.א. 1740/06.

לבקשת המערער אוחדו התביעות של המערער עם זו של הנפגע וביום 18.10.10, ניתנה החלטה על ידי בית המשפט קמא המורה על הגשת תצהירים ותיק מוצגים. המערער הגיש ראיותיו, בהתאם להחלטת בית המשפט קמא, והגיש מטעמו תעודת עובד ציבור לענין שיעור הגמלאות והתשלומים ששולמו לנפגע בעבר וכן תעודת עובד ציבור על שיעור הגמלאות המהוונות לעתיד.

הנפגע לא הגיש ראיותיו במועד ובקשתו להארכת מועד להגשת תצהירים, נדחתה, כאשר בית המשפט קמא החריג מהחלטתו נסיבות של העדת עדים אשר אין אפשרות להגיש תצהיר עדות ראשית מטעמם.

משכך, הגיש המערער, באופן מיידי, בקשה להתיר לו להזמין לעדות את הנפגע עצמו, בשל העובדה שעדותו חיונית להוכחת התביעה על ידי המערער.

ביום 26.07.11, נענה בית המשפט קמא לבקשת המערער והתיר הזמנת הנפגע לעדות, ביום 02.01.12, וללא צורך בהגשת תצהיר עדות ראשית.

ביום 01.10.11, הוגשה בקשה על ידי הנפגע להזמין לעדות עדים אשר אינם בשליטתו. בית המשפט קמא נעתר לבקשה ובהתאם להחלטה מיום 24.10.11, הותרה הזמנתם לרבות הזמנתו של ד"ר אהוד ראט.

בית המשפט קמא קבע ארבעה מועדים לשמיעת הראיות, הראשון שבהם היה 02.01.12.

  1. ביום 02.01.12, מועד שנקבע לשמיעת הראיות, התייצבו הנפגע, שהגיע במיוחד מבולגריה שם הוא מתגורר בשנים האחרונות, ועדים נוספים לרבות עובד שהיה נוכח בעת התאונה וכן ד"ר אהוד ראט, המומחה אשר חוות דעתו הוגשה לבית המשפט קמא, במסגרת תביעת תביעת הנפגע, אליה אוחדה תביעת המערער.

בפתח הדיון, קבע בית המשפט קמא כי אין הוא מתיר את עדותו של הנפגע מאחר ואין בנמצא תצהיר שלו ולא התיר למערער לחקור את הנפגע, על אף שהתיר למערער הזמנתו לחקירה ללא תצהיר.

נוכח עמדה זו של בית המשפט, הודיעה ב"כ הנפגע כי היא מבקשת למחוק את תביעת הנפגע כשברור היה, על פניו, כי בכוונתה להגיש התביעה מחדש. בית המשפט קמא נעתר לבקשה והורה על מחיקת תביעת הנפגע (ת.א. 1740/06).

  1. המערער עמד על המשך ניהול תביעתו מאחר, ולטענתו, כל הראיות הדרושות לניהול התביעה היו מצויות בתיק וכל העדים שהוזמנו, על פי רשות בית המשפט קמא, התייצבו  באולם בית המשפט והיו מוכנים להיחקר. כך טען המערער, כי באולם בית המשפט קמא נכח הנפגע, שכאמור הותר למערער להזמינו לעדות ללא הגשת תצהיר, וכן נמצא מחוץ לאולם הדיונים ד"ר ראט, שהתייצב לחקירה. המערער ביקש להגיש לבית המשפט קמא, במידת הצורך, את תיק המוצגים המלא עד לישיבת ההוכחות השניה, שהיתה קבועה.
  1. בית המשפט קמא דחה בקשת המערער וקבע כי בהעדר תצהירי עדות ראשית ובהעדר תיק מוצגים לרבות העדר חוות דעת רפואית, שבאמצעותה ניתן להוכיח את תביעת המערער, ובהעדר כל הצדקה ליתן ארכה למערער להסיר המחדלים הנדונים, יש להורות על דחיית התובענה תוך חיוב המערער בהוצאות המשיבים, וכך עשה.
  1. בית המשפט קמא, בפסק דינו, ביקר את התנהלות המערער כשהוא קובע כי לא היה זה נכון להסתמך על חוות הדעת הרפואית שהגיש הנפגע לבית המשפט וכי היה על המערער להיערך באופן עצמאי לניהול תביעתו. בית המשפט קמא אף גילה חוסר נחת מהתנהלות המערער והנפגע וראה בניסיונו של המערער להעיד את הנפגע, ללא תצהיר, משום ניסיון "להציל" את תביעת הנפגע שכאמור, לא הגיש תצהיר, ולעקוף החלטה מפורשת בדבר חיוב בהגשת תצהירי עדות ראשית.

בית המשפט קמא העריך את מצב התיק, עלויות ניהול המשך התובענה ואת הפגיעה האפשרית במשיבים, אשר זכאים שעניינם יסתיים בתוך לוח הזמנים שקבע בית המשפט, וסבר כי אין כל הצדקה ליתן למערער לתקן את התקלה לכאורה שאירעה באי הגשת תיק מוצגים וחוות דעת רפואית ולאפשר לו ניהול התיק.

  1. המערער חזר וטען בפנינו כי שגה בית המשפט קמא משלא איפשר לו לחקור את הנפגע ואף לחקור את ד"ר ראט, אשר, בדיעבד, עת יצאו הצדדים מאולם הדיונים, מצאו כי התייצב לחקירה על חוות דעתו. או, לכל היותר אם הוטעה בית המשפט לחשוב, כפי שטעה ב"כ המערער לחשוב בזמן הדיון בבית המשפט קמא, כי ד"ר ראט לא התייצב לחקירה אזי לאפשר זימונו למועד נדחה שהיה קבוע.

חזר וטען המערער כי התובענה שהגיש אוחדה עם התובענה של הנפגע ועל כן רשאי היה להסתמך על התשתית הראייתית שהגיש הנפגע וככל שמחק הנפגע את תביעתו, עדיין קיימת תשתית ראיתית בדמות חוות דעת של ד"ר ראט עליה ניתן לחקור, בפרט בנסיבות בהן ד"ר ראט התייצב למתן עדות ובנסיבות בהן ד"ר ראט הוא זה שבדק את הנפגע במל"ל. 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ