מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק בשא 10784/05 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק בשא 10784/05

תאריך פרסום : 07/10/2009 | גרסת הדפסה
בש"א
בית משפט השלום חיפה
10784-05
06/07/2005
בפני השופט:
א. שדה

- נגד -
התובע:
1. מדינת ישראל
2. משרד האוצר-אגף המכס בית המכס חיפה

עו"ד איתן צור
הנתבע:
מאיר נאור
עו"ד נועם (שמעון) ארז
פסק-דין

לפני בקשה למחיקת התביעה היות והתובע הורשע עפ"י הודאתו בהחזקת טובין טעוני מס קניה שלא שולם בגינם המס סע' 22 א' (3) לחוק מס קניה (טובין ושירותים) התש"ב - 1952 והחזקת טובין מוברחים עבירה על סעיף 211 א' (2) לפקודת המכס.

ב"כ הנתבעת טוען כי משהורשע התובע בדין הפלילי, פועלת הרשאתו כהחרמה של הטובין שחולטו ומשכך אין עוד מקום לדון בתביעה.

ב"כ התובע מתנגד לבקשה וזאת ממספר טעמים.

ראשית נטען כי אין לומר שהרכב שחולט שימש להובלת הטובין "המוברחים" שכן הובלת הטובין היא פעולת לוואי המתייחסת למטען הלוואי, שכן מטרת הנסיעה היתה הסעת המשיב ורעייתו.

טיעון זה אינו מקובל עלי והיה מוטב אילו לא היה נטען כלל. גם הדוגמאות שהובאו בתגובת ב"כ התובע אינן קשורות לנסיבות המקרה שבפני.

היעלה על הדעת שאדם שמחזיק בבית 1,800 "פקטים" של סיגריות מוברחות, נוטל תיק שחור, מכניס לתוכו 60 פקטים, נוטלו לידו ונכנס עימו לרכב אינו יודע שהוא מוביל טובין מוברחים? מה מנסה התובע לטעון, שהוציא את הפקטים לטיול של בוקר? יש גבול לכל תעלול ומי שמוציא מביתו, מתוך מצבור הסחורה המוברחת, כמות משמעותית של סחורה ויוצא עימה לנסיעה במכוניתו, מוביל סחורה מוברחת וכל "פרשנות" אחרת תחטא לאמת.

הפרשנות של הפסיקה לענין "הידיעה" בדבר מהות הטובין מחמירה מאוד כפי שאפרט בהמשך החלטתי.

המבקש לא הצהיר לא בבקשה למתן צו עשה זמני ולא בתגובה לפני לאן התכוון לקחת את הטובין המוברחים אך ברור שלא היה בדרכו לשלטונות המכס ע"מ להחזירם ולבקש סליחה ומחילה על החזקתם.

מכל מקום, התובע הודה במסגרת עסקת הטיעון כי החזיק בסיגריות שעליהם לא שולם המס.

הדוגמאות שמביא התובע אינן רלוונטיות, הייתי מקבל טענות אלו אילו היה נתפס התובע עם קופסת סיגריות אחת או אפילו שתיים שנטל מהטובין המוברחים ע"מ לעשן להנאתו אך לא זה המצב.

גם לא מדובר בפריט יחיד או זעיר שנמצא על גופו של אחד הנוסעים אלא בסחורה מוברחת בכמות מסחרית שהוצאה מן הבית ונארזה כאשר לכל זאת יש מטרה עליה לא מספר התובע אך הנסיבות מעידות בעד עצמן.

נימוק נוסף שהועלה ע"י ב"כ התובע הוא כי הנתבעת לא ייחסה לתובע כל עבירה הקשורה בהובלת טובין מוברחים אלא רק בהחזקתם והוא הואשם רק בעבירה לפי סעיף 211 (א) לפקודת המכס ולא בעבירה לפי סעיף 211 (ב) (אשם  בעל  כלי הובלה המאפשר הובלה או הברחת טובין).

אלא שאין צורך , לענין חילוט ואח"כ החרמה שתהיה הרשעה בעבירה של הובלת טובין מוברחים ודי שהרכב שימש, ביודעין, להובלת טובין מוברחים.

תקנה 203 ג' קובעת:

כלי הובלה שאינו כלי-שיט ושימש כהברחה, או שימש ביודעין להוביל שלא כדין טובין מובחרים או מחולטים, יחולט למדינה.

מכאן שחילוט רכבו של התובע נעשה בהתאם לתקנה 203 ג' לאחר שברכבו נמצאו טובין מוברחים, בידיעתו.

למען הבהר ספק, אותו כתב האישום שבעובדותיו הודה התובע קובע כי התובע נעצר לאחר שהחל בנסיעה ברכבו ומשכך, הרכב שימש, ביודעין, להוביל שלא כדין טובין מוברחים.

האם יש צורך בהרשעה לפי סעיף 211 (ב) כדי להפוך את החילוט להחרמה?

עפ"י הפרשנות הקיימת כיום, אין צורך שכזה, די בהרשעה בגין עבירת מכס המצדיקה חילוט ע"מ זה יהפוך להחרמה ובענין זה יש לפנות לע"א 189/64 יוזף זובידה בע"מ נ' הממונה על תחנת המכס והבלו חדרה, פד"י יח' (4) 398.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ