אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ברע 3164/05

פסק-דין בתיק ברע 3164/05

תאריך פרסום : 10/08/2006 | גרסת הדפסה

בר"ע
בית המשפט המחוזי בתל אביב
3164-05
24/04/2006
בפני השופט:
יהודית שטופמן

- נגד -
התובע:
יעיש סרור
עו"ד אשורי איתן
הנתבע:
עמידר החברה הלאומית לשכון עולים בישראל בע"מ
עו"ד ליבנה ישראל
פסק-דין

א.        בקשת רשות ערעור על החלטת ראש ההוצל"פ מיום 28.11.05, אשר דחתה את בקשת המבקש לעיכוב הליכי פינוי מהדירה בה הוא נמצא, ברחוב סומך 9 בבני-ברק (להלן: " הדירה").

            אני מחליטה ליתן רשות ערעור ולדון בבקשת רשות הערעור כבערעור.

ב.         העובדות העיקריות הצריכות לענייננו הן כדלהלן:

            בלשכת ההוצל"פ מבוצע כנגד המערער פסק דין לפינוי שניתן בבית המשפט השלום. מן הראוי לציין כי על פסק דין זה הוגש ערעור לבית המשפט המחוזי אשר טרם הוכרע.

לטענת המערער, ניתן פסק דינו של בית המשפט השלום, שמכוחו מבצעת המשיבה את הליך הפינוי, בגין דירה בה מתגורר המערער במשך 32 שנים.

הוריו המנוחים של המערער גרו בדירה, כדיירי המשיבה, מאז שנת 1965, על פי חוזה שכירות עם המשיבה, שנכרת ביום 24.5.65.

לטענת המערער התגורר בדירה עם הוריו ברציפות, במשך 26 שנים, מאז מלאות לו שש שנים ועד שנת 1991.

אמו של המערער נפטרה בשנת 1992 ואביו של המערער נפטר בשנת 1997.

המערער נשא אישה בשנת 1989, במשך שנתיים המשיך להתגורר בדירה עם הוריו אשתו ובתו, וביום 1.12.97 נכרת הסכם  שכירות בין המשיבה לבין המערער ואשתו, לשכירת דירה בת שלושה חדרים, בשכירות סוציאלית, ברחוב משולם ראט 7 בבני-ברק (להלן: "הדירה הנוספת").

בשנת 1999 חזר המערער להתגורר בדירה, היא כזכור דירת הוריו המנוחים,לאחר שנפרד מאישתו.

המערער ואישתו פרודים מאז שנת 1999, אך לא התגרשו.

ג.         לטענת המערער, קמה לו זכות לדיור ציבורי, מאז שנת 1995, על פי הסכם השכירות שנכרת בין המשיבה לבין המערער ואישתו, ביום 1.12.97.

לטענת המערער,  זכות זו, לדיור ציבורי, של המערער, אין המערער יכול לממש בדירה הנוספת ששכר עם אישתו, בשל הסכסוך שביניהם, ומשכך זכאי הוא לממש את הזכות, כאמור, בדירת הוריו.

לטענת המערער מצבו קשה ביותר, ואם יפונה מהדירה יושלח לרחוב כי אין לו מדור חלופי.

המערער טוען כי במשרד השיכון קיים נוהל לטיפול מיוחד בדיירים, דוגמת המערער, המתגוררים 10 שנים בדיור ציבורי (נספח א' לסיכומי המערער).

לטענת המערער, מכח הוראות חוק היסוד:"כבוד האדם וחירותו", זכאי הוא להגנה על כבודו וכן זכאי לכך שלא יושלח לרחוב ותהא לו קורת גג.

פסיקה מפורשת קובעת כי זכות לקיום מינימאלי מהווה חלק אינטגרלי מהזכות החוקתית לכבוד האדם ( בג"ץ 5578/02 רחל מנור ואח' נ' שר האוצר ואח' פד"י נט(1) 729).

לטענת המערער, קמה לו זכות כי לא יפונה מהדירה, כל עוד לא ימצא לו דיור חלופי, או יפתר עניינו, בדרך אחרת כלשהי, בוועדה הרלוונטית של משרד השיכון.

לטענת המשיב  אין כל ממש בערעור.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ