אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ב"ל 26680-10-11

פסק-דין בתיק ב"ל 26680-10-11

תאריך פרסום : 07/03/2013 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
26680-10-11
20/06/2012
בפני השופט:
מיכל פריימן

- נגד -
התובע:
נעים מחאמיד
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
פסק-דין

1.         בפני ערעור לפי סע' 123 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה - 1995, על החלטת הועדה הרפואית לעררים לעניין אי כושר מיום 27.6.11 אשר קבעה, כי המערער, אשר לו 58% נכות כללית (40% בגין מחלת בכצ'ט לפי סע' 3(ד)ו-30% בגין ליקוי ראיה), לא איבד 50% מכושרו להשתכר.

2.         הועדה דנה בעניינו של המערער מכוח פסק דינו של בית הדין הארצי מיום 11.4.11 אשר הורה לה לשוב ולדון בעניינו של המערער.

            פסק הדין הורה לוועדה להתייחס ליישום פריט 3(ד) שנעשה בקשר לנכותו הכללית של המערער ולהשלכה על קביעת כושר עבודתו ולקבוע, האם איבד יותר מ-50% מכושר עבודתו, תוך שהועדה תנמק ותפרט את קביעתה גם ביחס לפריט ליקוי 3(ד).

במסגרת זו הורה בית הדין לוועדה להתייחס לשאלה, כיצד קביעתה לפיה אין מדובר בנכה שאיבד 50% מכושרו להשתכר מתיישבת עם שיעור הנכות של המערער בנכות כללית בהתאם לפריט 3(ד).

3.         סעיף 3(ד) לתקנות קובע נכות בגין מחלות הבלוטות להפרשה פנימית כאשר קיימות הפרעות בפעילות עם סימנים קליניים ברורים וכאשר "קיימים סימנים קליניים ומעבדתיים המעידים על הפרעה בינונית, כושר העבודה מוגבל בצורה בולטת".

4.         הועדה נימקה את החלטתה, כי המערער לא איבד 50% מכושר השתכרותו כדלקמן:

"הועדה חזרה ודנה בתיק בעקבות החלטת בית הדין הארצי לעבודה שביקש שהוועדה תתייחס מפורשות לסע' האיבחון 3(ד). לשונו של סעיף זה היתה ידועה היטב לחברי הוועדה בעת שנתנה את החלטתה המפורטת ב-21.5.08 והכוונה המפורשת היא שהוועדה היתה ערה לכך לכתוב "כושר העבודה מוגבל בצורה בולטת". הוועדה לקחה עובדה זו בחשבון בעת שקבעה שהמערער אינו כשיר לעבודות פיזיות אלא לעבוד בעבודות שאינן דורשות ראיה דו עיינית בישיבה ועמידה לסרוגין ללא מאמץ פיזי ובכך ענתה במלואו לכתוב בסעיף 3(ד). גם בעיון חוזר מאחר שהוועדה חזרה ונתנה דעתה לסעיף לקוי זה ובהתחשב בהילכת מוהרה לא ראתה הוועדה מקום לשנות את קביעתה".

עיקר טענות המערער

5.         לטענת המערער, קביעת נכותו הרפואית על פי סעיף הכולל בחובו קיומה של הפרעה והגבלה בכושר העבודה משקפת חזקה כי קיימת פגיעה בשיעור זהה לעניין אי הכושר.

נוסף על כך, למערער 30% נכות גם בגין ליקוי הראיה. לפיכך, קביעת הועדה כי המערער לא איבד 50% מכושר השתכרותו, אינה משקפת את הנכות והפגיעה בכושר העבודה, והינה פגומה.

6.         עוד טוען המערער, כי נפל פגם בכך שפרוטוקול הועדה מיום 27.4.07 עמד בפני הועדה לאחר שבפס"ד קודם מיום 11.2.08 נקבע שפרוטוקול זה לא יעמוד בפניה.

עיקר טענות המשיב

7.         לטענת המשיב, יש להבחין בין קביעת הנכות הרפואית והנכות התפקודית לעניין אי כושר.

לטענת המשיב, הועדה מילאה אחר פסק הדין, הסבירה כי סעיף הליקוי מדבר על נכות המגבילה כושר העבודה מבחינה פיזית אולם התובע מסוגל לעבוד בישיבה ועמידה לסירוגין ללא מאמץ פיזי וכן בעבודות שאינן דורשות ראייה דו עינית.

לטענתו, לא נפל פגם בהחלטת הועדה אשר פעלה כמצוות פסה"ד ונימקה והסבירה החלטתה.

8.         עוד טוען המשיב, כי בפסק הדין אשר החזיר עניינו של המערער לוועדה לא הייתה כל הוראה כי פרוטוקול יום 27.4.07 לא יעמוד בפניה ומכל מקום, הועדה רק נדרשה להסביר החלטתה הקודמת.

הכרעה

9.         קביעת שיעור הנכות הרפואית, אפילו מורכבת היא מקביעה באשר להגבלת כושר העבודה, אינה מחייבת קביעת אובדן כושר בשיעור זהה ע"י ועדת אי הכושר.

            הנכון, כי כאשר סעיף הנכות כולל בחובו התייחסות למידת ההפרעה התפקודית בכושר העבודה, תידרש מועדת אי הכושר הנמקה ברורה ומוצדקת לקביעתה אחוזי אי כושר בשיעור שונה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ