א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
49924-03
30/04/2008
|
בפני השופט:
רונית פינצ'וקאלט
|
- נגד - |
התובע:
סטריה גמברה אס.אר.אל עו"ד לימור קאשאניאן
|
הנתבע:
1. עלי גפן - אחים ניסני יבוא ושיווק בדי אופנה בע"מ 2. מרסל ניסני 3. מישל ניסני
עו"ד דן רינגל
|
פסק-דין |
בפני תביעה שעניינה התקשרות לרכישת בדים באמצעות מתווכת. התובעת ספקה את הבדים לנתבעים, אך תמורתם לא שולמה. הנתבעים טוענים כי אינם חבים בתשלום מסיבות שונות ובין כך כי מעולם לא ביצעו הזמנה, כי הסחורה היתה פגומה וגרמה להם לנזקים אותם יש לקזז, כי התובעת ויתרה להם, עקב כך, על החוב וכן כי בכל מקרה, לכל היותר החבות רובצת על החברה - הנתבעת 1, ואין להטיל על הנתבעים 2 ו-3 אחריות אישית בגין החוב הנטען.
הצדדים והעובדות הצריכות לעניין
.
התובעת הינה חברה איטלקית, הפועלת באיטליה, והעוסקת, בין היתר, ביצור ושיווק מוצרי טקסטיל ובדים. הנתבעת 1 הינה חברה ישראלית העוסקת בתחום הטקסטיל והבדים (להלן: "
הנתבעת"), והנתבעים 2 -3 הינם סוחרי בדים ובעלי מניות ומנהלים בנתבעת.
התביעה הוגשה במקורה בסדר דין מקוצר. בהסכמת הצדדים, נמחקה ביום 5/2/2004 הכותרת "בסדר דין מקוצר" והדיון בתובענה עבר לפסים רגילים. ביום 21/10/2003 הגישו הנתבעים בקשה להפקדת ערובה, אשר ביום 26/2/2004 בהחלטת כבוד השופטת נ. גרוסמן נמחקה.
לטענת התובעת, במהלך שנת 2000 סיפקה התובעת לנתבעים, באמצעות הגב' פאולה אזולאי, בדים ששווים המוסכם היה 29,787.62 יורו. לטענת התובעת, הנתבעים 2 ו-3 היו ערבים אישית לתשלום התמורה, בהתאם להבטחתם ולמצג שהציגו בפניה. תנאי התשלום היו "90 DAYS BANK GUARANTEED DRAFT", ולמרות זאת הפרו הנתבעים את ההסכם, קיבלו את הסחורה ולא שילמו תמורתה. לטענת התובעת, דרישותיה לקבלת התשלום בגין הסחורה לא זכו להתייחסות מצד הנתבעים, אשר הציעו לתובעת בגין קשיים אליהם נקלעו, לטענתם, לשלם רק כ- 20% מסכום החוב.
התובעת טוענת כי הנתבעים הפרו את ההסכם הפרה יסודית, גרמו לתובעת נזק כבד ופעלו בחוסר תום לב תוך עשיית עושר ולא במשפט. לאור זאת טוענת התובעת כי על הנתבעים לשלם לה את סכום החוב בתוספת ריבית שנתית של 16%, היינו סך של 240,070 ש"ח נכון למועד הגשת התביעה, 14/8/2003.
לטענת הנתבעים, אין להם יריבות עם התובעת בהיותם אישיות נפרדת מהנתבעת. לטענתם הם מעולם לא ערבו לנתבעת, לא ניהלו עימה כל מו"מ ישיר ומעולם לא התחייבו אישית לתובעת.
כן טוענים הנתבעים כי הסכום הנתבע מעולם לא סוכם בין הצדדים ולא אושר ע"י מי מהנתבעים וממילא לא הציגה התובעת כל ראייה בכתב להתחייבות הנטענת של הנתבעים.
לטענתם, כתוצאה מכך שהתובעת סיפקה לנתבעת סחורה פגומה ובאיכות גרועה, נגרם לנתבעת נזק רב, כולל פגיעה במוניטין החברה ובלקוחותיה. לטענת הנתבעים, בשל היותה של הסחורה פגומה והנזקים שנגרמו כתוצאה מכך לנתבעת הסכימה התובעת לוותר לנתבעת על כל חוב בקשר לסחורה. זאת גם הסיבה, לטענתם, שהתביעה הוגשה רק כשלוש שנים לאחר אספקת הסחורה. בתחילת שנת 2000 הציעה הגב' פאולה אזולאי, שהינה סוכנת התובעת ו/או נציגה שלה, לנתבעת לרכוש בדי לייקרה תוך שציינה מפורשות כי הבדים איכותיים והעלויות סבירות. לאור הניסיון הטוב בעסקאות קודמות של רכש בדים דרך הגב' אזולאי, נאותה הנתבעת לבחון את מוצרי התובעת ולבצע הזמנה. בשל אמון בין הצדדים לא סוכם מפורשות הסכום המדויק של העסקה. כן לא סוכמו תנאי תשלום או צורך בערבות בנקאית כלשהי. במהלך חודש מרץ 2000 הגיעו הבדים והנתבעת פעלה לשווקם. רובם נשלחו לגזירה ולאחר מכן לתפירה. כשחזרו הבדים מהמתפרות, לאחר תפירה וגיהוץ, התברר כי התכווצו כתוצאה בפגם בבד. הנתבעת הודיעה על כך באופן מיידי לגב' אזולאי וביקשה שתפנה בעניין זה לנתבעת, בין היתר לצורך מתן פיצוי. הגב' אזולאי מסרה לנתבעת כי היא הודיעה על כך לתובעת וכי היא מטפלת בפנייתם. בחלוף הזמן, משלא הגיע מענה מגב' אזולאי, והנתבעת מצאה עצמה במצב מביך מול יצרני הבדים וחשופה לתביעות, פנתה הנתבעת ישירות לתובעת. לאחר מספר שיחות הגיעו הצדדים להבנה כי ייתכן והבדים היו פגומים, והתובעת הסכימה כי העסקה תבוטל והתובעת תוותר על דרישותיה. כמו כן אישרה לנתבעת להשמיד את הבדים. הנתבעת נאלצה לזכות לקוחות רבים בגין הבדים הלקויים ופצתה לקוחות, בין היתר במתן רכישות עתידיות ובדים חלופיים ללא תמורה.
לפיכך טוענת הנתבעת כי נזקיה המצטברים עולים על סכום התביעה, וכי לכן אין לה חוב כלשהו כלפי התובעת.
דיון
.
עיקר המחלוקות בין הצדדים הן בעניינים כדלקמן:
1. הזמנת הסחורה ואספקתה.
2. איכות הסחורה.
3. הסכום הנתבע.
4. חבות הנתבעים 2 ו- 3.
הנטל להוכחת התביעה על כלל רכיביה מוטל על כתפי התובעת. עם זאת, הנטל להוכחת טענות ההגנה השונות שמעלים הנתבעים, מוטל לפתחם.
הזמנת הסחורה ואספקתה
.
התובעת טוענת כי סיפקה סחורה לנתבעים, בהתאם להזמנתם, וכי תמורתה מעולם לא נפרעה. הנתבעים טוענים כי לא ביצעו את ההזמנה, וכי ההזמנה בוצעה ללא ידיעתם ע"י הגב' אזולאי. התובעת הגישה את טופס ההזמנה וכן את שטרי המטען ותעודות המשלוח של הסחורה שהוזמנה. ממסמכים אלו עולה בברור כי ההזמנה בוצעה לבקשת הנתבעים ובהתאם לדרישותיהם הספציפיות, בין כך סוגי הבדים, אופן ביצוע המשלוח, פרטי הבנק, תנאי העסקה - הכל תוך ציון מפורט על גבי ההזמנה של פרטים אישיים. פרט לכך על תעודת המשלוח מופיעים פרטים מפורטים של הנתבעת ומספר הלקוח שלה אצל עמיל המכס. בנוסף אישר הנתבע 3 בעדותו כי על תעודת המשלוח לשחרור הסחורה חתום מישהו מטעם הנתבעת.