מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק א 36190/04 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 36190/04

תאריך פרסום : 19/03/2008 | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
36190-04
05/11/2006
בפני השופט:
חאג' יחיא

- נגד -
התובע:
1. אברהם אהרון
2. קרביץ ישראל

עו"ד שמואל גרנאי
הנתבע:
1. סורוגון ישראל
2. מנורה חברה לביטוח בע"מ

עו"ד סקר אילנה
פסק-דין

זוהי תביעה לתשלום פיצויים על נזקים שנגרמו לרכבם של התובעים , באירוע של תאונת דרכים בה היה מעורב גם רכב נהוג בידי הנתבע מספר 1 מבוטח בביטוח חבות כלפי צד ג' אצל הנתבעת 2 .

 בכתב התביעה נטען לעניין האחריות לתאונה כי -

" בתאריך 29/7/03 עת נסע הרכב הנפגע מכיוון בנימינה לגבעת עדה ( כיוון מערב למזרח) הגיח הרכב הפוגע מצומת עמיקם ומשמאל לרכב הפוגע מכיוון צפון לכיוון דרום ) לא ציית לשלט "האט ותן זכות קדימה " וחסם דרכו של רכב הנפגע... "

הנתבעים הגישו כבת הגנה לתביעה , וטענו ראשית , כי התובע אינו בעל דינם של הנתבעים וכי אין כל יריבות בינו לבינם, שכן הבעלים של הרכב בעת האירוע היה מר אברהם אהרון .

ביום 12/9/05 הוגש כתב תביעה מתוקן, כאשר התובעים בו הנם מר קרביץ ישראל, התובע המקורי, וכן אברהם אהרון , שנטען ע"י הנתבעים כי הוא למעשה הבעלים האמיתי של הרכב .

 לגופו של ענין , הכחישו הנתבעים את תיאור התאונה כפי שבא לידי ביטוי בכתב התביעה וגם הכחישו את אחריותו של הנתבע מספר 1 לאירוע התאונה . יצוין כי הנתבע מספר 1 הגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בחדרה על הנזקים שנגמרו לרכבו . תיק התביעה הקטנה מבית המשפט בחדרה הועבר לבית משפט השלום בחדרה וממנו לבית משפט זה  על מנת שיכריע במחלוקת בין הצדדים על שני כיווניה .

    טענת הנתבעים  לענין אירוע התאונה היא כי הנתבע נסע כדין בנתיבו  כאשר הגיע לצומת אותת על מנת לפנות ימינה , אולם משאית שיצאה מדרך לא סלולה העלתה ענן של אבק ומנעה מרכב הנתבעים את המשך הנסיעה . בכביש , אחרי רכב הנתבעים נסע אוטובוס , ואחרי האוטובוס נסע רכב התובעים , האוטובוס שהבחין במתרחש הספיק לעקוף את רכב הנתבעים משמאלו ולהמשיך בנסיעתו , אולם רכב התובעים אשר לא שמר מרחק ו/או לא שת לביו למתרחש בכביש לא בלם ולא האט ופגע ברכב הנתבע 1 וגרם לו נזקים .

 מחלוקת ראשונה ועיקרית בין הצדדים היא כיווני הנסיעה של שני כל הרכב בטרם האירוע . על פי טענת התובעים רכבם נסע בכביש ישר ממערב למזרח , ובצומת רכבו של הנתבע 1 הגיע תוך נסיעה על הכביש החוצה , כאשר לפניו תמרור המורה על חובת האטה ומתן זכות קדימה , רכב הנתבע המשיך בנסיעה , חצה את הצומת וגרם לתאונה . גרסת הנתבעים שונה לחלוטין,  ולפיה גם רכב התובעים וגם רכב הנתבע1  , ואף אוטובוס נוסף נסעו למעשה באותו כיוון נסיעה , קרי ממערב למזרח, רכב הנתבע ביקש לפנות ימינה בצומת, אך הנתיב אליו ביקש להיכנס לא היה סלול והיה עשוי כורכר , משאית שיצאה מאותו נתיב העלתה ענן אבק, ועל כן הנתבע 1 בלם את רכבו כשלא יכול היה להמשיך בנסיעה בגלל האבק. האוטובוס שנסע מאחוריו, עקף והמשיך את נסיעתו בלי לפגוע בנתבע , ואילו התובע שנסע צמוד מאחורי האוטובוס , ולא שמר מרחק, ולא יכול היה לראות מה קורה בצומת, פגע ברכבו של הנתבע מאחור .

לתובעים העיד מר אברהם אהרון . אתחיל בכך שאין כל חשיבות לשאלה מי היה הבעלים של רכב בזמן אירוע התאונה , התובע 1 או התובע 2 , שכן שניהם תובעים בתיק , ואם התובע 2 נהג ברכב מכוח בעלותו , או מכוח הרשאה שקיבל מאת התובע 1 , אין לכך חשיבות לצורך פסיקת הדין בתיק זה .

   מר אברהם אהרון הגיש את עדותו הראשית בתצהיר  קצר , וכל אשר הוא מעיד בו כי בתאריך האירוע הוא היה בעלים של הרכב המעורב , והוא התיר לתובע 2 שהנו קרוב משפחה שלו להחזיק בו ולעשות שימוש ברכב , כאשר הוא נושא בעלויות הביטוח והטיפולים ברכב .

  מי שנהג ברכב הוא עד התביעה 2 התובע 2 .

 בתצהירו מעיד התובע 2 , בסעיף 6 המתאר את אירוע התאונה הוא מעיד -

" 6- בתאריך 29/7/03 עת נסעתי מכיוון בנימינה לגבעת עדה ( מערב למזרח) הגיח הרכב הפוגע מצומת עמיקם ומשמאל לרכב הפוגע ( מכיוון צפון לדרום ) לא ציית לשלט האט ותן זכות קדימה וחסם דרכי . כתוצאה מכך אירעה התנגשות בין הרכבים , על אף ניסיוני לשבור שמאלה " .

  בחקירתו הנגדית אומר העד -

" בערך 60-80 מטרים מהצומת הוא הגיח לצומת וחסם לי את הנתיב "

 זאת אומרת העד רואה את הנתבע 1 ממרחק של לפחות 60-80 מטר לפני מרכז הצומת כשהנתבע מופיע משמאלו ונכנס לצומת .

  כמו כן העד מאשר כי הפגיעה ברכבו היא בחלק הקדמי הימני ואילו הפגיעה ברכב הנתבע היא בחלק האחורי הימני ..

בהמשך אומר העד -

" התנגשתי בו בצד האחורי . הוא לא עבר את הנתיב שלי הוא נעצר , וברגע שקלטתי אותו חוסם לי את הצומת , דבר ראשון עשיתי בלימת חירום ושברתי את ההגה שמאלה כדי למנוע את התאונה ...."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ