אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק א 35160/05

פסק-דין בתיק א 35160/05

תאריך פרסום : 14/07/2008 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
35160-05
19/12/2007
בפני השופט:
חנה פלינר

- נגד -
התובע:
ד"ר רענן הר-זהב
עו"ד שמיר יחיאל
הנתבע:
ס.פ.ו דומוטק בע"מ חימום ואיקלום הבית
עו"ד קשלס אהרון
פסק-דין

התביעה, בקליפת אגוז

1.         התובע התקין בביתו מערכת חימום חשמלית תת רצפתית אותה רכש מהנתבעת. לימים, כשנה וארבעה חודשים לאחר רכישת אותה מערכת, שודרה בטלוויזיה כתבה שעניינה אפשרות קרינה בלתי מייננת ממערכות חימום תת רצפתיות חשמליות.

2.         בעקבות אותה כתבה, פנה התובע לגורמים במשרד להגנת הסביבה, אשר לבקשתו מדדו בביתו את עוצמת הקרינה הבלתי מייננת.

התובע טוען, כי ממצאי בדיקה זו העלו שערכי הקרינה המצויים בביתו מגיעים, בנקודות מסוימות, עד כדי פי 42.5 מעוצמת שטף השדה המגנטי המסכנת את הבריאות (לגרסת התובע, 2 מיליגאוס).

3.                  מעת שנודעו לתובע תוצאות הבדיקה, חדל הוא מהפעלת המערכת בביתו ופנה בדרישה לנתבעת לפעול להחלפתה. משזו סירבה, הוגשה התביעה שבפניי לתשלום הנזקים הכספיים אשר נגרמו לתובע, לטענתו, והכוללים את עלות המערכת, עלות ביצוע עבודת ההחלפה, מימון שהייה מחוץ לבית ועוגמת הנפש.

עילות התביעה מושתתות על מספר מקורות - הראשונה, הפרת החובה הקבועה ב חוק הגנת הצרכן , התשמ"א - 1981 (להלן: " חוק הגנת הצרכן"). במסגרת עילה זו טוען התובע, בין השאר, להסתרת מידע בדבר הקרינה וסכנותיה. בנוסף טוען התובע לעילת התרמית ולחלופין רשלנות; העדר תום לב בשלב הטרום חוזי.

עילה נוספת של הפרת חובה חקוקה מכח תקנה 9 לתקנות הרוקחים (יסודות רדיו-אקטיביים ומוצריהם) התש"מ-1980, נזנחה על ידי התובע בסיכומיו.

פירוט העובדות הדרושות לתביעה

4.         התובע ומשפחתו, עליה נמנים אשתו ושני ילדיו הקטנים (חמש ושנתיים) מתגוררים בבית פרטי בשכונת רמת החי"ל בתל-אביב. הבית נבנה על ידי התובע, לאחר שנבחרו על ידו אנשי המקצוע המתאימים והחומרים בהם נעשה שימוש בעת בניית הבית (התובע בעמ' 47 ש' 8-18).

5.         התובע, אשר חפץ בחימום תת רצפתי כפי שהורגל אליו בבית הוריו (עדותו בעמ' 47 ש' 21) פנה לנתבעת, ובין הצדדים נוהל משא ומתן . אין מחלוקת כי מטעם הנתבעת טיפל בעניין איש המכירות מר עופר קרן (להלן: "קרן").

6.         במהלך המשא ומתן פרט קרן, לטענת התובע, את האפשרויות העומדות בפניו לחימום תת רצפתי בביתו (מערכת חשמלית מול מערכת חימום בעזרת מים; מערכת "צמוד בידוד" מול מערכת "צמוד חיפוי"). קרן טען בפני התובע, כי מערכת חימום חשמלית הינה מהירה יותר ויקרה יותר.

7.         התובע ציין שבעת המשא ומתן קרן לא הזכיר כלל את נושא הקרינה הבלתי מייננת (התובע בעמ' 49 ש' 1-15), ואף לא ציין בפניו שאצל הנתבעת קיימים שני סוגים של חימום תת רצפתי - מערכת חד גידית - שהינה נשוא תביעה זו; ומערכת דו גידית - אשר לכל הדעות עוצמת שטף השדה המגנטי הנוצר בעת הפעלתה נמוך לאין שיעור מזה שנוצר בעת הפעלת המערכת החד גידית (עדי הנתבעת בעמ' 71 ש' 11, עמ' 88 ש' 22).

8.         בעקבות המשא ומתן הנ"ל והאינפורמציה אשר הובאה בפני התובע, נחתמה ביום 1.9.03 הזמנת עבודה (נספח א' ל ת/4), הכוללת מפרט טכני של המערכת שהוזמנה (חשמלית צמוד חיפוי, להלן: "המערכת"). יצוין, כי בסעיף 4 למפרט הטכני נאמר שגופי החימום המותקנים הינם בעלי ת"י 900 וכי המערכת תעבור ביקורת של חברת חשמל.

התמורה עבור המערכת נקבעה לסך של 22,638 ש"ח, בתוספת מע"מ.

9.         במהלך בניית ביתו של התובע הותקנה בביתו המערכת הנ"ל, ובחודש אוגוסט 2004 עברו התובע ובני משפחתו להתגורר בביתם. בחודש נובמבר 2004 החל התובע לעשות שימוש במערכת.

10.       לקראת סוף חודש ינואר 2005 שודרה כאמור כתבת הטלוויזיה האמורה בדבר אפשרות הקרינה הבלתי מייננת ממערכות חימום תת רצפתיות חשמליות. בעקבותיה, ולאור בקשה של התובע אשר הופנתה למשרד לאיכות הסביבה (ככינויו אז), נערכו בבית התובע " מדידות שדה מגנטי בתחום רשת החשמל (ELF)". מדידות אלה בוצעו על ידי ד"ר גריגורי גולצמן (להלן: "גולצמן"), מרכז בכיר בטיחות קרינה במשרד לאיכות הסביבה. תוצאות המדידות צורפו כנספח ב' ל ת/4.

11.       בטרם ארחיב על תוצאות המדידה הנ"ל ואפרט את טענות הצדדים, יש לסקור מספר מונחים ומסמכים העומדים במרכזו של תיק זה.

קרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת וערכי הסף המחייבים בתחום

12.       העברת חשמל, קרי העברת אנרגיה, יוצרים שדות אלקטרומגנטיים בעוצמות שונות. מדידת השדה המגנטי מתבטאת ביחידות מיליגאוס (mG). למעשה,  אין מחלוקת כי קרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת אופפת את האוכלוסיה בעולם המודרני מכל עבר - אם מכח שימוש במכשירי חשמל ביתיים, קרבה לעמודי מתח גבוה, שימוש במכשירים סלולאריים וכו'.

            השאלה היא, מהי כמות החשיפה היוצרת, אם בכלל, סיכון לציבור.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ