חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פל"א 7102-06-14 מדינת ישראל נ' כהן סלק

תאריך פרסום : 29/07/2015 | גרסת הדפסה
פל"א
בית משפט השלום עכו לתעבורה
7102-06-14
15/07/2015
בפני השופט:
אבישי קאופמן

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
נאשמים:
יוסף כהן סלק
גזר דין
 

 

 

 

בתיק זה הורשע הנאשם, על פי הודאתו, בשתי עבירות של נהיגה בזמן פסילה, ונהיגה ללא תעודת ביטוח תקפה.

 

מתברר כי ביום 26.3.14 נפסל רישיונו של הנאשם לתקופה של שבעה חודשים בגין עבירה קודמת של נהיגה ברכב עליו נמסרה הודעת שימוש. למרות עובדה זו נמצא הנאשם נוהג בקטנוע ביום 16.6.14. אישום זה נכלל בכתב האישום המקורי בתיק דנן. הנאשם הודה באישום בדיון מיום 7.1.15, ב"כ הצדדים טענו לעונש והתיק נקבע למתן גזר דין. אולם במועד בו אמור היה להינתן גזר הדין ביקש הנאשם לדחות את הדיון עקב הגשת אישום נוסף וביום 28.6 צירף לתיק זה אישום נוסף של נהיגה בזמן פסילה, אשר נכלל במקור בתיק 7497-01-15.

 

על פי האישום הנוסף, נמצא הנאשם נוהג בקטנוע ביום 8.8.14, דהיינו בחודש וחצי לאחר האירוע נשוא האישום המקורי, ולאחר שבעניינו כבר התקיים דיון בפניי בחודש יולי 2014, בו הצהירה המאשימה כי בכוונתה לעתור כנגד הנאשם למאסר ולייצוגו מונתה הסנגוריה הציבורית.

 

לאחר צירוף האישום הנוסף לא הרחיבו ב"כ הצדדים את טיעוניהם המקוריים מהדיון ביום 7.1, הגם שלא יכולה להיות מחלוקת כי העבירה החוזרת מוסיפה חומרה יתרה לתיק.

 

המאשימה ביקשה להשית על הנאשם מאסר בפועל, פסילה בפועל לתקופה ארוכה ועונשים נלווים, כשהיא מפנה לפסיקה הרלוונטית.

 

הסניגור תיאר את מצבו של הנאשם כמי שסובל מקשיים כלכליים רבים והוכרז כפושט רגל לפני כעשר שנים. כן הסביר הסנגור את מצבו הרפואי של הנאשם אשר עמד לעבור ניתוח יום למחרת העבירה (הראשונה) וביצע את הנהיגה לשם פרנסה, וביקש להימנע מעונש של מאסר ואף להקל בעונש הפסילה, שכן פרנסתו של הנאשם הינה מנהיגת קטנוע.

 

הקלת ראש בעבירה של נהיגה בפסילה תשמוט את הבסיס תחת עונש פסילת רישיון הנהיגה כלי האכיפה והענישה הטבעי, המיידי והיעיל ביותר כנגד עברייני תנועה. ברע"פ 2221/11 שאול הראל נ' מדינת ישראל הגדיר בית המשפט העליון את עבירת הנהיגה בפסילה כ"סטירת לחי" לשלטון החוק והעונש המקובל על עבירה זו הינו של מאסר.

 

כבר אמר בית המשפט העליון:

 "עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רשיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו), וזו עיקר, וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלה יקרו חלילה בעת נהיגה כזאת [...] ומכל מקום הטלתם על קופת הציבור".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ