עפ"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
2932-05-10
26/05/2010
|
בפני השופט:
עפרה צ'רניאק
|
- נגד - |
התובע:
מרק פטין
|
הנתבע:
עיריית רמת גן
|
פסק-דין |
פסק דין
ערעור על גזר דינו של ביהמ"ש לעניינים מקומיים (כב' השופט חיימוביץ) מיום 22.3.10 לפיו הוטל על החייב קנס בסך 7,500 ₪ או 30 ימי מאסר וכן ניתן צו סגירה לעסקו שנוהל ללא רישיון עם אורכה בת 6 חודשים.
הערעור הוגש רק לגבי גובה הקנס, כאשר המערער פורס בפני ערכאת הערעור את מצבו הכלכלי הקשה.
עיון בפרוטוקול ביהמ"ש קמא מעלה שהנאשם שלא היה מיוצג לא פרס בפני ערכאה דיונית את מצבו הכלכלי מן הסתם מפני שלא היה מודע לעניין זה וביהמ"ש גם לא חקר.
משלא הוברר מצבו הכלכלי של המערער, ברי שהוא לא נלקח בחשבון בעת קביעת הקנס.
אני מוצאת לנכון בנסיבות הספציפיות של תיק להקטין את סכום הקנס ולהעמידו על סך של 3,000 ₪ שישולם ב-10 תשלומים שווים ורצופים החל מיום 1.6.10 ועד 1 לחודש שלאחריו עד גמר התשלום.
לא ישולם סכום אחד במועדו, יחזור הקנס שבגזר הדין המקורי על כנו.
אין באמור לעיל כדי לומר שהקנס שהוטל על המערער לא היה סביר או שלא היה לו מקום אלא שההפחתה נעשית יותר על דרך של לפנים משורת הדין, ומובהר בזאת למערער שאם יחזור ויעבור עבירות בענייני רישוי וכיוצ"ב מן הסתם ביהמ"ש לא ילך לקראתו בפעם הבאה.
ניתן והודע היום י"ג סיון תש"ע, 26/05/2010 במעמד הנוכחים.
עפרה צ'רניאק, שופטת
הוקלד על ידי: סיגי יחיא
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת