תא"ח
בית משפט השלום אשדוד
|
14809-04-10
24/06/2010
|
בפני השופט:
גיל דניאל
|
- נגד - |
התובע:
איציק פוגל
|
הנתבע:
1. קרופט בע"מ 2. אבישי גוזלן 3. שלמה גוזלן 4. אייל טובול
|
|
החלטה
תביעה לפינוי ממושכר שהוגשה בסדר דין מהיר.
לטענת התובע, הנתבעים הפרו הסכם השכירות הפרות יסודיות באי תשלום דמי השכירות , ובשל כך הצטבר חוב כספי בסך של כ- 209,000 ₪.
לטענת הנתבעים, ההתקשרות בין הצדדים הינה מורכבת והיא כללה, בין היתר, שותפות שבהמשך בוטלה והתחשבנות כספית שהתנהלה לאורך זמן.
הנתבעים מפרטים הסכומים ששולמו בכל שנה ולפי טענתם, התובע חייב למסור להם חשבוניות מס בגין כספים ששולמו לו. לגרסת הנתבעים, אכן חסר סך של כ- 62,000 ₪ לתשלום עבור דמי שכירות, אך לא ניתן לשלם סכום זה, שכן לתובע "חוב פתוח" בסכום גבוה יותר, כתוצאה מאי העברת חשבוניות.
הנתבעים הודיעו כי מוכנים לשבת עם התובע, לערוך התחשבנות, ולשלם את דמי השכירות החסרים, תמורת קבלת חשבוניות.
בדיון שנערך בפני הודיעו הנתבעים כי יש בכוונתם לשלם את דמי השכירות השוטפים.
הוריתי לצדדים לערוך בירור של ההתחשבנות ביניהם באמצעות רואי החשבון של הצדדים.
בדיון נוסף שנערך בפני עלה, כי הצדדים לא הגיעו להסכמות לגבי המחלוקת בעניינים הכספיים.
ב"כ הצדדים הגישו, לפי בקשתי, השלמת טיעון בכתב.
ב"כ התובע טען, כי הנתבעים חייבים סכומי עתק בגין דמי שכירות, אין בידיהם לשלם סכומים אלו ועל כן הפרו את חוזה השכירות ויש להורות על מתן צו לפינוי. לעמדת ב"כ התובעים, די בהודאתם של הנתבעים בקיומו של חוב כספי בסך של כ- 62,000 ₪ (כאמור, לעמדת התובע, גובה החוב עומד על סכום גבוה פי כמה), על מנת להצדיק מתן צו הפינוי.
ב"כ הנתבעים טענה, כי התביעה אינה מתאימה לדיון במסגרת של הליך פינוי מושכר בסדר דין מהיר. לעניין הסום שבו הנתבעים מודים כי לא שולם, לטענת ב"כ הנתבעים אין מדובר בסכום שאינו שנוי במחלוקת, שכן הנתבעים טוענים לקיזוז הסכום האמור אל מול חובו של התובע כלפיהם, אשר נוצר באי מתן חשבוניות.
עיינתי בכתבי הטענות המפורטים שהוגשו על ידי הצדדים וכן בהשלמת הטיעון. באיזון הראוי בין זכויות הצדדים, אני מוצא לנכון להורות, כדלקמן:
על הנתבעים להפקיד עד ליום 15.7.10 בקופת בית המשפט סך של 62,000 ש"ח. יודגש, כי אין בהפקדת הסך האמור כדי לפטור הנתבעים מהמשך תשלום דמי השכירות השוטפים, במלואם ובמועדם.
במידה והסך האמור לא יופקד במועד שנקבע, או אם הנתבעים לא ישלמו את דמי השכירות השוטפים במלואם ובמועדם, יינתן פסק דין לפינוי הנכס, כפי המבוקש בתביעה, ללא מתן אורכה נוספת.
התובענה תתברר בסדר דין רגיל.
אני מורה על מינוי מומחה מטעם בית המשפט, שהינו רואה חשבון, לצורך בדיקת המסמכים ומתן חוות דעתו בנושאים ההם בתחום מומחיותו. בשלב זה יישאו הצדדים בשכר טרחתו של המומחה, בחלקים שווים.
התיק יועבר לעוזרת המשפטית לצורך קידום הליך מינוי המומחה.
במקביל, יקדמו ב"כ הצדדים ההליכים המקדמיים, לרבות גילוי ועיון במסמכים, וזאת תוך 30 יום מהיום.
התיק נקבע לקדם משפט ליום 25.11.10 שעה 12:00