אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פגמים צורניים בצוואה נוטריונית

פגמים צורניים בצוואה נוטריונית

תאריך פרסום : 17/11/2014 | גרסת הדפסה

ת"ע
בית משפט לעניני משפחה תל אביב
550-11-12
12/11/2014
בפני השופט:
סג"נ נפתלי שילה

- נגד -
התובעת/המבקשת:
א' .
עו"ד בעז קראוס
הנתבעת/המתנגדת:
ז' .
עו"ד אשר אקסלרד
פסק דין
 

 

האם יש לקיים את צוואתו האחרונה של המנוח XXX ז"ל או שיש לקבוע כי אין לקיימה, מאחר והמנוח לא היה כשיר לערוך צוואה והושפע בהשפעה בלתי הוגנת?

 

א.           רקע  עובדתי וטענות הצדדים

 

1.            המנוח ואשתו המנוחה, ערכו ביום 28.2.07 צוואות בעדים. כל אחד מהם, חתם על צוואה נפרדת (להלן: "הצוואות משנת 2007").

 

2.            בצוואותיהם, ציוו המנוחים את עיזבונם לבן הזוג שייוותר בחיים ולאחר מות שניהם, הם צוו את עיזבונם לבת המנוחה, שהיא הנתבעת בהליך זה (להלן: "המתנגדת").

 

3.            המנוחה נפטרה ביום 16.5.08 ועל פי צוואתה, זכה המנוח בכל עיזבונה.

 

4.            בשנת 2010 חידש המנוח קשר עם התובעת (להלן גם: "א'"), אותה הכיר שנים רבות לפני פטירת המנוחה והם ניהלו קשר זוגי. בין היתר, המנוח התגורר עם א' בביתה, בסופי שבוע ובחגים.

 

5.            ביום 15.3.12 ערך המנוח צוואה חדשה בפני נוטריון (להלן: "הצוואה"). בצוואה זו, שנחתמה בטביעת אצבע של המנוח, ביטל המנוח כל צוואה קודמת, לרבות צוואתו מיום 27.3.11, והוריש את רוב עיזבונו לא', אותה כינה בצוואתו "בת זוגי האהובה". המנוח כתב בצוואתו, כי אינו מוריש דבר למתנגדת: "מאחר והיא קיבלה ממני ומאשתי ז"ל כספים לרכישת דירה בסכום  ניכר וכן לאורך שנים רבות וגם כיום מקבלת ממני מדי חודש סך 10,000 ₪ לחודש, כך שהיא קיבלה ומקבלת בעודי בחיים די והותר".

 

6.            המנוח נפטר ביום 25.3.12 והתובעת הגישה את הצוואה  לקיום.

 

7.            המתנגדת התנגדה לצוואה וטענה שהמנוח לא היה כשיר לערוך את הצוואה, היא נערכה מחמת השפעה בלתי הוגנת ולא צורף אישור רפואי כדין. כמו כן,  המתנגדת טענה כי אם הצוואה תקוים, הרי שמאחר והצוואות משנת 2007 הן צוואות הדדיות, על פי סעיף 8א לחוק הירושה תשכ"ה – 1965 (להלן: "חוק הירושה"), על עיזבון המנוח להשיב כל זכות שהוא קיבל מעיזבון המנוחה. 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ