ת"א
בית משפט השלום ירושלים
|
21231-08
12/10/2010
|
בפני השופט:
מרדכי בורשטין
|
- נגד - |
התובע:
אמנה פאוזיה ע"י ב"כ עו"ד נתן רון ואח'
|
הנתבע:
1. אריאלה בדוסה 2. אליהו חב רה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
בתיק דנן מונה דר' אמיר השרוני כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורטופדיה.
ב"כ התובעת עתר להורות על החלפת המומחה במומחה אחר וזאת מהטעם שבכוונת משרד ב"כ התובעת להגיש בעוולת רשלנות רפואית נגד המומחה.
עד היום טרם הוגשה התביעה נגד המומחה, אף שבחודש מרץ הודיע ב"כ התובעת כי בכוונתו להגיש תביעה נגד המומחה.
בעניין זה נתמכה התגובה בתצהיר, ובו נטען כי התביעה האמורה היא לאחר שדר' השרוני טיפל במסגרת שירות רפואי פרטי באישה, וגרם לה, כך לטענת ב"כ התובעת, לפגיעה קשה בעצב חיוני ולשיתוק.
בעניין זה שונים פני הדברים מהחלטת כב' השופט עדיאל בעניין בר"ע (ים) 3147/07 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' גלית מורד, תק – מח 2007 (3) 6812 שכן שם דובר על טענות כלליות אשר לא נתמכו בתצהיר, ואילו בענייננו הוגש תצהיר כאמור ונטענו טענות פרטניות.
למותר לציין שמומחה בית המשפט הוא ידו הארוכה של בית המשפט לעניינים שברפואה.
אמנם פסילה של מומחה מטעם בית המשפט הוא צעד חריג שאינו נעשה בשגרה, יחד עם זאת בשים לב לשלב בו אנו מצויים היום שבו טרם נבדקה התובעת על ידי המומחה, ולנוכח ניגוד העניינים האפשרי שבו עלול להימצא המומחה, וזאת כמובן מבלי להביע ספק במקצועיותו של המומחה הממונה דרך קבע על ידי מותב זה – יש מקום להיעתר לבקשה ולהורות על החלפת המומחה.
אשר על כן אני מורה על ביטול מינוי המומחה דר' אמיר השרוני ומורה על מינוי דר' שרגא רוזנר מרח' מבוא ליבנה 1 ת.ד. 18401 ירושלים 91183- תחתיו.
הצדדים ימציאו ההחלטה למומחים.
קובע התיק לעיון ליום 16.01.11.
ניתנה היום, ד' חשון תשע"א, 12 אוקטובר 2010, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת