חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ע"פ 6980/15 עותמאן אבו ג'ומעה נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 19/04/2016 | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט העליון כבית משפט לערעורים פליליים
6980-15
18/04/2016
בפני השופטים:
1. א' חיות
2. י' עמית
3. נ' סולברג


- נגד -
המערער:
עותמאן אבו ג'ומעה
עו"ד מנחם בלום
המשיבה:
מדינת ישראל
עו"ד מיכל בלומנטל
פסק דין

על גזר הדין של בית המשפט המחוזי בירושלים בת"פ 20084-09-11 מיום 6.9.2014 שניתן על-ידי השופט י' נועם

 

תאריך הישיבה:

כ"א באדר ב התשע"ו (31.03.16)

 

 

 

השופט נ' סולברג:

 

  1. ערעור על גזר הדין של בית המשפט המחוזי בירושלים (השופט י' נועם) בת"פ 20084-09-11 מיום 6.9.2015, בו הושת על המערער עונש של שמונה עשרה חודשי מאסר בפועל וששה חודשי מאסר על-תנאי; כמו כן חוייב המערער בתשלום פיצוי כספי בסך 20,000 ₪ למתלונן.

 

כתב האישום המקורי והמתוקן

  1. נגד עותמאן אבו ג'ומעה (להלן: המערער או עותמאן) הוגש כתב אישום ביום 11.9.2011 (להלן: כתב האישום המקורי), ובו הואשם בעבירת חבלה בכוונה מחמירה לפי סעיף 329(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק); בעבירת חבלה במזיד ברכב לפי סעיף 413ה לחוק; ובעבירת תגרה לפי סעיף 191 לחוק. בכתב האישום הואשמו בעבירות שונות גם בן דודו של המערער, הייתם אבו ג'ומעה (להלן: הייתם), וכן זיאד אבו סביתאן (להלן: המתלונןאו זיאד). הרקע לכתב האישום המקורי הוא תגרה בין עותמאן והייתם לבין זיאד בשנת 2009, אשר תתואר להלן. כתב האישום הוגש למעלה משנתיים לאחר האירוע, וכעולה מהכרעת הדין (פסקה 3) הדבר נעשה בעקבות ערר שהוגש על החלטה קודמת של הפרקליטות (מיום 7.10.2010), לסגור את התיק נגד כל החשודים מחוסר ראיות מספיקות.

 

  1. לאחר הגשת כתב האישום המקורי, הסכימה המשיבה לערוך שימוע לשלושת הנאשמים. בסופו של הליך השימוע ולאחר בחינה נוספת של חומר הראיות, החליטה המשיבה לחזור בה מהאישומים נגד הייתם וזיאד. החלטה זו התבססה על כמה נימוקים: ראשית, הנזק שנגרם לזיאד במהלך התגרה הוא קשה וחמור ביחס לפגיעה שנגרמה לעותמאן; שנית, מהתשתית הראייתית עולה כי יתכן שזיאד פעל מתוך הגנה עצמית; ושלישית, חומר הראיות נגד זיאד דל יחסית, ואילו נגד עותמאן קיימת תשתית ראייתית מוצקה יותר (ראו פסקה 4 להכרעת הדין).

 

  1. לאחר ביטול האישום נגד השניים, הוגש כתב אישום מתוקן, ביום 24.10.2012, נגד המערער בלבד (להלן: כתב האישום המתוקן). אציין, כי העובדות המתוארות בכתב האישום המתוקן אינן זהות לחלוטין לאלו שתוארו בכתב האישום המקורי.

 

  1. לפי המתואר בכתב האישום המתוקן, בין אביו המנוח של עותמאן ובין זיאד נתגלע בעת ההיא סכסוך בעניין בעלות במקרקעין. ביום 4.6.2009, בסמוך לשעה 15:00, בשכונת א-טור בירושלים, התנהל ויכוח קולני בין זיאד ובין אביו של עותמאן, ואנשים שנכחו בזירה הפרידו בין השניים. כעבור מספר שעות, בסמוך לשעה 19:00, בעת שזיאד ישב ברכב ביחד עם אחר בסמוך לבית קפה במרכז שכונת א-טור, הגיעו למקום עותמאן ובן דודו הייתם. עותמאן ניפץ את השמשה האחורית של הרכב, וזיאד נמלט מן המקום, נסע לביתו, הזעיק לעזרה את קרובי משפחתו ונסע עמם למרכז השכונה. זיאד וקרובי משפחתו ניגשו לעותמאן ולהייתם, כאשר זיאד החזיק בכיסו שרשרת ברזל. במקום התפתח עימות אלים, במהלכו אף היכה זיאד את עותמאן בשרשרת הברזל שנשא עמו. במהלך התגרה התנפל עותמאן על זיאד ונעץ במצחו סכין שנשא עמו. זיאד הובהל לבית החולים "מוקאסד" הנמצא בסמוך למקום האירוע, ולאחר מכן הועבר לבית החולים הדסה עין כרם, כשלהב הסכין נעוצה במצחו. בבית החולים התברר כי הלהב חדר לאונה הקדמית-ימנית במצחו של זיאד, והוא עבר טיפול כירורגי וצנתור מוחי. זיאד אושפז בבית החולים עד ליום 11.6.2009, ונדרש לאחר מכן למספר אשפוזים וטיפולים נוספים. גם עותמאן נפגע במהלך התגרה: הוא נחבל ברגלו ונפצע בגבו.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ