ע"ע
בית דין ארצי לעבודה ירושלים
|
7229-10-12
23/06/2017
|
בפני הרכב השופטים:
1. סגנית הנשיא ורדה וירט ליבנה 2. השופט אילן איטח 3. השופטת יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
המערערת:
מדינת ישראל - משרד הביטחון נציבות שירות המדינה עו"ד איה דויטשר-קורנהאוזר
|
המשיב:
ד"ר ראובן הררי עו"ד גדעון רובין עו"ד ערן שוהם
|
פסק דין |
השופטת יעל אנגלברג שהם
ערעור זה עניינו בשאלה האם יש לראות במשיב כעובד מדינה בתקן על פי כתב מינוי מיום 11.8.93 באופן שמזכה אותו בתשלום פנסיה תקציבית, אם לאו. בית הדין קמא (השופטת ד"ר אריאלה גילצר-כץ ונציגי הציבור ד"ר אליעזר רוזנטל והגב' הדסה שליסל; תע"א 11520-09, ניתן ביום 23.7.12) השיב על שאלה זו בחיוב.
רקע עובדתי
1.המשיב הועסק על ידי המערערת (להלן גם: המדינה) כרופא בשלוש תקופות: האחת, משנת 1979 כמתמחה בבית החולים הממשלתי בנהריה; השנייה משנת 1981 ועד לשנת 1992 כרופא מומחה לנפרולוגיה בבית החולים רמב"ם בחיפה (להלן: התקופה הראשונה); השלישית מיום 11.8.93 כרופא מחוזי באגף השיקום במשרד הביטחון במחוז דן (להלן: התקופה השנייה).
2.בתקופה הראשונה הועסק המשיב בכתב מינוי ורכש זכויות פנסיה תקציבית. בתום התקופה הראשונה פוטר המשיב ושולמו לידיו פיצויי פיטורים. בתקופה השנייה הועסק המשיב בחוזה מיוחד.
3.ביום 7.4.05 הגישה ההסתדרות הרפואית בישראל (להלן: ההסתדרות הרפואית או הר"י), ארגון העובדים אליו משתייך המשיב, בקשת צד בסכסוך קיבוצי (סק 225/05) ובמסגרתו ביקשה להעביר את המשיב ו-13 עובדים נוספים למעמד של עובדים בכתב מינוי החל מראשית העסקתם במערערת. בסופו של יום, הוסכם כי המשיב ו-11 רופאים נוספים יעברו לעבוד בכתב מינוי החל מיום 1.7.05 (להלן: המועד המוסכם). להסכמה זו ניתן תוקף של פסק דין (להלן: פסק הדין בהליך הקיבוצי).
4.לאחר מתן פסק הדין בהליך הקיבוצי, פנה המשיב למערערת להכיר בו כעובד בכתב מינוי מראשית תקופת העסקתו הראשונה (בבית החולים רמב"ם), היינו, משנת 1981 ולחילופין מתחילת תקופת העסקתו השנייה (במשרד הביטחון), מיום 11.8.93, ובהתאם לכך לקבוע את זכאותו לפנסיה תקציבית. בקשתו נדחתה ובגין כך הגיש את תביעתו לבית הדין קמא.
5.המחלוקת בין הצדדים היא בשאלה - האם זכאי המשיב להכרה כעובד בכתב מינוי מראשית העסקתו במשרד הביטחון (11.8.93) ובעקבות כך האם זכאי הוא לתשלומי פנסיה תקציבית. בית הדין האזורי השיב לשאלה זו בחיוב (להלן: פסק הדין). על כך הערעור שבפנינו.
פסק דינו של בית הדין האזורי
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת