חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ע"א 53829-02-14 מנטפילד (1983) בע"מ נ' ALISON TRANSPORT' IMC ואח',ע"א 52407-02-14 COSCO CONTAINER LINES CO.LTD נ' ALISON TRANSPORT' IMC ואח'

תאריך פרסום : 13/10/2015 | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
52407-02-14, 53829-02-14
08/02/2015
בפני השופטים:
1. ישעיהו שנלר - סג"נ-אב"ד
2. ד"ר קובי ורדי - סג"נ
3. חגי ברנר


- נגד -
המערערת בע"א 53829-02-14:
COSCO CONTAINER LINES CO.LTD
עו"ד יוסף שפרינצק
משיבים:
1. ALISON TRANSPORT INC.
2. ד. חזות חברה לתכנון ולבניה בע"מ (פורמלי)

עו"ד יואב הריס
עו"ד יואב שפיגלר
פסק דין
 

 

 

השופט חגי ברנר:

 

מבוא

 

  1. שני ערעורים על פסק דינה של כב' סג"נ השופטת נועה גרוסמן מיום 12.1.2014 בתיק ת.א. 24680-03-10. במסגרת פסק הדין (שהוכתר כהחלטה), הורה בית המשפט קמא על ביטול היתר המצאה אל מחוץ לתחום השיפוט שניתן למערערת בע"א 14- 02- 52407 (להלן: "קוסקו"), היתר אשר מכוחו שלחה קוסקו הודעה לצד שלישי נגד המשיבה בע"א 14- 02- 52407 (להלן: "אליסון"), והכל מחמת פורום לא נאות. כפועל יוצא מכך, הורה בית המשפט קמא על מחיקת ההודעה לצד שלישי נגד אליסון. כמו כן, בית המשפט קמא דחה את בקשתה של המערערת בע"א 53829-02-14 (להלן: "מנטפילד") להתיר לה להמציא אל מחוץ לתחום השיפוט הודעה לצד שלישי נגד אליסון, היא המשיבה גם בע"א 53829-02-14, בנימוק שהפורום הישראלי איננו הפורום הנאות, ומחק את ההודעה לצד שלישי המכוונת נגדה.

     

  2. קוסקו היא חברה זרה העוסקת בספנות ובהובלה ימית. אליסון ומנטפילד הן חברות העוסקות בשילוח בינלאומי של מטענים, לרבות באמצעות הובלה ימית.

     

  3. עסקינן בסכסוך שעניינו משלוח של מטען דגים קפואים מארה"ב לישראל, במשקל של 44 טון (להלן: "המטען"). מזמינת המטען היתה חברת ד. חזום חברה לתכנון ולבניה בע"מ (להלן: "חזות"). אין חולק כי המטען הובל לישראל בהובלה ימית באמצעות ספינה שקוסקו חכרה, בטמפרטורה לא נכונה (מינוס 10 מעלות צלסיוס במקום מינוס 18 מעלות צלסיוס). כתוצאה מכך, לא התיר משרד הבריאות את שחרורו של המטען בישראל, והוא הושט חזרה לניו יורק, דבר שגרם נזק כספי לחזות. המחלוקת העיקרית היא מי אחראי לכך שהמטען הובל ארצה בטמפרטורה לא נכונה, כאשר כל אחד מהצדדים המעורבים בהובלה מנער את חוצנו מהאחריות לתקלה, ומטילה על שכם רעהו.

     

  4. על רקע האמור, הגישה חזות תביעה כספית בסך של 621,882 ₪ נגד מנטפילד, אליסון וקוסקו וכן ביקשה וקיבלה היתר המצאה לחו"ל של התביעה נגד אליסון, שמקום מושבה בארה"ב. על פי הנטען בתביעה, מנטפילד ואליסון הן חברות לשילוח מטענים אשר התחייבו להוביל את המטען ולטפל בכל הקשור להובלת המטען מהספק בארה"ב לישראל ולדאוג לכך שהמטען יובל בטמפרטורה הנכונה. עוד נטען בכתב התביעה כי קוסקו היא חברה לשייט וספנות, אשר היתה המוביל או המפעיל של הספינה שהובילה את המטען לישראל וכי קוסקו התחייבה לדאוג ולוודא שהמטען יובל בטמפרטורה הנכונה.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ