חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ע"א 3361/15 יחיאל טיטלבאום נ' עו"ד עופר שפירא

תאריך פרסום : 22/07/2015 | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט העליון
3361-15
22/07/2015
בפני השופט:
א' שהם

- נגד -
המבקש:
יחיאל טיטלבאום
עו"ד שאול קוטלר
עו"ד שי פיאדה
המשיב:
1. עו"ד עופר שפירא
2. כונס נכסים

עו"ד דנה הילל אברהם
החלטה


 
 

  1. לפניי בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו(כב' השופט ח' ברנר), בתיק פר"ק 8171-07-14, מיום 3.4.2015, עד להכרעה בערעור, אשר הגיש המבקש על פסק הדין.

          

Law

data - דטהחוק

רקע העובדתי ופסק דינו של בית המשפט המחוזי

 

  1. המבקש הינו הבעלים של חברת טיטלבאום השקעות בע"מ, אשר הוקמה על-ידו, בשנת 2000 (להלן: חברת האחזקות או חברת טיטלבאום). בסמוך לאחר הקמתה, רכשה חברת טיטלבאום את מניותיה של חברת אקסטרא פלסטיק בע"מ (להלן: חברת אקסטרא). לצורך מימון הרכישה, נטלה חברת טיטלבאום הלוואה מבנק לאומי לישראל בע"מ (להלן: הבנק) (להלן: ההלוואה). בהמשך, הקים המבקש חברת ניהול בשם י.י.ט. ניהול בע"מ (להלן: חברת הניהול).

 

  1. ביום 30.12.2010, הפקיד המבקש סכום של 5,000,000 ₪ לפיקדון בחשבון החברה בבנק (להלן: הפיקדון), על מנת לפרוע הלוואות שנטל מן החברה עד לאותו מועד, ובכך איפס המבקש את חובותיו כלפי החברה.

 

  1. ביום 25.12.2011, עת נפרע הפיקדון,משך המבקש מתוכו סכום של 392,000 ₪, והעבירו לחשבונו הפרטי. כמו כן, ביום 9.1.2012, משך המבקש לעצמו, מתוך יתרת הפיקדון, סכום של 4,754,000 ₪ (להלן: הכספים).

 

  1. יצויין, כי בשנת 2010, נעשתה הסבה של שטר הון, אשר הנפיקה חברת טיטלבאום לטובת חברת הניהול (להלן: שטר ההון), באופן שחובה של חברת טיטלבאום כלפי חברת הניהול הפך לחוב של חברת טיטלבאום, כלפי המשיב, בסכום של 5,294,932 ₪ (להלן: הסבת שטר ההון) .

 

  1. בעקבות אי פירעון ההלוואה על-ידי החברה, מונה, ביום 18.6.2012, עו"ד עופר שפירא– בהתאם לבקשתו של הבנק – ככונס נכסים על נכסי חברת טיטלבאום (להלן: הכונס או המשיב).

 

  1. בחודש יולי 2014, הגיש המשיב לבית המשפט המחוזי בקשה לחייב את המבקש להחזיר לקופת החברה את הכספים. המבקש התנגד לבקשה זו, בטענה, כי הכספים אינם שייכים לחברת טיטלבאום, אלא שייכים לו. לשיטתו של המבקש, מדובר בכספים, אשר הוא היה זכאי לקבל מחברת אקסטרא, בגין דמי ניהול, אלא שבשל שיקולי מס הועברו הכספים מחברת הניהול לחברת טיטלבאום, ורק לאחר מכן נמשכו על-ידו בחזרה. במילים אחרות, טוען המבקש, כי לנוכח הסבת שטר ההון, הוא היה זכאי לקזז את חובו כלפי החברה, כנגד חובה של חברת טיטלבאום כלפי חברת הניהול.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ