אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ע"א 23489-08-14 נ. כהן מתכת בע"מ נ' יחיאל זכריה לגאמי ואח'

ע"א 23489-08-14 נ. כהן מתכת בע"מ נ' יחיאל זכריה לגאמי ואח'

תאריך פרסום : 23/02/2015 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לערעורים אזרחיים
23489-08-14
10/02/2015
בפני השופט:
יורם נועם

- נגד -
מערערת:
נ. כהן מתכת בע"מ
עו"ד י' פודים
משיבים:
1. יחיאל זכריה לגאמי
2. פנחס לגאמי

עו"ד אסף מרציני
פסק דין
 

 

1.לפניי ערעור על פסק-דינו של בית-משפט השלום בירושלים (כב' השופטת י' ייטב), מיום 9.6.14, בת"א 22362-01-12, לפיו דחה בית-המשפט את תביעת המערערת נגד המשיבים וחייב אותה לשלם למשיבים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 15,000 ₪.

 

2.מדובר בתביעה כספית בסכום של 105,032 ₪ שהגישה המערערת, שהנה חברה העוסקת בביצוע עבודות מתכת, נגד שני משיבים 1 ו-2 – החתן לשעבר והמחותן לשעבר של מנהל המערערת; זאת בגין עבודות שבוצעו בביתו של משיב 1. בית-משפט קמא דחה את התביעה בקבעו, על-יסוד העדפת עדויותיהם של המשיבים על-פני עדותו של מנהל התובעת, כי הסכום המוסכם לביצוע העבודות עמד על 36,000 ₪ ושולם במלואו.

 

3.בהודעת הערעור מלינה המערער על הכרעתו העובדתית של בית-משפט קמא, זאת ממכלול הטעמים שפורטו על-ידה בהודעת הערעור ובעיקרי הטיעון.

 

4.כלל הוא, כי בית-המשפט שלערעור לא ייטה להתערב, על-פי-רוב, בממצאים עובדתיים שנקבעו על-ידי הערכאה הדיונית אשר התרשמה מהעדים שהופיעו לפניה; וכי התערבותו בממצאים מצטמצמת לכדי מקרים חריגים שבהם נפלה טעות עניינית המצדיקה תיקונה במסגרת ערעור, כמו למשל כאשר נקבעו ממצאים שאינה עומדים במבחן ההיגיון ושיש לראותם כמופרכים, או מקום שאין לעובדות שנקבעו בסיס נאות בחומר הראיות. אין זה המקרה שלפנינו.

 

5.לאחר עיון בפסק-דינו של המפורט והמנומק של בית-משפט קמא, ובחינת מכלול טיעוני הצדדים שהועלו הן בעיקרי הטיעון והן בטיעונים בעל-פה, החלטתי לדחות את הערעור בגדרה של תקנה 460(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984; זאת, לאחר שמצאתי – כי אין להתערב בקביעותיו וממצאיו של בית-משפט קמא בפסק-דינו, וכי ממצאים אלה תומכים במסקנה המשפטית שאליה הגיע בדבר דחיית התובענה.

 

6.לפיכך, הערעור נדחה; והמערערת תשלם למשיבים הוצאות בסך כולל של 15,000 ₪.

 

המזכירות תמציא עותקים מפסק-הדין לבאי-כוח הצדדים. הואיל והמזכירות דיווחה, כי נרשם עיקול על חלק מסכום הפיקדון, תינתן החלטה בעניין הפיקדון, רק לאחר שתוגש בקשה נפרדת בעניין זה, ככל שתוגש.

 

ניתן היום, כ"א שבט התשע"ה, 10 בפברואר 2015, בהיעדר הצדדים.

Picture 1

יורם נועם, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ