ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
|
19435-03-15
20/03/2015
|
בפני השופט:
חגי ברנר
|
- נגד - |
מבקשים:
1. אל-רד אחזקות בע"מ 2. אורי לונטר עו"ד
|
משיב:
דורון נירטברגר- עו"ד
|
החלטה |
דין הבקשה להדחות.
עסקינן בבקשה לעיכוב ביצועו של פסק דין כספי גרידא, שחייב את המבקש לשלם למשיב סך של 20,000 ₪, וכן סך של 5,000 ₪ לחברת הביטוח שביטחה את אחריותו המקצועית של המשיב. זו האחרונה לא הביעה עמדה בשאלת העיכוב.
בע"א 6479/13 בני אור אחזקות בע"מ ואח' נ' שבת ואח' (2013) (פורסם בנבו) נפסק:
"באשר לדרישת מאזן הנוחות, השתרש במקומותינו הכלל, לפיו אין מעכבים את ביצועו של פסק דין, המשית על המבקש חיוב כספי בלבד, כבענייננו, מן הטעם כי הנזק שייגרם לו כתוצאה מביצוע פסק הדין שניתן נגדו, איננו בלתי הפיך ... בית המשפט רשאי לסטות מכלל זה, אם הוכיח המבקש, באמצעות תשתית ראייתית איתנה, כי מצבו הכלכלי של המשיב לא יאפשר לו להשיב את המצב לקדמותו, היה ויתקבל ערעורו של המבקש ... נטל ההוכחה באשר למצבו הכלכלי של המשיב הינו נטל משמעותי, ואין המבקש יכול להסתפק בטענה כללית ומעורפלת בדבר מצבו הכלכלי הקשה של המשיב, על מנת לעמוד בדרישת מאזן הנוחות ..."
ראה גם ע"א 952/15 מקס נ' דינר (פורסם בנבו, 9.2.2015):
"...כאשר מדובר בתביעה כספית, ישנה חשיבות רבה לשאלה אם יוכל המערער להיפרע מהמשיב אם יזכה בערעורו, ועל המבקש הנטל לשכנע כי אם אכן יבוצע פסק הדין יהיה קשה או בלתי אפשרי להשיב את המצב לקדמותו, ועליו להציג תשתית עובדתית לכך ..."
הואיל ועסקינן בסכום כספי פעוט, דומה שאין כל חשש ממשי כי אם בסופו של דבר יתקבל הערעור, יתקשה המבקש לגבות חזרה מהמשיב את הסכום שישלם לו. גם הטענה כי המשיב לא שילם למבקש חיוב קודם בהוצאות בסך 3,000 ₪ (טענה שהמשיב חולק עליה וטוען כי בוצע תשלום בדרך של קיזוז), אין בה די על מנת להראות כי לא ניתן יהיה להשיב את המצב לקדמותו ככל שהערעור יתקבל.
נוכח הסכום הפעוט בו מדובר, אין צורך לבחון את סיכויי ההצלחה בערעור, משום שבכל מקרה, בבקשות מסוג זה, השיקול של מאזן הנוחות הוא המכריע את הכף.
הבקשה נדחית איפוא. הוצאותיה תובאנה בחשבון במסגרת ההליך העיקרי.