חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ע"א 18848-11-14 חורב נ' הממונה על הגמלאות שירות הקבע

תאריך פרסום : 22/04/2015 | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לערעורים אזרחיים
18848-11-14
10/03/2015
בפני הרשמת:
עירית כהן

- נגד -
המערער:
עמוס חורב
המשיב:
הממונה על הגמלאות שירות הקבע
החלטה
 

 

  1. לפניי בקשת המשיב לסילוק הערעור על הסף בשל איחור בהגשתו ובקשת המערער למתן ארכה להגשת הערעור.

  2. הערעור הוגש על החלטת ועדת הערעור לפי חוק שירות הקבע בצבא-הגנה לישראל (גימלאות) [נוסח משולב], התשמ"ה-1985, אשר דחתה את השגתו של המערער על החלטת המשיב לפיה נדחתה בקשת המערער לעדכן את שיעור הגמלה לה הוא זכאי.

  3. החלטת הועדה ניתנה ביום 4.9.14, ועל פי הנטען בהודעת הערעור הומצאה למערער ביום 14.9.14. הערעור הוגש ביום 6.11.14.

  4. לטענת המשיב, הערעור הוגש באיחור.

  5. לטענת המערער, הערעור הוגש במועד, שכן בהחלטת הוועדה נקבע כי למערער זכות ערעור בתוך 45 יום מיום המצאת ההחלטה ובין התאריכים 16-8 לאוקטובר חלה פגרת סוכות. במקביל הגיש המערער בקשה לארכה להגשת הערעור, בה חזר על טענותיו כי הערעור הוגש במועד והוסיף כטענה חלופית כי המצב המשפטי המעורפל ביחס לתקופת הערעור מהווה טעם מיוחד המצדיק מתן ארכה.

  6. משהוברר כי בהחלטת הועדה נקבע כי למערער זכות ערעור בתוך 45 יום זנח המשיב את טענתו כי היה על המערער להגיש את הערעור בתוך 30 יום מיום המצאת ההחלטה, אולם לטענתו גם במועד של 45 יום לא עמד המערער, שכן תקנה 529 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, הקובעת כי ימי הפגרה לא יובאו במניין הימים שנקבעו בתקנות, איננה חלה על ההליך שבפנינו. עוד נטען כי לא קיימים בחוק שירות הקבע בצבא-הגנה לישראל (גימלאות) ובתקנות לפיו הסדר או הוראה הקובעים כי ימי הפגרה לא יובאו במניין.

    בתשובתו לתגובת המערער העלה המשיב טענה נוספת והיא כי על המערער לצרף ראיה לכך שהחלטת הועדה הומצאה לו רק ביום 14.9.14, כטענתו.

    דיון

  7. סעיף 49 לחוק שירות הקבע בצבא-הגנה לישראל (גימלאות) קובע כי "התובע או הממונה רשאי, תוך שלושים ימים מיום שהגיעה אליו החלטת ועדת הערעור, לערער עליה בשאלה משפטית לבית המשפט המחוזי".

  8. בחוק ובתקנות שהותקנו מכוחו אין כל קביעה לעניין הבאתם או אי הבאתם בחשבון של ימי הפגרה לצורך מניין הימים להגשת ערעור על החלטת הועדה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ