התקשינו לרדת לסוף דעתו של המערער בכתב הערעור ובעיקרי הטיעון, אשר טען בערבוביה לפרטים רבים בנוגע לחברה משותפת לבר לב ולבתו של המערער.
העילות שנדונו בבית משפט קמא הן: חיוב המערער להשתתף בתשלום ששולם על ידי בר לב לפי פסק דין מיום 17.9.07 בת"א 5216/06 (להלן: "ההליך הקודם"), במסגרתו חויבו בר לב והמערער, ביחד ולחוד, לשאת בתשלום החזר שתי הלוואות לה"ה גבע ופילדס בסך כולל של 531,800 ש"ח. החיוב ע"פ ההליך הקודם נפרע במלואו על ידי בר לב, כך לטענתו (להלן: "העילה הראשונה"). והעילה השנייה –החזר ההלוואה שירום נתן (להלן: "העילה השנייה").
בית משפט קמא הסיק שיש בשתיקת המשיבים לאשר את הסכום שבר לב טען ששילם. עוד נקבע, כי על פסק הדין בהליך הקודם הוגש ערעור על ידי בר לב בלבד, ובערעור נקבע ביחס לבר לב בלבד, כי פסק הדין מבוטל ואולם המשיבים שם לא יחויבו להחזיר כל תשלום שקיבלו על פיו. וכן, כי "נשמרות זכויותיו של המערער כלפי מר ליכט שלא דנו בהם ושפסק הדין נגדו עומד בתוקפו".
בית המשפט קבע כי בר לב הוכיח שנשא בחיוב לפי פסק הדין בהליך הקודם ושעל המערער לשלם לבר לב מחצית מהסכום ששולם על ידו, בסך 265,900 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 15.10.07.
לאחר שעיינו בטענות הצדדים ושמענו אותם, אנו סבורות כי דין הערעור להידחות בעניין העילה הראשונה.
מהטענות לפנינו עלה כי ההשגה של המערער בקשר לעילה הראשונה, היא רק בכך שלא ניתן לו לטעון לקיזוז. בעניין זה קבע בית משפט קמא כי טענת הקיזוז דינה להידחות מן הטעם שלא הונחה תשתית ראייתית מינימלית לטענה זו. ההחלטה אושרה בבר"ע 4728-07-14 (12.11.14), שם נקבע כי:
"אשר לטענת הקיזוז: המבקשים טוענים כי המשיב רוקן את החברה מנכסיה, מכר אותם ושלשל את תמורתם לכיסו. סבורני כי התוצאה של מחיקת הטענה מכתבי טענות המבקשים נכונה. מדובר בטענה אשר קמה לחברה עצמה כלפי בעלי המניות בה, ואין מקומה בתביעה דלמטה שהחברה אינה צד לה כלל".
לא מצאנו להתערב בקביעה זו של בית המשפט קמא, כמו גם לשנות מההחלטה בבר"ע 4728-07-14. אנו, כמו בית משפט קמא בהחלטתו מיום 2.6.14, סברנו כי טענות המערער, ככל שהוא מבקש לעמוד עליהן, טעונות פירוט, ויתכן כי אכן מקומן, כפי שסבר בית המשפט בבר"ע, בתביעה בין בעלי המניות בחברה או בתביעה נגזרת, ולא בין הצדדים.
לטעמנו, צדק בית משפט קמא גם בקביעתו, לפיה בר לב נשא בחיוב לפי פסק הדין במלואו ושילם את הסכום של 531,800 ש"ח באוקטובר 2007 ולא מצאנו להתערב בקביעה עובדתית זו. בית משפט קמא הגיע למסקנה, לפיה מלוא סכום פסק הדין נפרע על ידי בר לב באמצעות שיקים שלו ושל אמו, וחיזק ממצא זה בדברים שנאמרו בפרוטוקול בית המשפט המחוזי בערעור על פסק הדין בהליך הקודם. צדק בית משפט קמא במסקנתו שיש בשתיקתם של גבע ופילדס לאשר את הסכום שבר לב טען ששילם, שהרי אם סברו כי בר לב שילם פחות מן הנטען על ידו, היו מן הסתם מוחים כנגד טענתו.
מכל מקום, אם טוען המערער שהסכומים שטוען להם בר לב, לא שולמו, הרי שנוכח הראיות שהביא בר לב, עבר נטל ההוכחה אליו, והיה עליו להזמין את התובעים שם לחקירה או להביא כל ראיה אחרת להוכחת טענתו.