ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
|
1047-12-15
17/01/2016
|
בפני הרשמת:
עינת רביד
|
- נגד - |
מבקש:
ציון פרגייאן
|
משיב:
אברהם קשי
|
החלטה |
מונחת לפני בקשת המבקש לפטור או לחילופין להפחתת הערבון העומד על הסך של 20,000 ₪.
הערעור הנדון הוגש על פסק דינו של בימ"ש השלום בתל אביב-יפו (כב' השופט ע. אלקלעי), מיום 18.5.15 בת.א.25417-12-14 (להלן: "פסק הדין") אשר ניתן לאחר שהתובע (המבקש דכאן) הודיע כי לאחר ששמע את המלצת בית המשפט הוא מסכים לדחיית התביעה ללא צו להוצאות וכך אף נקבע בפסק הדין, תוך שנקבע גם כי האגרה מוחזרת לתובע.
לטענת המבקש מצבו הכלכלי קשה ואינו מאפשר לו לשלם הערבון בתיק. לטענת המבקש הוא גרוש ואב לשלושה ילדים, ועובד מהבוקר עד הלילה להרוויח את לחמו. לטענתו מזה 5 חודשים הוא עובד כמחסנאי ומרוויח סך של 7,000 ₪ לחודש נטו.
לטענתו נפתחו נגדו תיקי הוצאה לפועל על ידי המשיב ועל ידי גרושתו, כאשר במסגרת תיק ההוצאה לפועל מול גרושתו הוא משלם סך של 2,709 ₪ לחודש. עוד טוען המבקש כי הוא מתגורר בבית הוריו ומשלם להם שכר דירה בסך של 2,200 ₪ לחודש, וכי בבעלותו דירה אך היא מושכרת כאשר דמי השכירות משמשים לתשלום המשכנתא הרובצת על הנכס.
לטענת המבקש הוא גייס סכומי כסף נכבדים מקרובים וחברים כדי לשלם לבאי כוחו הקודמים בהליכים מול המשיב וכי עיקר הכספים שולמו לעו"ד מועתז, אשר ייצג את המבקש ברשלנות תוך גרימת נזקים.
לטענת המבקש נוכח מצבו הכלכלי הוא אינו מהסס לנקות חדרי מדרגות ואף פתח תיק עוסק מורשה לאחרונה על מנת להיכנס לתחום הצביעה.
על כן טוען המבקש כי נוכח שכרו הזעום וההוצאות החודשיות בהן הוא נושא יקשה עליו לשלם הערבון בתיק.
לטענתו אין הוא יכול לפנות לקרובים וחברים הואיל ואלו סייעו לו בהליכים הקודמים מול המשיב.
המשיב הגיש תגובתו וטען כי יש לדחות הבקשה. שכן המבקש לא צירף כל הוכחה כי הכנסותיו החודשיות מסתכמות בסך של 7,000 ₪ בלבד, לרבות אי צירוף טופס 106 להוכחת טענתו כי עבד 5 חודשים בלבד, וכן אי צירוף דוח מע"מ או אישור תשלום מקדמות מס הכנסה או דוח שנתי של רואה חשבון להוכיח כי אין לו הכנסות מעסקיו האחרים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת