חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"מ 6284-06-16 אינקוגניטו - חברת חוקרים נ' עיריית פתח תקווה ואח'

תאריך פרסום : 20/07/2016 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד כבית-משפט לעניינים מנהליים
6284-06-16
10/07/2016
בפני השופטת:
ורדה מרוז - סג"נ

- נגד -
עותרים:
אינקוגניטו - חברת חוקרים
משיבים:
1. עיריית פתח תקווה
2. וועדת המכרזים של עיריית פתח תקווה
3. מנשה רונן

עו"ד שירן פרנקל חייק
עו"ד אריק קזז
פסק דין
 

מבוא

  1. העותרת – אינקוגניטו חברת חוקרים – התבשרה כי הפסידה במכרז לאספקת שירותי חקירות בעיר פתח-תקווה, היות ולא עמדה בתנאי סף הקובע כי במכרז רשאים להשתתף רק "מציעים שאינם תושבי העיר פתח תקווה ושמקום הימצא עסקם אינו בתחום שיפוטה של העיר פתח תקווה." (להלן: "תנאי אי-התושבות").

     

  2. העותרת מלינה על תנאי אי-התושבות כי מפלה, אינו חוקי ואינו ענייני ועל כן, דינו להתבטל. כן טוענת, כי הצעת הזוכה - המשיב 3 - אינה עומדת בתנאי הסף ודינה להיפסל.

     

    תמצית העובדות 

  3. ביום 6.12.2015, או בסמוך לו, פרסמה עיריית פתח תקווה – המשיבה 1 (להלן: "העירייה") – מכרז פומבי מספר 33/15 לאספקת שירותי חקירות בעניין שימוש בנכסי העירייה לתקופה בת שנה אחת עם אופציה להארכה בארבע תקופות נוספות של שנה כל אחת.

     

  4. ביום 30.12.2015 פנתה העותרת למנהלת אגף נכסי העירייה בשאלת הבהרה, אגב השגה ביחס לתנאי אי-התושבות. ביום 4.1.2016 השיבה מנהלת האגף כי התנאי נקבע על מנת לשמור על חיסיון מוחלט ולקבל תוצאות אמת בשל רגישות החקירות נושא המכרז שעניינן מבנים שימושים ומיקומים בהם מצויים נכסים עירוניים.

     

  5. ביום 10.1.2016 הגישה העותרת הצעה למכרז, בצירוף מכתב ובו הביעה הסתייגותה מתנאי אי-התושבות. למכרז הוגשו חמש הצעות.

     

  6. ביום 6.4.2016 שלח ב"כ העותרת מכתב לעירייה בגדרו ביקש לקבל את מסמכי המכרז ובתוך כך ציין כי ידוע לו שהצעתה נפסלה. ביום 18.4.2016 צולמו מסמכי המכרז אז התחוור לעותרת כי הצעתה הייתה זולה מההצעה הזוכה, והיא נפסלה בשל אי עמידתה בתנאי הסף של אי-התושבות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ