אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עת"מ 55724-09-14 לוציקה אלעד נ' משרד הפנים

עת"מ 55724-09-14 לוציקה אלעד נ' משרד הפנים

תאריך פרסום : 27/08/2015 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
55724-09-14
04/02/2015
בפני השופטת:
נאוה בן אור

- נגד -
העותרת:
לוציקה אלעד
עו"ד מוחמד חוסיין
המשיב:
משרד הפנים
עו"ד יעל רוד סליטן מפרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי)
פסק דין
 

 

 

עניינה של העתירה בהחלטת יו"ר ועדת ההשגה לזרים מ- 6.7.14, אשר דחתה את השגת העותרת על החלטת המשיב שלא ליתן לה מעמד בישראל.

 

העובדות הצריכות לעניין

 

1.העותרת, ילידת 1954, היא אזרחית רומניה.

 

באפריל 2003 נישאה בנישואין אזרחיים ברומניה לאזרח ישראלי, פנחס אלעד, שנפטר למרבה הצער בפברואר 2010.

 

ביולי 2004 הגיש בן זוגה המנוח של העותרת בקשה לאשרת כניסה עבורה. הבקשה אושרה כעבור ימים ספורים. העותרת נכנסה לישראל באוגוסט 2004 באשרת תייר. לאחר כניסתה ארצה, הגישו בני הזוג בקשה לאיחוד משפחות, ובאוקטובר 2010 ניתן לעותרת רישיון ישיבה מסוג ב/1 למשך חצי שנה.

 

2. סמוך למועד פקיעתו של רישיון הישיבה האמור, פנו השניים וביקשו כי רישיון הישיבה שבידי העותרת יומר לרישיון ישיבה מסוג א/5, על פי "נוהל מתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי" (נוהל המשיב שמספרו 5.2.2008, ולהלן: הנוהל), המורה על קיומו של "הליך מדורג" לקבלת מעמד בישראל.

 

הבקשה נענתה, ובמאי 2005 ניתן לעותרת רישיון ישיבה מסוג א/5, למשך שנה. רישיון זה הוארך מעת לעת, אולם לא ברצף, עד לאוגוסט 2010. כל כך, משום שבמהלך תקופת ההליך המדורג, יצאה העותרת מישראל מספר פעמים, לתקופות משמעותיות: העותרת שהתה בחו"ל בין מאי 2005 לדצמבר 2005, תקופה בת שבעה חודשים; כמו כן יצאה את ישראל לתקופה של חודשיים בין אוגוסט 2006 לאוקטובר 2006; כך גם שהתה העותרת מחוץ לישראל במשך שנה תמימה, בין יוני 2007 לבין יולי 2008.

 

3. עובר לשובה ארצה ביולי 2008 פנה בעלה המנוח של העותרת למשיב וביקש כי תינתן בידיה אשרת כניסה לישראל. לפנייתו צירף הסבר ולפיו העותרת בת יחידה להוריה וכי היא נאלצה לשהות בחו"ל במשך שנה על מנת לסעוד את אביה החולה. במהלך שנה זו שהה המנוח במחיצת אשתו בחו"ל פרק זמן של כארבעה חודשים.

 

המשיב קיבל את ההסבר ונתן בידי העותרת רישיון ישיבה מסוג א/5 שתוקפו שנה, החל מאוגוסט 2008. רישיון זה הוארך לשנה נוספת, עד אוגוסט 2010, תוך שהמשיב מסביר לבני הזוג כי על פי הנוהל האמור, יכול ההליך המדורג לבוא על סיומו בקבלת מעמד בישראל רק לאחר שבן הזוג הזר שהה בישראל כחוק תקופה מצטברת בת ארבע שנים. משכך, רק לקראת אוגוסט 2010 יכולים היו בני הזוג לפנות בבקשת התאזרחות של העותרת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ