עת"מ
בית המשפט המחוזי כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
35425-02-15
12/03/2015
|
בפני השופטת:
ורדה מרוז - סג"נ
|
- נגד - |
המבקש:
משה שטינברג
|
המשיבים:
1. ראש המועצה האזורית עמק לוד 2. שר החקלאות - משרד רה"מ 3. הממונה על חוק ההתיישבות במשרד החקלאות 4. ועד מושב עובדים – משמר השבעה 5. נפתלי רוטנברג ו/או רוטנברג בע"מ 6. רשות מקרקעי ישראל
|
החלטה |
בפני בקשה ליתן צו ביניים כנגד המשיב 1 ש"יימנע מתן רישיון עסק לניהול לולים במשק 82 במושב משמר השבעה לעסק לא חוקי העומד בניגוד לחוק ההתיישבות (הריבון בשטח המושבים)" (להלן: "המשק").
ביסוד הבקשה מונח סכסוך בין המבקש לבין המשיב 5 (להלן: "המשיב") ביחס להסכם לפיו שכר המשיב את המשק מהמבקש או אמו והוא מנהל בו עסק לגידול תרנגולות בלולים מזה למעלה מעשור, מבלי שברשותו רישיון עסק כחוק. למשיב אופציה להאריך את הסכם השכירות ב – 10 שנים נוספות.
המבקש הגיש נגד המשיב תביעה לפינוי המשיב מהמשק, בבית משפט שלום בראשון לציון וכן, הגיש את העתירה דנן - הכל במסגרת הסכסוך התלוי ועומד בין הצדדים.
בתגובתו לבקשה למתן צו ביניים, אישר המשיב 1, ראש המועצה כי המשיב הגיש בקשה להוצאת רישיון עסק לניהול לולים – בקשה המצויה בשלביה הראשונים. לא יצאה כל החלטה תחת ידו אם להעניק את הרישיון המבוקש אם לאו, שכן טרם בשלו התנאים לבחינתה, בהעדר האישורים המתאימים מכלל הרשויות.
בתקנות בתי משפט לעניינים מינהליים (סדרי דין) תשס"א – 2000 (להלן: "התקנות") בסעיף 2 הוגדרה "עתירה מנהלית" כעתירה כנגד "החלטה של רשות".
כעולה מעובדות העתירה והבקשה למתן צו ביניים – העותר מבקש 'להקדים תרופה למכה' שכן, טרם ניתנה החלטה על ידי הרשות. ממילא, אין בעתירה כדי ל'תקוף' החלטה קיימת של המשיב 1. יתר על כן, העותר מבקש בעתירתו לכבול את שיקול דעתה של הרשות טרם שתיתן החלטתה – מעשה שאינו נכון ואינו ראוי. לא לכך כיוון המחוקק את דבריו בתיבה "עתירה מנהלית".
תחילה על הרשות ליתן החלטתה אזי, יהא העותר לפעול כנגדה באמצעות הכלים שמעמיד לרשותו החוק.
לפיכך, אני דוחה את הבקשה למתן צו ביניים. על פניה, אף העתירה הוגשה טרם זמנה והעותר יודיע לבית המשפט בתוך 7 ימים מהיום אם עומד הוא על שמיעתה.
בנסיבות העניין ובהעדר דיון – אין צו להוצאות.
ניתן היום, כ"א אדר תשע"ה, 12 מרץ 2015, בהעדר הצדדים.