אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עת"מ 29849-01-16 אחים סלטי הנדסה בע"מ נ' מועצה אזורית עמק הירדן ואח'

עת"מ 29849-01-16 אחים סלטי הנדסה בע"מ נ' מועצה אזורית עמק הירדן ואח'

תאריך פרסום : 02/03/2016 | גרסת הדפסה

עת"מ
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לעניינים מנהליים
29849-01-16
21/02/2016
בפני השופט:
הבכיר זיאד הווארי

- נגד -
העותרת::
אחים סלטי הנדסה בע"מ
עו"ד פיראס גבאלי ואח'
המשיבות::
1. מועצה אזורית עמק הירדן
2. ישרא מרין יצור מבנים 3000 בע"מ

עו"ד י. קורין ואח'
עו"ד רונית אופיר ואח'
פסק דין

1.לפניי עתירה מנהלית במסגרתה מתבקש בית המשפט להורות על פסילת הצעתה של המשיבה 2 (להלן "ישראמרין"), מקום בו זו אינה עומדת בתנאי הסף ו/או תנאי הניסיון הנדרשים במסגרת מכרז מס' 6.1/2015 לייצור, אספקה, חיבור ומסירה של מבנים יבילים למגורים ביישובי המועצה האזורית עמק הירדן (להלן: "המכרז"), אשר פורסם ע"י המשיבה 1 (להלן: "המועצה").

בנוסף, מתבקש בית המשפט להורות למועצה לבטל את החלטת ועדת המכרזים (להלן: "הועדה") המורה על ישראמרין כזוכה במכרז וזאת מקום בו בהצעת העותרת נפלה "טעות סופר" ו/או "טעות" בתום לב מוחלט וכי ליו"ר הועדה סמכות לתקן את אותה "טעות".

לחילופין מתבקש בית המשפט להורות על כינוס מחדש של הועדה, אשר תדון בהצעות שהוגשו במכרז, מבלי לקחת בחשבון את הצעות ישראמרין ואזי לבחור את העותרת כזוכה במכרז.

2.רקע עובדתי בתמצית:

א.בחודש נובמבר 2015 פרסמה המועצה את המכרז. בהודעה על המכרז הוזמנו המציעים הפוטנציאלים לעיין במסמכי המכרז, נקבע מועד לסיור קבלנים (18.11.15). כמו כן הועמדו המציעים במסגרת סיור הקבלנים על זכותם להגיש שאלות הבהרה למכרז (23.11.15). בנוסף, פורטו תנאי הסף אשר על המציעים הפוטנציאלים החובה לעמוד בהם על מנת להשתתף במכרז, כאשר בין היתר נקבע כי על המציע להראות כי "הוא בעל ניסיון מוכח ביצור, אספקה, הובלה, הצבה, חיבור ומסירה של לפחות 15 (חמישה עשר) מבנים יבילים המיועדים למגורים בתוך פרק זמן שאיננו עולה על 8 (שמונה) חודשים מיום קבלת הזמנת העבודה ועד מסירה של כל המבנים, בפרויקט שבוצע על ידו במהלך תקופה של 5 (חמש) השנים שקדמו למועד ההצעה למכרז זה" (ראו נספח א' לעתירה)

במסגרת המכרז, נדרשו המציעים לציין בהצעתם את המחיר ליחידת דיור אחת- בין אם כיחידת דיור בודדת במבנה חד משפחתי ובין אם כיחידת דיור אחת מבין שתי יחידות דיור של מבנה דו משפחתי, הן בשטח של 93 מ"ר והן בשטח של 104 מ"ר (ראו לעניין זה סע' 13-14 להזמנה להציע הצעות, נספח ג' למכרז -טופס הצעת מחיר שצורף למכרז, סע' 15 לנספח ד' למכרז- חוזה העבודה).

ב.ביום 3.12.15 נפתחה תיבת ההצעות בנוכחות מאורי ישראלי- מנהל אגף לפיתוח כלכלי ונציגי המציעות. לאחר פתיחת תיבת ההצעות התברר כי הצעת העותרת עמדה על סך של 2.020,000 ₪ ואילו הצעת ישראמרין הייתה השנייה הזולה ביותר ועמדה על סך 2.811,750 ₪ (ראו נספח י"ב לעתירה).

נוכח אי הבהירות בקשר למסמכי הגשת ההצעות פנתה הועדה ביום 13.12.15 למשתתפים, לרבות העותרת בבקשה לברר את כוונתם באשר להצעה המתייחסת לרכיב המתואר כ"יחידת דיור אחת במבני דו משפחתי" (ראו נספח ד' לעתירה).

באותו יום התקבלה תגובת העותרת, במסגרתה טענה לאור הבהרות שניתנו לנציג מטעמה במסגרת סיור הקבלנים שנערך ביום 18.11.15, הרי שההצעה שהוגשה מטעמה במכרז הייתה בגין הבית הדו משפחתי באופן כללי, הן בשטח של 93 מ"ר והן בשטח של 104 מ"ר (ראו נספח ה' לעתירה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ