עת"מ
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
28913-04-16
04/08/2016
|
בפני השופט:
1. זיאד הווארי 2. סגן נשיא
|
- נגד - |
מבקשים:
1. דוד אזולאי 2. מועצה מקומית מטולה
|
משיבים:
1. שחר גמליאל 2. יפעת שקלים 3. שי פיינר 4. אברהם נדיב
|
החלטה |
1.לפניי בקשה לדחיית העתירה על הסף, מקום בו אין לבית המשפט לעניינים מנהליים סמכות עניינית לדון בה.
2.העתירה נשוא הבקשה הוגשה ביום 14.4.16. בקצרה יאמר כי עניינה הימנעות המשיב 1 לקבל החלטה בדבר פרישתו של המשיב 3 מסיעת העותרים, וזאת בניגוד לסעיף 108ב(א) לצו המועצות המקומיות (א), תשי"א- 1950 (להלן: "הצו"); וכן שלא לפטר את המשיב 3 מתפקידו כסגן ומ"מ ראש המועצה ולהודיע על כך לפקיד הבחירות בהתאם לסעיף 108ב(ד) לצו.
3. ביום 5.6.16 הגיבו המשיבים לבקשה וכן ביקשו להורות על דחייתה על הסף. לטענתם העתירה לוקה בחוסר סמכות עניינית וזאת מקום בו לפי סעיף 108ב(ב) לצו, רשאים העותרים לערער על קביעת ראש מועצה לבית המשפט המחוזי, ואין לבית המשפט לעניינים מנהליים כל סמכות עניינית לדון בסוגיה זו.
ביום 22.6.16 נערך דיון במעמד הצדדים בסוגיית הסמכות העניינית, בו עמדו המשיבים על טענתם כי דין העתירה להידחות על הסף, תוך שהתנגדו נמרצות להעברת העתירה לפסים אזרחיים.
בהמשך, הגישו הצדדים סיכומים מטעמם בסוגיה.
דיון והכרעה
4. סעיף 108 ב(ב) לצו, עליו נסמכת בקשת המשיבים לדחיית העתירה על הסף קובע כך:
"חבר המועצה שדבר פרישתו נקבע בידי ראש המועצה או סיעה שבקשתה לפי סעיף קטן (א) נדחתה, או לא נענתה תוך 30 ימים, רשאים לערער על הקביעה בפני בית המשפט המחוזי שהמועצה נמצאת באזור שיפוטו"."
למקרא הסעיף דומה כי לבית המשפט לעניינים מנהליים אין סמכות עניינת לדון בסוגיה נשוא העתירה. אכן, כפי שציין ב"כ העותרים בדיון שנערך בפניי ובהמשך בסיכומיו, יש בסיס לטענה כי במסגרת הליכי חקיקה קודמים הובע רצון המחוקק לפיו ענייני בחירות יידונו במסגרת בית המשפט לעניינם מנהליים (וראו לעניין זה דו"ח ממשלה 629 מיום 21.11.11), אולם בפועל, סעיף 108 לצו, בין אם מחמת טעות כטענת ב"כ העותרים או בין אם מסיבה אחרת, לא תוקן בהתאם.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת