עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
14977-03-13
08/02/2015
|
בפני השופטת:
שרה דותן
|
- נגד - |
עותרים:
חיים נגר עו"ד עוזיאל עמרני
|
משיבים:
1. עיריית תל אביב-יפו 2. פאיז אבו חוסין (פורמלי) 3. רפאל בן שושן (פורמלי)
עו"ד קרן מלר
|
פסק דין |
עניינה של העתירה בחיוב ארנונה של נכס ברח' קאפ"ח 1 בתל אביב (להלן: "הנכס" או "החנות"). העותר מבקש כי יינתן צו עשה למחיקת כל חיובי הארנונה שהושתו עליו, מהטעם שבכל המועדים הרלוונטיים שימש כבא כוחו של בעל הנכס ולא היה בעליו. עוד מבקש העותר, כי המשיבים 2 ו-3 יחויבו בתשלום הארנונה. מנגד, טוענת המשיבה 1 (להלן: "המשיבה") כי דין העתירה להידחות: הן בשל טענות סף, והן משום שגם לגופו של עניין, רישומו של המערער נעשה כדין, ואין להתיר רישום רטרואקטיבי על שם המשיבים 2 ו-3. להשלמת התמונה יצוין כי המשיבים 2-3 לא הגישו תגובה לעתירה ולא התייצבו לדיון. הזמנה למשיב 2 נמסרה לבן משפחתו ואילו למשיב 3 לא נמסרה הזמנה מהטעם "לא ידוע". בדיון המקדמי, מסר ב"כ העותר כי המשיבים 2-3 לא אותרו, ובסיכומיו ציין כי הם משיבים פורמאליים. לנוכח האמור, מובן שאין לפסוק לחובתם, משום שלא ניתנה להם ההזדמנות להשמיע טענותיהם.
העובדות
ביום 07.03.2006 נחתם הסכם שכירות לשנה בין העותר לבין המשיב 2 בקשר לחנות ירקות ברח' קאפ"ח 1 בתל אביב (עתירה, נספח א).
ביום 25.04.2006 הגיש העותר בקשה לפיה המשיב 2 יירשם כמחזיק בנכס לצורך חיוב בארנונה. בראש טופס הבקשה, סימן העותר ב-X כי הוא בא כוחו של בעל הנכס, וכן ציין במילים את שמו של בעל הנכס, אברהם נגר, ואת שמו שלו תחת הסעיף " ב"כ של ". בנוסף, צירף העותר ייפוי כוח לפיו הוא מייצג את אביו, אברהם נגר, לצורך הטיפול בנכס (עתירה, נספחים ב1 ו-ב2).
ביום 01.05.2006 הוסב החיוב בארנונה על שם המשיב 2. בטופס "בקשה לביצוע שינויים" צוינו הפרטים של: הנכס, הדייר הנכנס והיוצא, המסמכים שעל יסודם בוצעה הסבת החיוב (חוזה, מכתב, ייפוי כוח), וכן זהותו של המודיע ("מיופה כח של בעה"ב"). עוד צוין, כי הודעה נמסרה לדייר היוצא ולדייר הנכנס (עתירה, נספח ג).
ביום 01.09.2007 נחתם הסכם שכירות בין העותר לבין אליאס בטשון בקשר לאותו הנכס (עתירה, נספח ד).
ביום 19.09.2007 הגיש העותר בקשה לפיה השוכר החדש, מר בטשון, יירשם כמחזיק בנכס לצורך חיוב בארנונה. הפעם, לא סימן העותר דבר בראש טופס הבקשה, ורק ציין במילים את שמו כבעל הנכס.
בו ביום, הוסב החיוב בארנונה על שם השוכר החדש, מר בטשון. הפעם, צוין כי "מוסר ההודעה" היה " ב"ב ", ויש להניח כי ראשי תיבות אלה משמעותם "בעל הבית" (תגובה לעתירה, נספח ב).
ביום 04.11.2008 הוסב החיוב בארנונה על שם העותר, בהמשך להודעתו של מר בטשון: "עזבתי את הנכס הנ"[]ל 31/10 2008 מסרתי לבעלים נגר חיים+אברהם" (תגובה לעתירה, נספח ג). הודעה על שינוי שם מחזיק, מבטשון אליאס לנגר חיים, שתוקפה מיום 01.11.2008, נשלחה גם למר בטשון וגם לעותר, הן למען שמסר בבקשתו לרשום את החיוב על שם מר בטשון (להלן: "המען הרשום") והן לחנות (תגובה לעתירה, נספח ד).
ביום 21.02.2010 נרשם במשרד הרישוי עיקול על רכבו של העותר בגין חובות ארנונה המתייחסים לחנות ולנכס מקרקעין אחר המצוי בבעלות העותר (להלן: "הנכס הנוסף").
יוער, כי לא ברור אם נשלחה הודעה לעותר בזמן אמת, שכן התאריך המופיע בראש ההודעה הוא 20.05.2013 (תגובה לעתירה, נספח ה; ככל הנראה, מועד זה הוא מועד הדפסתו החוזרת של המסמך, לקראת הגשתה של תגובת המשיבה לבית המשפט ביום המחרת).
ביום 01.05.2011 נחתם חוזה שכירות נוסף, בין העותר לבין דוראב מסארוה (בחוזה נרשם דורב מסראוה, אך בהתאם למספר תעודת הזהות מדובר באותו אדם), כשלחיוב החוזי ערב איברהים נעמה (עתירה, נספח ט).