עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
11274-10-16
27/10/2016
|
בפני השופטת:
נאוה בן אור
|
- נגד - |
המבקשת:
סואעד אלאטפאל בע"מ עו"ד מוחמד בכר
|
המשיבים:
1. משרד החינוך 2. גב' מיכל כהן 3. מנכ"לית משרד החינוך
עו"ד שני רוזנבליט-שמעונוביץ
|
החלטה |
עניינה של החלטה זו הוא בבקשת המבקשת, עמותה שבקשתה לקבל רישיונות להפעלת שלושה גני ילדים בעיר עכו בשנת הלימודים הנוכחית נדחתה, כי יינתן צו ביניים המשעה את כניסתו לתוקף של צו הסגירה שהוצא כנגד גני הילדים האמורים, אותם פתחה בלא רישיון.
כפי שאסביר להלן, דין הבקשה להידחות.
ב-1.4.2016 (באיחור של יום) הגישה המבקשת בקשה לקבלת רישיון להפעלת שלושת גני הילדים שברקע העתירה. בין יתר המסמכים שצירפה המבקשת לבקשתה היה "טופס התאמת תשתיות" – אישור בטיחות הנערך על ידי יועץ בטיחות מטעם מבקש הרישיון. באישור נאמר כי אין במבנים המיועדים לשימוש הגנים ליקויי בטיחות בדרגת קדימות גבוהה (המחייבת תיקונם המיידי בטרם ניתן יהיה להשתמש במבנה לייעודו). עם זאת צוינו תיקונים שיש לבצעם לשם שיפור הבטיחות.
אלא שבעקבות מידע שהגיע למשיבים ולפיו מצויים המבנים בהם מדובר בשיפוצים, נערך בהם מבדק בטיחות על ידי יועץ מטעמם. המבדק נערך ב-12.7.2016 והעלה, כי מלבד זאת שהמבנים אכן מצויים בשיפוצים, הרי שיש בהם ליקויי בטיחות חמורים, כגון תקרה אקוסטית פתוחה אשר קיים חשש ליציבותה והעלולה ליפול על ילדי הגן; אין מותקנים על הדלתות מגיני אצבעות שתכליתם למנוע פציעת ילדים כתוצאה מטריקת הדלת; מצויה פסולת בנייה בקרבת המבנים; ועוד כיוצא באלה ליקויים.
נוכח ממצאים אלה נדחתה בקשת המבקשת לקבלת רישיון להפעלת הגנים, בהחלטה מ-14.7.2016.
למרות האמור, התברר למשיבים כי לקראת פתיחת שנת הלימודים החלה המבקשת לפרסם בדף הפייסבוק שלה את כוונתה לפתוח את גני הילדים, אף שאינה מחזיקה ברישיון להפעלתם. משכך, ב-1.9.2016 הוציאה המנהלת הכללית של משרד החינוך צו לסגירתם. הצו נשלח למבקשת גם בדואר רשום, אך הוא נמסר בחזרה לשולח ב-19.10.2016 משום שלא נדרש על ידי הנמענת – המבקשת.
ב-18.8.2016 הגישה המבקשת ערר על ההחלטה לדחות את בקשתה לרישיון הפעלה לגנים הנדונים. תשובת המשיבים לערר ניתנה ב-18.9.2016 והדיון בערר התקיים ב-22.9.2016. טרם ניתנה החלטה על ידי ועדת הערר. יצוין, כי במסגרת הדיון טענה המבקשת שאין פתרונות חלופיים לילדים שהחלו ללמוד בגנים האמורים, אולם המשיבים הגישו לוועדת הערר הודעה מעדכנת מ-29.9.2016, ובה הצביעו על הפתרונות המצויים עבור כל ילדי הגנים, שיכולים כולם להיקלט בגנים הרשמיים.
לטענת המבקשת, נודע לה על צווי הסגירה רק ב-18.9.2016, משצורפו לתשובת המשיבים לערר שהגישה. מכל מקום לשיטתה המדובר בהחלטה בלתי סבירה, שהרי "אין חולק" כי הליקויים תוקנו בינתיים. בהקשר זה טוענת היא כי במהלך הדיון בוועדת הערר נתבקשו המשיבים להסביר מדוע לא ניתנה למבקשת הזדמנות לתקן את הליקויים במהלך חודש אוגוסט על מנת שניתן יהיה לפתוח את הגנים. המבקשת טוענת כי לא הייתה בידי המשיבים תשובה עניינית לתהייה זו. בנסיבות אלה, סיכויי העתירה גבוהים.