עת"א
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
42045-06-15
09/07/2015
|
בפני השופטים:
1. בנימין ארבל 2. שאהר אטרש 3. יונתן אברהם
|
- נגד - |
עותרים:
א.ס.
|
משיבים:
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2. מדינת ישראל
|
פסק דין |
כנגד החלטת ועדת השחרורים אשר התכנסה לפי סעיף 25 לחוק שחרור על תנאי ממאסר התשס"א 2001 בראשות השופטת בדימוס אביטל בית נר, חברת הועדה דורית עוז, רונית סמדר דרור, חינוך, ור/כ ליאת גלילה בעניין תיק מספר 14719389 מיום 18.6.15.
השופט יונתן אברהם:
רקע והחלטת וועדת השחרורים
העותר שפוט לשנתיים מאסר בגין עבירה של מעשה מגונה בנסיבות אינוס, אותה ביצע עת היה קטין.
וועדת השחרורים שדנה בבקשתו לשחרור מוקדם דחתה אותה בשל כך שחוות דעת מב"ן בעניינו של העותר קבעה מסוכנות בינונית גבוהה לגביו. בחוות דעת זו גם נאמר כי בתחילת מאסרו סירב להשתלב בטיפול ייעודי לעברייני מין וכי בהמשך ומזה מספר חודשים שולב בקבוצה פסיכו חינוכית לעברייני מין, אך לא עבר טיפול מקיף בתחום זה. עוד נאמר בחוו"ד מב"ן כי העותר הוא בעל קווי אישיות ילדותיים ותלותיים, מודה באופן פורמלי ונוטה לייחס את הגורם לביצוע העבירה, בכך ששתה אלכוהול עובר לביצועה.
בפני הוועדה הונחה גם חוות דעת אחרת, זו שניתנה ע"י הוועדה לשיקום עברייני מין (להלן:- "שע"מ") ברשות לשיקום האסיר. נקדים ונציין כי לפי המלצת גורמי הטיפול בכלא, מאחר שתקופת המאסר שנותרה לעותר לא היה די בה כדי לשלב את העותר בשלב זה בטיפול ייעודי לעברייני מין בכלא (לאחר שבעקבות הטיפול הפסיכו חינוכי נתרצה והחליט להשתתף בטיפול מעמיק בתחום עבירות המין), הופנה העותר לרש"א לבחינת אפשרות בניית תכנית שיקום מחוץ לכותלי בית הכלא.
וועדת שע"מ התרשמה כי העבירה שביצע העותר היא התנהגות חריגה וחד פעמית. וועדה זו קבעה כי "קיימת חשיבות רבה להשתלבות האסיר בתכנית ייעודית מחוץ לכלא".
תכנית רש"א שהוצגה בפני הוועדה כללה בין היתר השתתפות בטיפול קבוצתי ייעודי לעברייני מין, טיפול פרטני פסיכו סוציאלי, הפנייה לעמותת אפשר (בזיקה לעניין האלכוהול) וכן תעסוקה ופיקוח.
בסופו של יום קבעה וועדת השחרורים:-
"מבחינת מאסר ראשון והתנהגות אולי היה ראוי לשחרור מוקדם, אך שחרורו המוקדם כאשר לא עבר טיפול משמעותי וכאשר רמת מסוכנותו היא רמה בינונית גבוהה, מותירה אותו מסוכן לשלום הציבור ומטעם זה החלטנו לדחות את הבקשה לשחרור מוקדם".
תמצית טענות העותר
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת