אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עת"א 22007-10-15

עת"א 22007-10-15

תאריך פרסום : 21/10/2015 | גרסת הדפסה

עת"א
בית המשפט המחוזי כבית-משפט לעניינים מנהליים
22007-10-15
15/10/2015
בפני השופטת:
מיכל ברנט

- נגד -
עותרים:
דוד עשור (אסיר)
משיבים:
1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
2. מדינת ישראל

החלטה
 

 

כללי

  1. העותר מרצה עונש מאסר בן 4 שנים ושמונה חודשים בגין עבירות גניבה, כניסה למגורים לביצוע עבירה, קשר לפשע והפעלת מאסר על תנאי, וזאת החל מיום 15.1.12, והוא צפוי לסיים את ריצוי מאסרו ביום 11.9.16. זוהי כניסתו השמינית לשב"ס והוא מסווג לקטגוריה ב-1.

     

  2. אביו של העותר נפטר למרבה הצער והובא למנוחות ביום 12.10.15, והעותר מלין על החלטת שב"ס שלא להתיר יציאתו לחופשה מיוחדת או אף יציאתו בליווי להלוויית האב. כן מבקש העותר לקיים מנהגי אבלות ולשבת שבעה על אביו יחד עם בני משפחתו, בבית המשפחה, וכן לעלות לקבר האב במלאת 30 ימים לפטירה.

     

    טיעוני הצדדים

  3. לטענת ב"כ העותר יש לאפשר לעותר לקיים את מנהגי האבלות בחיק משפחתו, וההחלטה שלא לאשר יציאת העותר נובעת ממידע מודיעיני ישן, שאינו רלבנטי.

     

  4. ב"כ המשיבה טען מנגד כי מדובר באסיר בעל שיוך כנופייתי, בעל סכסוכים ויריבים, והתנגדות המשיבה להוצאתו לחופשה מיוחדת נובעת מקיומו של מידע מודיעיני בדבר מסוכנות וכוונות שליליות. כן הוגש לעיוני מידע מודיעיני. לאור פניית בית המשפט בחן ב"כ המשיבה עמדתו ונאות לאפשר יציאת העותר בליווי סוהרים לביקור בקבר האב וזאת עוד במהלך תקופת השבעה, וכן ישנה נכונות לבחון הוצאתו בליווי פעם נוספת לבית העלמין, עוד בטרם יחלפו 30 ימים ממועד הפטירה. עם זאת, נמסר כי לא ניתן לאשר יציאה בליווי סוהרים לבית העותר, וזאת עקב חשש לפגיעה בצוות הליווי וחוסר יכולת של צוות הליווי לשלוט בגורמי הסיכון במקום שבהגדרה אינו "סטרילי".

     

    דיון והכרעה

  5. " עצם ההחלטה לאשר יציאתו של אסיר לחופשה נתונה לשיקול דעתם של הגורמים המוסמכים בשב"ס, ותפקידו של בית המשפט מתמצא בבחינת חוקיותה של ההחלטה המנהלית, ועד כמה היא מצוייה במתחם הסבירות. לפיכך, על בית המשפט לבחון "האם שקלו הגורמים המוסמכים את מלוא השיקולים הצריכים לעניין והאם איזנו ביניהם כראוי – ואין הוא רשאי להחליף את שיקול הדעת המקצועי בשיקול דעתו הוא" (רע"ב 5947/08 מדינת ישראל נ' בסה ; רע"ב 10462/03 מדינת ישראל נ' אביטל(.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ