אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עת"א 15484-08-15 מדינת ישראל נ' שמואל(אסיר)

עת"א 15484-08-15 מדינת ישראל נ' שמואל(אסיר)

תאריך פרסום : 09/02/2016 | גרסת הדפסה

עת"א
בית המשפט המחוזי כבית-משפט לעניינים מנהליים
15484-08-15
12/01/2016
בפני השופטת:
מיכל ברנט

- נגד -
המבקשת:
מדינת ישראל
המשיב:
יעקב שמואל (אסיר)
החלטה

בקשה להארכת תקופת אחזקתו של המשיב בהפרדת יחיד למשך 6 חודשים נוספים החל מיום 31.8.15, בהתאם להוראות סעיף 19ה לפקודת בתי הסוהר [נוסח חדש], תשל"ב-1971.

המשיב נדון למאסר עולם בגין ביצוע רצח החייל אילן בסטיקר ז"ל, אותו הוא מרצה מיום 26.10.1993.

עונשו של המשיב נקצב ל- 35 שנות מאסר.

המשיב מצוי בהפרדת יחיד החל מיום 2.3.14 לאחר שבחודש פברואר 2014 התבצר במרפסת אגף סלע שבכלא "אילון", כשחבל כרוך לצווארו וכשהוא מאיים בהתאבדות מאחר ולא קיבל תשובה לבקשתו להשתלב בסבב חופשות.

בהתערבות כוח מיוחד של יחידת "מצדה" נוטרל המשיב, אושפז במב"ן לשבועיים ימים ולאחר מכן הושם בהפרדה.

לטענת המבקשת, מדובר במשיב לגביו מידע מודיעיני המצביע על מסוכנות ממנו ואליו והתואם לאירוע הגלוי החמור בו היה מעורב. עוד נטען כי מדובר באסיר השגחה אשר אינו מקבל היום טיפול תרופתי , נעדר יציבות בהתנהגותו , בעל דפוסי חשיבה נוקשים הזקוק לפיקוח מתמיד, בעברו נסיונות אובדניים נוספים בחודשים אפריל 2003 ומרץ 2005 בבית הסוהר "אשל". המשיב נמצא בקשר עם עו"ס.

ב"כ המשיב, עו"ד קרן קלר, הגישה תגובה לבקשת המבקשת ובה טענה כי אין כל עילה חוקית להמשך החזקתו של המשיב בהפרדה.

לטענתה, בחלוף כשנה ומחצה למן אירוע ההתבצרות (כיום כמעט כשנתיים ימים) אין עוד אינדיקציה להחזקת המשיב בהפרדה וניתן לנקוט באמצעים מידתיים יותר ופוגעניים פחות על מנת להשיג את מטרת המבקשת, מה עוד שהשמתו של המשיב בהפרדה מרעה את מצבו הנפשי.

עו"ד קלר טענה כי כעולה מחוות דעת מב"ן מחודש אוגוסט 2014 , חלה התייצבות במצבו הנפשי של המשיב, במשך זמן ממושך חל שיפור במצבו והוסרה הגדרתו כאסיר השגחה תוך קביעה כי אינו זקוק לטיפול תרופתי. משהועבר לכלא איילון מצב רוחו היה ירוד והדבר נבע מעצם החזקתו בהפרדה , מתנאי הכליאה הקשים והעברתו התכופה בין מתקני כליאה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ